Voordelen en toepassingen van Visual SLAM-technologie

Voordelen en toepassingen van Visual SLAM-technologie

Visueel simultaan Lokaliseren en in kaart brengen is een proces dat de oriëntatie en positie van een sensor ten opzichte van zijn omgeving bepaalt. Tegelijkertijd brengt het de omgeving rond de sensor in kaart. Wat de commercialisering betreft, staat deze technologie nog in de kinderschoenen. Het goede ding is dat het beweert de tekortkomingen van navigatie- en zichtsystemen aan te pakken. Laten we meer te weten komen over de voordelen en toepassingen van dit systeem.

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat SLAM niet de naam is van een specifiek stuk software of algoritme. In feite vertegenwoordigt het het proces dat de oriëntatie en positie van een sensor bepaalt.

SLAM-technologie is van verschillende typen. Velen van hen gebruiken geen camera, maar verwijzen naar een systeem dat gebruikmaakt van de kracht van 3D-visie om kaart- en locatiefuncties uit te voeren. Je vindt deze technologie in verschillende vormen. Het algemene concept is echter in alle systemen hetzelfde.

Hoe visuele SLAM-technologie werkt

In de meeste visuele SLAM-systemen wordt het volgen van instelpunten gedaan door middel van cameraframes. Het doel is om de 3D-positie te trianguleren. Tegelijkertijd gebruikt het de gegeven informatie om bij benadering de rust van de camera te krijgen.

In de eerste plaats is het doel van de systemen om de omgeving in kaart te brengen met betrekking tot de locatie voor eenvoudige navigatie. Het kan worden gedaan door middel van één 3D vision-camera. Als er voldoende punten worden gevolgd, is het mogelijk om de sensororiëntatie en de fysieke omgeving eromheen te volgen.

Nieuwe alarmsystemen kunnen reproductiefouten helpen verminderen met behulp van een algoritme dat bekend staat als bundelaanpassing. In principe werken deze systemen in realtime. Daarom ondergaan zowel kaartgegevens als onderwijsgegevens tegelijkertijd bundelaanpassing. Dit helpt de verwerkingssnelheden te verhogen voorafgaand aan hun uiteindelijke fusie.

Toepassingen die Visual SLAM gebruiken

In de nabije toekomst wordt SLAM een belangrijk onderdeel van augmented reality. Met SLAM vereist een nauwkeurige projectie van virtuele beelden op precisie gebaseerde mapping van de fysieke omgeving. Daarom kan virtuele SLAM-technologie de nauwkeurigheid van dit niveau bieden.

Het mooie is dat deze systemen worden ingezet in veel veldrobots, zoals rovers en geldschieters die worden gebruikt om Mars te verkennen. Ze worden gebruikt om de manier waarop uw SLAM-systemen werken voor autonome navigatie te regelen.

Evenzo wordt deze technologie gebruikt in drones en veldrobots. Autonome voertuigen kunnen de systemen gebruiken om de wereld om hen heen in kaart te brengen en te begrijpen. In de toekomst kunnen SLAM-systemen de plaats innemen van GPS-navigatie en tracking. De reden is dat deze systemen een veel betere nauwkeurigheid bieden dan GPS.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, dit was een introductie tot de voordelen en toepassingen van de Visual SLAM-technologie. Ik hoop dat dit artikel je zal helpen om het systeem beter te begrijpen.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie