Voor- en nadelen van kabelinternet

Voor- en nadelen van kabelinternet

Doordat ze via een kabel zijn aangesloten, net als bij kabeltelevisie, hebben veel meer inwoners van de Verenigde Staten kunnen deelnemen aan de hausse in breedbandbandbreedte. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat er al een overvloedig netwerk van coaxkabels is verspreid over het continent, veel meer dan glasvezellijnen. Je zou kunnen zeggen dat kabel een voorsprong kreeg met heel weinig concurrentie. Veel telecomproviders zijn ongetwijfeld jaloers op de bedrijven die ooit inkomsten hadden uit entertainment. Door het gebruik van een kabelmodem kan men worden aangesloten op snel internet, terwijl andere fysieke modems een vaste telefoonlijn nodig hebben.

Voordelen van kabelinternet

1. Voordelen van internet via de kabel begint bij de extreme snelheid van de verbinding. Binnen een huishouden kunnen snelheden tot 12 Mbps worden behaald, waardoor snellere videostreaming, soepeler online gamen en snellere downloads mogelijk zijn.

2. Omdat er geen vaste lijn nodig is voor de kabel, kunt u continu verbonden blijven met internet. Er is geen nummerkeuze vereist voor de modem, die vaak wordt aangeprezen als het grootste gemak in onze snelle samenleving. Bovendien zijn er geen telefoonkosten verbonden aan de internetverbinding, wat een probleem was voor klanten die via Intralata lange afstand moesten bellen.

3. Andere verbindingen, zoals DSL, zijn aanzienlijk langzamer en kunnen vaak twee keer zo duur zijn om de snelheden te bereiken die kabelinternet kan bereiken. Hierdoor kunnen de kosten voor deze internetverbinding substantieel tegen lagere kosten per Mbps worden aangeboden, wat een meerwaarde is voor de consument.

4. Kabelinternetverbindingen zijn niet alleen altijd aan, maar blijven over het algemeen betrouwbaarder dan DSL of draadloos internet. Verbroken verbindingen zijn zeer zeldzaam en gebeuren vaak alleen tijdens belangrijke updates van het netwerk, niet tijdens piekuren.

5. U kunt uw internet bovendien bundelen met andere diensten om waarde en gemak toe te voegen aan uw maandelijkse communicatiekosten. Dit kan telefoonservice, breedband (uiteraard) en kabeltelevisie-entertainmentpakketten omvatten.

Nadelen van kabelinternet

1. Hoewel je misschien de grootste breedbandbandbreedte voor je huis hebt besteld, kan het zijn dat je tijdens piekuren niet alle bandbreedte ontvangt die je oorspronkelijk hebt besteld. Dit kan ook gebeuren als er te veel zijn verbonden met uw internetverbinding in uw huis via uw draadloze router.

2. De kosten per Megabit zijn een redelijke prijs, er worden echter geen langzame kabelinternetverbindingen verkocht. Hierdoor sta je open voor meer betalen en moet je mogelijk meer bandbreedte kopen die je nodig hebt, wat resulteert in hogere maandelijkse kosten.

3. Soms moet u meer kopen dan alleen de internetdienst. Veel kabelmaatschappijen hebben misbruik gemaakt van hun plaats op de markt en zullen erop aandringen dat u een kabeltelevisiepakket koopt om überhaupt internetdiensten te kunnen ontvangen. Dit kan de waarde veranderen als het gaat om kostenbesparingen.

4. Installatiekosten kunnen behoorlijk hoog zijn als u oorspronkelijk geen coaxkabel door uw pand had lopen. Dit kan oplopen tot de hoge $ 100 + -beugel.

5. Omdat de internetverbinding altijd aanstaat, zult u moeten investeren in een goed antivirusprogramma om uw computer veilig te houden. Niet alleen dat, maar virussen kunnen veel efficiënter naar uw computer worden geüpload met kabelinternet, dus houd daar rekening mee.

Bron: Aaron Siegel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie