Vooruitgang in ondersteunende technologie biedt een nieuwe golf van mogelijkheden voor uw kind met speciale behoeften

Vooruitgang in ondersteunende technologie biedt een nieuwe golf van mogelijkheden voor uw kind met speciale behoeften

Technologie heeft een manier om van het verleden van sciencefiction naar het heden te glijden, zoals Michael J Foxs’ Delorean in ‘Back to the Future’. Herinner je je die schuifdeuren in Star Trek op de USS Enterprise nog? We vinden ze nu vanzelfsprekend. En elke keer als ik iemand een mobiele telefoon openklap en met iemand zie praten, verwacht ik ze te horen zeggen: “Beam me up Scotty.” De dag van live gestreamde videomail komt eraan – zeer binnenkort. In elke sciencefictionfilm die ik ooit heb gezien, praatte iemand met iemand anders vanaf een tv-scherm en we lachten allemaal, maar vandaag hoorde ik dat onze IT-afdeling standaard ingebouwde webcams levert op alle nieuw uitgebrachte laptopmodellen.

Ik had een echt groot-ogen-moment vandaag en ik moet het met jullie delen. Ik zag hoe onze dokter een Dr. McCoy-Star Trek-type “tricorder” over de borst van mijn zoon zwaaide. “Wat is dat?” ik had gevraagd. De dokter legde uit dat het “de elektrische impulsen die niet synchroon liepen opnieuw zou afstemmen, zodat zijn luchtweginfectie kon genezen.”

“Ernstig?” Ik bedacht me. Dit was echt. Mijn zoon dacht dat het kriebelde en de dokter deed de behandeling totdat de niveaus aan de voorkant lieten zien dat het lichaam opnieuw was gekalibreerd. Net als je denkt dat je de dingen onder de knie hebt, duikt er iets nieuws op dat je verrast.

Ik ben een specialist in ondersteunende technologie. Ik zie steeds nieuwe dingen op de markt komen. Ik heb het onderzoek en de ontwikkeling gevolgd van het in kaart brengen van het neuronetwerk van de hersenen om de combinaties van impulsen en elektrische frequenties te lokaliseren die hand-, pols- en armbewegingen vormen. Er zijn momenteel studies over hoe deze impulsen opnieuw kunnen worden gecreëerd in “bionische” armen die afgehakte vervangen. Het onderzoek zal ons menselijk brein in staat stellen om het nieuwe aanhangsel door gedachten te bedienen.

Ik was dit najaar op een nationale conventie waar ik zat en een oogbesturingseenheid had die draadloos mijn netvlies volgde vanaf 1,20 meter afstand. Terwijl ik om me heen keek, bewoog de cursor op een groot plat computerscherm in dezelfde richting. De kosten waren enorm, maar de technologie was er voor iemand die ernstig gehandicapt is en via een computer toegang wil tot het leven. Ik weet zeker dat ik Tom Cruise dat een paar jaar geleden in een film heb zien doen.

Het is onmogelijk dat één persoon meer alles over een niche in technologie kan weten. De wereld wordt steeds specialistischer. We hebben gespecialiseerde diensten binnen gespecialiseerde niches die zich in gespecialiseerde markten van gespecialiseerde bedrijven bevinden. Het kan behoorlijk gek worden. Ik heb voorspellingen gehoord dat er een tijd zal komen dat iemand met mijn baan in de algemene ondersteunende technologie geen specialist in ondersteunende technologie meer kan zijn. Ze zullen zich moeten concentreren op een subcategorie omdat de specialisatie zo intens zal zijn.

Hoe geldt dit voor ouders van kinderen met een handicap? Als u een ouder bent, moet u een aantal dingen weten:

1. Je moet je op je gemak voelen in de wetenschap dat je niet alles kunt leren.

Breng jezelf niet door schuldgevoelens en frustraties over dit feit. Krijg gewoon een overzicht van de diensten en apparatuur die uw kind nodig heeft. Wees bereid om te zeggen: “Ik weet het niet, maar ik kan erachter komen.” Dat is mijn grootste zin. Ik heb geleerd hoe ik op internet een speld in een hooiberg kan vinden als het om AT gaat. Ik besteed een groot deel van mijn tijd online aan het onderzoeken van apparatuur, behandelingen, therapieën of definities en beschrijvingen van medische aandoeningen. Wees klaar om internet als je beste vriend te zien. Er is zoveel informatie dat het onthutsend is.

De meeste mensen hebben er een hekel aan om tijd te verspillen aan het zoeken naar informatie. Ze willen dat het voor hen gedaan wordt. Als je een kind met een handicap hebt, begin dan met zoeken en vragen. Er zijn antwoorden. Ik pretendeer niet eens te denken of wil je niet laten denken dat ik alles weet wat er is. “Alles wat er is” verandert elke dag. Als ik iets zou zeggen over de ondersteuning van ergotherapie en fysiotherapie, een nieuwe behandeling voor epileptische aanvallen en ADHD met neurofeedback voor kinderen die computerspelletjes en racecircuits gebruiken, virtual reality op de tv simuleren met een Wii, enzovoort, dan zouden we hier zijn voor de komende 2 jaar – en tegen die tijd zou 70% van wat we wisten achterhaald zijn en zouden nieuwe technologieën het overnemen.

2. Er zijn nieuwe en onbegrensde mogelijkheden voor jonge kinderen met een handicap.

Waar we naartoe gaan, wordt geweldig. De leerboeken moeten worden herschreven over hoe we kinderen dienen vanwege de impact van technologie op elk aspect van het onderwijs en de dienstverlening aan speciale behoeften. Als je vandaag de dag een ouder bent van een klein kind, zullen de technologische vooruitgang die je moet ondersteunen ongelooflijk zijn. Het is een goede tijd om te leven. Je hebt opties die niemand voor jou had. Er is technologie om je kind te ondersteunen die geweldig is. Neem de tijd om zoekblogs, forums en podcasts te bekijken die praten over technologie in het onderwijs, ondersteunende technologie en trends in alternatieve geneeskunde voor neurofeedback. De technologie die wordt geassocieerd met alternatieve geneeskunde wint met het verstrijken van de tijd meer respect en is veelbelovend, aangezien het een hybride wordt in samenwerking met traditionele geneeskunde en behandeling.

Ik kan me voorstellen dat tegen de tijd dat je dit leest, ik een tweede editie moet schrijven. Dat is geen probleem. Zolang ik niet verwacht dat ik het ooit zal inhalen, kan ik ontspannen en de dingen vinden die werken. Dat is in ieder geval waar het bij kinderen met ondersteunende technologie om gaat. Ontdek wat werkt om kinderen te ondersteunen.

Bron: Lon Thornburg

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie