Voordelen van het gebruik van Bitcoins in vergelijking met andere valuta’s

Voordelen van het gebruik van Bitcoins in vergelijking met andere valuta’s

Bitcoins werden aanvankelijk gezien als een marketinggimmick, maar nu is het een volwaardige valuta, die door veel bedrijven wordt ondersteund en veel mensen besteden ook hun tijd aan het handelen in bitcoins. Veel mensen kopen en verkopen bitcoins om winst te maken en ook veel bedrijven gebruiken ze als betalingsoptie om betalingen veelzijdiger en gemakkelijker voor de klanten te maken. Bewaakt door block chain-technologie en de omvang van volledig anoniem zijn is een van de belangrijkste redenen waarom bitcoin-transacties zo populair zijn geworden.

Enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van bitcoins in de huidige markt worden hieronder besproken:

Geen inflatie

Een van de grootste problemen met normale valuta’s en het behoud ervan is dat de markt van tijd tot tijd kwetsbaar is voor inflatie. Bitcoins hebben echter geen risico op inflatie omdat er geen limiet is voor valuta en er dus geen risico is op een afname van de koopkracht van de gebruikers. Daarom is er geen risico op inflatie, zelfs niet met een onbeperkte valutageneratie en dit is een van de beste redenen waarom bitcoins kunnen worden bewaard.

Minder fraude

In tegenstelling tot creditcards en betaalpassen die de financiële en persoonlijke gegevens van een klant aan de handelaren bekendmaken, kan bitcoin zonder dat risico worden verhandeld. Men hoeft geen persoonlijke gegevens op te geven bij het kopen of verkopen van bitcoins, waardoor u beschermd bent tegen financiële fraude en risico’s. Ook is er bijna geen kans op bitcoin-hacking, omdat het digitaal geld is zonder een hackbare voetafdruk en elke vorm van gerichte gegevensinbreuk voorkomt.

Makkelijk te gebruiken

Een van de grootste problemen met internationale transacties als het om normale valuta gaat, is de wisselkoers en dat elk land zijn eigen valuta heeft, waardoor het hele proces moeilijk en nogal omslachtig wordt. Maar als het om bitcoins gaat, kunnen mensen gemakkelijk elk type internationale transactie doen zonder de valuta om te wisselen met de lokale bank en de wisselkoers te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de geheugenkaart en de bitcoin-account gebruiken om zonder veel moeite een bepaald bitcoin-bedrag over te schrijven naar de account van een andere persoon.

Minder kosten en snelle transacties

De normale valuta kan veel tijd kosten om te worden afgehandeld, vooral wanneer het wordt gedaan met creditcards, vanwege vele redenen die door de bank of de kaart worden gebruikt. Maar als het om bitcoins gaat, worden de transacties binnen 24 tot 48 uur gedaan, omdat het hele proces via het digitale proces en zonder veel hinder verloopt. Ook zijn de transactiekosten van de bitcoins veel lager dan die van de normale kaart- of banktransacties, waardoor het een zeer haalbare optie is voor kleine of middelgrote bedrijven.

Veilig en geen derde partij

Het algehele ecosysteem van de bitcoin is redelijk veilig, wat betekent dat er bijna geen veiligheidsproblemen zijn als het gaat om de transacties. Elke bitcoin-transactie wordt geverifieerd door een digitale handtekening en wordt vervolgens naar de blockchain gestuurd, zodat kan worden gezegd dat het hele proces veilig en schoon is. Ook wordt het hele proces van het ene uiteinde naar het andere afgehandeld zonder tussenpersoon, dus er wordt bespaard op vergoedingen, belastingclaims, enz.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie