Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Voordelen van het gebruik van een proxybrowser

Een proxybrowser is een proxyserversite waarmee gebruikers door verschillende sites kunnen bladeren zonder rechtstreeks met hen verbonden te zijn. Het is een programma dat door de meeste internetondernemers wordt gebruikt om hun bedrijf op de markt te brengen en uit te breiden. Wat goed is, is dat er honderden van deze beschikbaar zijn op internet.

Het is een type server dat kan fungeren als intermediair tussen clients en andere servers. De klant moet eerst verbinding maken met deze browser en vragen wat hij nodig heeft. Hij kan een bepaalde dienst, een bestand, een verbinding, een webpagina of een bron aanvragen die niet beschikbaar is op zijn server.

Het volgende dat een proxybrowser doet, is het verzoek van de klant evalueren volgens hun standaard filterregels. Het kan bijvoorbeeld verkeer filteren op IP-protocollen of adressen. Zodra het verzoek van de klant geldig is bevonden, zal de proxy hem nu gemakkelijk van de middelen voorzien.

Er zijn veel soorten proxyservers online te vinden. U kunt ze allemaal gebruiken, afhankelijk van uw voorkeuren. Deze lange lijst omvat caching webproxy’s, inhoudfilterende webproxy, anonimiserende webproxy’s, vijandige webproxy’s, onderscheppende webproxy’s en vele andere.

Als u problemen ondervindt bij het zoeken naar een forum, kunt u altijd lid worden van forums waar u meningen van andere gebruikers kunt inwinnen. Hier kunt u hen vragen om een ​​effectieve site die u kunt gebruiken. Als je twijfelt over de proxy-browser die je hebt gevonden, kun je altijd de recensies over die server lezen.

Misschien wel het beste van deze browsers is dat ze geen uitvaltijden hebben in tegenstelling tot andere sites. Hierdoor kunt u ze altijd en overal openen. Deze tools zijn inderdaad een groot hulpmiddel geweest voor veel internetgebruikers. Van het helpen van hen bij hun online zaken tot gewoon naar sites gaan die worden geblokkeerd door hun hoofdserver.

Hier zijn enkele belangrijke toepassingen van een proxybrowser:

  • Houd de gebruikers en de machines erachter anoniem. Wist je dat je bij elke site die je bezoekt in feite al je persoonlijke informatie weggeeft, zoals wachtwoorden en gebruikersnamen? Deze tool biedt de gebruiker op geen enkele manier om uw internetgeschiedenis gemakkelijk te traceren.
  • Versnel uw toegang tot online bronnen. Soms is het meest irritante deel van surfen op het web wachten tot het is gebufferd. Dit soort browsers worden vaak gebruikt om webpagina’s te cachen. Deze servers doen dit door de verzoeken snel af te leveren.
  • Censuur en filtering. Op scholen en openbare computers worden deze browsers gebruikt om bepaalde websites of de inhoud ervan te filteren. Hierdoor kunnen ze voorkomen dat hun gebruikers ongepaste websites bezoeken. Als u een bedrijf bezit, kunt u deze browsers gebruiken om te voorkomen dat uw werknemers toegang krijgen tot sites waardoor ze tijd verspillen aan het compromitteren van de output van uw bedrijf.
  • Toegang krijgen tot geblokkeerde sites vanaf uw school of werkplek. Dit is een van de oppervlakkige maar leuke toepassingen van deze browsers. Deze functie is precies het tegenovergestelde van wat eerder werd genoemd. De meeste sociale netwerksites zoals Facebook en Twitter zijn geblokkeerd op universiteiten en kantoren. Met behulp van deze servers kunt u deze sites eenvoudig betreden.
  • Proxybrowsers kunnen ook handig zijn om te voorkomen dat uw account op een site wordt gehackt.
  • Om het gebruik te controleren. U kunt deze browsers bijvoorbeeld gebruiken om uw bedrijf te voorzien van rapporten over het internetgebruik van werknemers.
  • Veilige manier om op het net te surfen. U kunt deze sites ook gebruiken om uw computer te beschermen tegen schadelijke software, virussen en zelfs spyware.

Bron: Joshua D B

  • Gerelateerde Tags: