Voordelen van Joomla Content Management Systeem

Voordelen van Joomla Content Management Systeem

De meeste bloggers, internetmarketeers en particulieren gebruiken internet om inhoud te publiceren. Ze geven meestal niets om HTML, CSS, JavaScript of PHP. Web content management system (CMS) is een compleet platform om vanaf het begin een website te maken. Het biedt het kader dat nodig is om met de database te communiceren, gegevens op te slaan en op te halen, dynamisch pagina’s te maken, authenticatie af te handelen en andere taken uit te voeren die nodig zijn voor elke website. Het grote voordeel van het gebruik van CMS is dat u zich kunt concentreren op de inhoud. Je installeert het systeem, selecteert een sjabloon en een paar plug-ins en je bent klaar om te gaan. Een van de zeer populaire websystemen is Joomla.

Joomla is een universeel gratis open source content management systeem. Universaliteit betekent dat je het voor bijna elk doel kunt aanpassen. Bloggers kiezen meestal voor WordPress als blogplatform. Dit is een natuurlijke keuze, maar je kunt ook bloggen met Joomla. De basisinstallatie vormt de ruggengraat voor een werkende website. De pagina-indeling kan worden ingesteld door de juiste sjabloon te installeren. U kunt kiezen uit duizenden gratis sjablonen of een kleine vergoeding betalen voor een professioneel aanpasbaar ontwerp. Extra functies en functionaliteit kunnen worden toegevoegd met verschillende extensies. Afhankelijk van de uitbreidingsfunctie zijn ze beschikbaar als componenten, modules of plug-ins. Extensies maken Joomla extreem universeel.

Het mooie van extensies is dat er een is voor elke denkbare functie of functie. Wanneer je wat functionaliteit voor de website nodig hebt, kun je naar de Joomla-extensies pagina gaan en zoeken naar de juiste module. Sommige extensies zijn gratis beschikbaar, voor andere moet u betalen. En als u om de een of andere reden geen geschikte extensie kunt vinden, kunt u een bestaande wijzigen of een geheel nieuwe maken volgens uw behoeften. Hiervoor moet je een beetje kennis hebben van HTML en PHP, maar dit is geen probleem aangezien beide talen gemakkelijk kunnen worden geleerd uit de bestaande codevoorbeelden.

Een andere leuke functie van Joomla is het aanpassen van het kernsysteem. Met code-overschrijvingen kunt u de standaardlay-out van de meeste paginatypen wijzigen. Als dit niet genoeg is, kunt u elk Joomla-bestand wijzigen om de gewenste functionaliteit te bereiken. Voor dit soort aanpassingen moet u er rekening mee houden dat elke upgrade gewijzigde bestanden kan overschrijven. Maar als je een ervaren webprogrammeur bent, is dit geen probleem. Omdat Joomla een open-source platform is, kun je het naar wens aanpassen. De meeste aanpassingen kunnen worden gedaan zonder een van de webtalen te kennen, maar als u ze kent, zult u een zeer gemakkelijke en plezierige taak hebben.

Bron: Jan Pascal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie