Voordelen voor Android-gameontwikkeling

Voordelen voor Android-gameontwikkeling

De industrie van de ontwikkeling van mobiele games heeft een zeer belangrijk aspect op de markt geïntroduceerd: de mogelijkheid om videogames op apparaten te conceptualiseren, ontwikkelen en uit te brengen met veel meer succes en gemak dan ooit tevoren. En aangezien de Android-app-marktplaats slechts een eenmalige vergoeding vereist voor het indienen van een aanvraag, worden de kosten bijna te verwaarlozen om het product voor miljoenen klanten te vinden. Zelfs het indieningsproces is drastisch korter dan bij de meeste andere smartphones, omdat de app-regelgeving veel soepeler is voor het Android-besturingssysteem.

Een ander uitgangspunt voor het ontwikkelen van games op Android-apparaten is de programmeertaal Java. Java is lange tijd een van de meest populaire programmeertalen geweest voor ontwikkelaars van videogames en maakt het dus voor de gemiddelde programmeur extreem gemakkelijk om Android-ontwikkeling voor het eerst op te pikken. Vergeleken met de meeste andere mobiele platforms, die gewoonlijk gemodificeerde of nieuw uitgevonden talen bevatten, is de leercurve teruggebracht tot bijna niets, dus een nieuwe ontwikkelaar kan een game in een fractie van de tijd voltooien.

Een ander uniek aspect van de ontwikkeling van Android-games is het gebrek aan standaardisatie in de droid-telefoonfamilie. Aangezien het Android-besturingssysteem niet is gelicentieerd aan een enkel bedrijf dat mobiele telefoons maakt, kunnen de telefoons zelf in extreme mate variëren in termen van functies en hardwarespecificaties. Hoewel het ene apparaat een volledig functionerende A-GPS- en HDMI-videocompatibiliteit heeft, kan een ander een QWERTY-toetsenbord hebben en helemaal geen GPS. Hoewel dit zeker aantrekkelijk is voor sommige ontwikkelaars, omdat ze waarschijnlijk een telefoon zullen vinden die precies aan hun hardwarebehoeften voldoet, zal het ook het potentiële publiek beperken, omdat sommige telefoons de meer complexe applicaties niet kunnen ondersteunen.

Wanneer het game-ontwikkelingsproces eindelijk het punt heeft bereikt waarop het voor het publiek kan worden vrijgegeven, krijgt de ontwikkelaar nog een andere keuze te zien: in welke markt zou het spel het meest zichtbaar zijn? In tegenstelling tot iOS zijn er talloze marktplaatsen en app-winkels voor Android-telefoons, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Van de standaard Android-marktplaats, gebouwd om alleen de apps weer te geven die compatibel zijn met de telefoon die momenteel wordt gebruikt, tot de Amazon App Store, die elke dag een andere gratis app biedt, de talloze marketingstrategieën kunnen bijna ontmoedigend zijn, waardoor het allemaal de handiger dat een applicatie vrijwel altijd probleemloos op meerdere marktplaatsen kan worden ingevoerd. Maar of het zin heeft om de aandacht over meerdere velden te spreiden, is een heel andere vraag.

Het ontwikkelingsproces van Android-games biedt over het algemeen echt de meeste variatie op de smartphonemarkt. Van begin tot eind kunnen strategieën met de hand worden aangepast aan de wensen van de ontwikkelaar, waardoor de game zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke concept komt te staan. Hoewel het publiek misschien niet zo groot is als dat van iPhone-gebruikers, presenteert Android zichzelf als een sterke concurrent, puur door zijn toegankelijkheid. En met de grootste verscheidenheid aan smartphones op de huidige markt, zijn de ontwikkelingsmogelijkheden onuitputtelijk, en voortdurende releases kunnen alleen maar bijdragen aan de mogelijkheden die het platform te bieden heeft.

Bron: Michael VK

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie