Voor- en nadelen van gratis openbare wifi

Voor- en nadelen van gratis openbare wifi

Met de drukke manier van leven die mensen tegenwoordig hebben, lijkt het cruciaal om verbonden te blijven met uw dierbaren en zakenpartners, waar u ook gaat. Er zijn veel dingen die je op een dag van plan bent te doen en je moet vaak alles onder controle houden. Dit betreft zowel huishoudelijke taken als werkopdrachten. De 24-uurs beschikbaarheid van internet kan veel dingen gemakkelijker maken. U hoeft niet op de tijd te letten om op kantoor te zijn om bijvoorbeeld een conferentie te houden. Neem gewoon een laptop mee en zorg ervoor dat je gratis en betrouwbare wifi kunt vinden om op tijd aan de vergadering deel te nemen. Evenzo kunt u naar het buitenland reizen en uw smartphone, tablet of laptop meenemen om op elk gewenst moment in contact te komen met uw dierbaren door de gratis openbare Wi-Fi-hotspot te starten. Dat gezegd hebbende, wordt het begrijpelijk waarom het overheersende aantal steden over de hele wereld de neiging heeft om vrije zones te organiseren voor de lokale bewoners en de toeristen. Is de technologie echter wel zo betrouwbaar en veilig als het lijkt? Laten we de voor- en nadelen van deze technologie hieronder eens nader bekijken.

Positieve aspecten van gratis stadswifi

Zoals hierboven vermeld, maakt gratis openbare wifi het mogelijk voor mensen uit verschillende hoeken van de wereld om op elk moment van de dag verbonden te blijven. Dit is zeker een van de grote voordelen van deze technologie. Naast andere voordelen van de technologie is het ook zinvol om op het volgende te wijzen:

  • Verbeterde reiservaring (de mogelijkheid om uw e-mail te checken, te praten of berichten uit te wisselen met mensen van wie u houdt en die u mist)

  • Zakelijke voordelen (als je een dringende conferentie, vergadering of presentatie moet houden, maar echt tijdnood hebt, kan dat vanaf elke plek waar gratis wifi-diensten worden aangeboden)

  • De kans om je dag verstandig te plannen (je hoeft persoonlijke of zakelijke taken niet uit te stellen als je de mogelijkheid hebt om overal waar je maar wilt naar het wifi-netwerk te gaan)

  • 24/7 beschikbaarheid, wat betekent dat er in bijna elke stad tientallen (zo niet honderden) gratis wifi-hotspots zijn. Dus waarom zou u niet de kans grijpen om er gebruik van te maken wanneer dat nodig is? Dat is inderdaad een onmiskenbaar voordeel!

Hierboven zijn slechts enkele voordelen van deze geavanceerde techniek vermeld. Nu is het hoog tijd om de nadelen van de optie te bespreken om te realiseren waar je klaar voor moet zijn.

Negatieve aspecten van het gebruik van gratis wifi op openbare plaatsen

We hebben al opgemerkt dat de meeste steden van de wereld tegenwoordig gratis wifi aanbieden en dat miljoenen mensen de dienst gebruiken zonder zich te realiseren met welke mogelijke negatieve gevolgen ze te maken kunnen krijgen. Enkele van de negatieve aspecten zijn:

  • De noodzaak voor de eigenaren van koffiehuizen, restaurants en andere plaatsen die gratis wifi aanbieden om een ​​aantal technische en financiële problemen op te lossen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat het opzetten van het netwerk met tal van toegangspunten geen gemakkelijke taak is, waarbij technische problemen moeten worden opgelost. Dit is niet zo eenvoudig als u misschien ziet en het proces vereist altijd extra financiële investeringen. Dat is de belangrijkste reden van het feit dat veel restaurants, hotels en andere openbare voorzieningen de service alleen aan hun klanten aanbieden.

  • Als de overheid van de stad besluit om het wifi-netwerk te lanceren, zal dat ook serieuze financiële uitgaven vergen. Als gevolg hiervan kunnen ze verschillende belastingen verhogen om het probleem op te lossen. Dienovereenkomstig zal “gratis” wifi niet helemaal gratis zijn.

  • Privacykwesties zijn ook van groot belang als het gaat om het gebruik van gratis wifi op openbare plaatsen. Als het mobiele apparaat dat u gaat gebruiken om naar het netwerk te gaan niet goed is beveiligd, loopt u een verhoogd risico om het slachtoffer te worden van professionele hackers. Ze kunnen uw persoonlijke gegevens voor verschillende kwaadaardige doeleinden gebruiken zonder dat u hiervan op de hoogte bent. Dit is een serieus probleem waarmee de meeste regeringen tegenwoordig te maken hebben.

Bron: Aleksey Donets

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie