Volledige studiegids voor het bouwen van WordPress-websites

Volledige studiegids voor het bouwen van WordPress-websites

De complete gids voor het leren van WordPress

Het leren van WordPress kan een erg lange weg zijn voor een onervaren programmeur. Deze gids kan je helpen om van analfabeet programmeren naar quadriljonair als freelancer te gaan. Het is bedoeld als een overzicht van de stappen die nodig zijn om een competente WordPress-ontwikkelaar te worden. Deze gids kan zowel ervaren als onervaren helpen om hun hoofd rond WordPress te wikkelen.

Geloof de mythen niet

Bij het leren van een gebied in programmeren (ja, je zult het moeten leren), zijn er een heleboel mythen die bijgevoegd zijn. Veel ervan is een hype van artikelen met klikaas die op de onwetenden jagen. Dus ik ga gewoon de drie meest hardnekkige mythen uiteenzetten die ik vandaag zie:

 • Nee, je KUNT NIET leren programmeren in 24 uur. Of een week. Of een maand. Om de hele programmeerwereld te leren, moet je eerst een onsterfelijk wezen worden met een duidelijk schema. Je kunt enkele basisprincipes binnen 24 uur leren, maar je zult nooit echt klaar zijn met het leren van nieuwe programmeervaardigheden (tenzij je lui bent).
 • Aan de andere kant van de schaal staat een mythe die zegt dat je een genie moet zijn met de ongelooflijke krachten van wiskunde. Er is niets minder waar. Je zou versteld staan van de hoeveelheid aardappelkroppen waarmee je in het veld te maken krijgt en hoe weinig echte wiskunde je zult gebruiken.
 • Misschien wel mijn favoriet: het heeft geen zin om te leren programmeren als er tools zijn om websites te maken. Dit is het meest verzwarende omdat het het moeilijkst uit te leggen is. Maar kort gezegd, de vraag “waarom moet ik leren coderen als ik een WordPress-thema heb?” kan worden beantwoord met de volgende vraag “waar zouden de thema’s vandaan komen als er geen programmeurs waren”. Hetzelfde geldt voor tools voor webontwikkeling. Er zijn geen tools op aarde die meer tools kunnen schrijven, behalve programmeurs. Ook elk hulpmiddel dat bestaat of zal bestaan, heeft ernstige beperkingen. Maar dat is een langer onderwerp.

Ja, je moet de basis van programmeren leren

Nogmaals, je roept “Waarom moet ik leren programmeren? Het is WordPress!”. Ik denk dat hoe meer je leert over WordPress, hoe meer je leert hoe beperkt het is.

Hier is het geheim. WordPress is een platform, geen tool voor webontwikkeling. Dit betekent dat je voor veel van het zware werk nog steeds je hersenen een beetje moet buigen en programmeren. Hier zijn enkele problemen waar u tegenaan kunt lopen als u niet van tevoren leert programmeren:

 • Mijn thema is geweldig! Maar ik haat de styling van de widgets in de footer.
 • Ik wil een lidmaatschapssite bouwen en ik heb x-functionaliteit nodig, maar er bestaat geen plug-in.
 • Ik wil een lidmaatschapssite bouwen, maar mijn plug-ins conflicteren.
 • Blijkt dat het thema dat ik heb gekocht een enorm groot probleem heeft en ik denk echt dat de thema-ontwikkelaar dood is.

Wat zou u in deze situaties doen als u niet wist hoe u moest programmeren?

Leer nu de basisprincipes van programmeren

Voordat je begint aan je pad om HTML en CSS te leren, moet je even de tijd nemen en ontspannen, zodat ik een studiesyllabus naar je hoofd kan gooien.

De dingen die u moet leren voordat u terugkomt, zijn de volgende:

 • HTML: De bouwstenen van de voorkant van je website (het display). Persoonlijke aanbeveling: Veelvoorkomende fouten kunnen worden genezen met een stevige greep op inline, inline – blok- en blokniveau-elementen, evenals een stevige greep op relatieve versus absolute positionering.
 • CSS: Dit is de geheime saus voor uw website. Stel je voor dat je HTML een verf op nummer-raster is en CSS is de verf. Elke website maakt gebruik van CSS.
 • PHP: Dit is de zwarte doos van de website. Niemand ziet het behalve jij. Het is wat feitelijk alle functionaliteit creëert, al het denkwerk doet en de inhoud van uw website levert. Dit is wat echt “programmeren” is. Leer het.
 • MySQL: Databases zijn waar alles op uw website wordt opgeslagen. U moet leren hoe u veilig met de database kunt communiceren met PHP. Zoek geparametriseerde query’s op.

Als je eenmaal terug bent van dat alles. we kunnen beginnen met duiken in de basis van WordPress. Iets optioneel om te leren is javascript. Het is iets dat geweldig is voor animaties of zelfs het leveren van inhoud aan een gebruiker zonder dat ze een pagina hoeven te vernieuwen. Er kan ook een moment zijn waarop u een javascript dat door een andere ontwikkelaar is gemaakt, moet repareren of bijwerken.

WordPress instellen

Er zijn een aantal manieren om WordPress op uw website te installeren. Het absoluut gemakkelijkst is via uw cPanel-account. Meestal staat er een programma op je cPanel dat WordPress voor je installeert. QuickInstall heeft bijvoorbeeld een installatie met één klik voor WordPress. Een andere manier is om de WordPress-bronbestanden te downloaden en ze via FTP naar uw server te uploaden.

Nadat u WordPress hebt geïnstalleerd, wilt u zich aanmelden bij uw WordPress-site om dingen in te stellen. Er zijn veel handleidingen over het opzetten van uw WordPress-site via de backend, maar de basisprincipes die u moet leren, zijn de volgende:

 • Uw sitethema installeren: Zelfs als u van plan bent uw eigen thema te maken, is het raadzaam om het thema van iemand anders in te stellen om uw werk op te baseren. Dit zal dienen als een geweldig startpunt voor uw website.
 • Maak kennis met plug-ins: ze zijn eenvoudig te installeren en bieden de meeste functionaliteit van uw website.
 • Menu’s: leer waar deze zijn en hoe u ze instelt. U kunt menu’s maken die op elk deel van uw website kunnen worden gebruikt.
 • Widgets: widgets zijn niet te verwarren met plug-ins. Widgets zijn elementen van de gebruikersinterface (zoals een Twitter-feed), terwijl plug-ins groepen bestanden zijn die mogelijk ingrijpende wijzigingen kunnen aanbrengen in de functionaliteit van uw site.
 • Leer het verschil tussen pagina’s en berichten. Deze dingen hebben zeer verschillende en afzonderlijke doeleinden.

Dit geeft je genoeg munitie om een basiswebsite op te zetten. Als u echter iets minder basaals wilt, moet u doorgaan.

Hoe wordt inhoud aan de gebruiker geleverd?

Het is handig om te weten hoe WordPress uw inhoud opneemt en presenteert aan de eindgebruiker.

Als je php hebt geleerd, weet je waarschijnlijk hoe een website aan de gebruiker wordt gepresenteerd. Zo niet, en je bent zo ver gekomen, dan ben je een beschamend mens en verdien je de dood van duizend sneden. Het klinkt gek, maar het is erg handig om te weten hoe de browser gegevens interpreteert en wat het doel van PHP is bij het invullen van inhoud, hoe de website is samengesteld enz.

Thema’s bepalen de manier waarop WordPress inhoud aan een gebruiker presenteert. Dit doen ze met php-bestanden die dienen als sjablonen om bepaalde delen van je website weer te geven, zoals een blogpostpagina of de header. Ze bevatten ook CSS- en php-bestanden en kunnen zelfs functionaliteit aan een website bieden.

Ik raad ten zeerste aan om te leren wat u in uw thema’s moet bieden. Er zijn ook bepaalde regels die u moet volgen als WordPress uw thema gaat herkennen. De belangrijkste onderdelen zijn echter: de koptekst, de indexpagina, de zijbalk, de voettekst, functions.php en de stylesheet.

Een ander ding dat u misschien tegenkomt, zijn paginasjablonen. Paginasjablonen zijn gewoon verschillende manieren om een enkele sitepagina weer te geven. Als je geen idee hebt waar ik het over heb, zoek dan op “paginasjabloon”, in feite, doe dat toch.

Leer ook over berichttypen. Alles op uw website is een berichttype, of het nu pagina’s, berichten of bijlagen zijn. Een paginasjabloon is een sjabloon voor een bepaald berichttype. Leren over berichttypen kan veel verwarring op de weg oplossen.

Er zijn lijsten met alle globale variabelen die WordPress biedt, variërend van de inhoud die u aan gebruikers levert tot informatie over de bezoekers zelf. Doe geen moeite om deze te onthouden, verwijs er gewoon naar terwijl u bezig bent en zorg dat u bekend bent met wat voor soort globale variabelen WordPress u biedt. Als je ze niet vindt, moet je de functionaliteit misschien zelf toevoegen, in de vorm van een plug-in, of gewoon in het bestand function.php. Globale variabelen zijn essentieel bij de ontwikkeling van WordPress.

Plug-ins

Met plug-ins kunt u functionaliteit toevoegen aan uw website of aan andere. Er is eigenlijk een enorme plug-inmarkt voor WordPress. Het is een geweldige manier om wat vette stapels cocaïne te verdienen en een reputatie op te bouwen in de programmeergemeenschap.

In wezen zijn plug-ins groepen bestanden die functionaliteit aan websites wijzigen of toevoegen. Er zijn echter bepaalde regels om uw bestanden zo in te stellen dat WordPress ze kan lezen.

Het is ook belangrijk om te leren wanneer je dingen moet toevoegen aan functions.php versus het maken van een plug-in.

Haken: acties en filters

Met Hooks kunt u een van uw functies in WordPress “haken”, zodat deze op een specifiek tijdstip wordt uitgevoerd. Als u geen hooks gebruikt, zijn veel soorten functionaliteit niet mogelijk. Geloof me als ik zeg wat dit is en hoe je ze kunt gebruiken, zal je leven redden en een wereld aan mogelijkheden vrijmaken.

Zorg ervoor dat u het verschil tussen de twee leert en hoe u ze kunt gebruiken. Deze kennis stelt u in staat om de functionaliteit van WordPress sterk te veranderen en zal grote deuren openen voor uw sitefunctionaliteit.

Acties zijn hooks waarmee u een functie kunt uitvoeren wanneer een bepaalde WordPress-gebeurtenis plaatsvindt. Wanneer u bijvoorbeeld een bericht maakt, wilt u misschien een waarde in uw database bijwerken.

Met filters kunt u op bepaalde tijden gegevens wijzigen. Wanneer u een filter instelt, geeft WordPress er gegevens door voordat een taak wordt voltooid. Als WordPress op het punt staat een inlogfout weer te geven, kunt u ervoor kiezen om die foutmelding te wijzigen of aan te passen voordat deze aan de gebruiker wordt getoond. Misschien iets als “Blijf achter oplichter, dit is het erfstuk van mijn grootmoeder!” of “Ik wil niet dat je vuile ogen in mijn website turen, smerige hillbilly-hacker!”.

Oefening

Om alles te laten bezinken, moet je natuurlijk oefenen. Als je echter net als ik wilt beginnen, kun je online een kleine baan vinden en als eerste beginnen. De druk zou je moeten helpen om te blijven leren. Als je iemand belazert, kun je diegene altijd naar mij doorverwijzen.

Als u echter de veiligere route wilt nemen, raad ik u aan het volgende te doen:

Huur een klein shared hostingpakket (je kunt een paar dollar per maand opblazen), pak een thema en maak een kleine blogwebsite. (Maak er iets van dat je zou willen gebruiken! Gebruik het zelfs!).

U kunt ook een lokale server op uw computer gebruiken als u geen geld wilt uitgeven en uw werk met niemand wilt delen.

Als je de weg hebt gevonden in WordPress, begin dan nog een kleine site. Wees deze keer echter wat ambitieuzer en probeer deze keer zelf alle functionaliteit in te voeren. Als je ergens in de war bent, kun je altijd het werk van iemand anders afzetten en van hen leren.

Gefeliciteerd!

Als dat veel lijkt. Het is. WordPress is een veel groter onderwerp dan veel mensen in eerste instantie denken. Als je het echter een voor een neemt, leer je uiteindelijk alles wat je nodig hebt als het gaat om het maken van WordPress-websites. Het is een vaardigheid waar veel vraag naar is en waarvoor geen diploma vereist is. Blijf de stekker in het stopcontact steken en je zult merken dat het het zeer waard was!

Hopelijk helpt deze gids je om een solide WordPress-ontwikkelaar te worden.

Bron: Reagan N McClellan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie