Vooruitgang in technologie maakt skibrillen beter dan ooit

Vooruitgang in technologie maakt skibrillen beter dan ooit

Ga je skiën of snowboarden, dan is een skibril een essentieel onderdeel van je sportuitrusting. Een dag op de piste zonder een goed paar kan oncomfortabel zijn. Voeg extreem weer toe en je kunt gewoon ronduit ellendig zijn. Je skibrillen bieden veel soorten bescherming – bescherming tegen UV-stralen, bescherming tegen verblinding en omdat ze relatief groot zijn, bieden ze bescherming tegen de wind voor een groot deel van het gezicht. Ook bieden de grote lenzen van skibrillen een uitstekend zicht inclusief perifeer zicht.

Vooruitgang in de gebruikte materialen voor de monturen heeft geresulteerd in flexibele materialen die hun vorm behouden en, omdat ze niet broos worden in de kou, een optimale bescherming aan het gezicht bieden. Deze materialen omvatten sommige rubbers, nylon en een verscheidenheid aan composieten.

UV-bescherming, anti-condens en brede ventilatieopeningen worden allemaal als een must beschouwd, maar juist binnen die categorieën zijn er dankzij de technologische vooruitgang veel keuzes. U kunt nu een skibril kiezen die specifiek is voor activiteit, lichtomstandigheden en weer. Hoewel er veel fabrikanten zijn die geavanceerde technologie in hun brillen aanbieden, zullen we kijken naar Smith’s Performance Series om een ​​idee te krijgen van wat voor soort technische vooruitgang er is geweest.

Smith heeft de standaard gezet in de branche op het gebied van constant luchtbeheer. Er is een micro-elektronenventilator die geruisloos en continu tot vijftig uur op low draait. De strategisch geplaatste ventilatieopeningen trekken lucht naar binnen om beslaan te voorkomen en bieden continu perfect zicht. In extreme situaties kun je de hoge stand activeren.

Vervormingsvrije Carbonix-X-lenzen zijn ideaal voor het reguleren van de luchtstroom en in combinatie met vormschuim krijg je de perfecte combinatie voor perfect zicht zonder vervorming. Dit type lens is ook in staat om de luchtcirculatie te vergroten, waardoor beslaan wordt voorkomen, waardoor de bril perfect is voor hoge snelheden en diepe poeder.

De PMT of Perforated Membrane Technology zorgt ervoor dat vochtige lucht uit de binnenkant van de bril kan ontsnappen, waardoor beslaan wordt voorkomen. Als jij een van de mensen bent die niet gelukkig is zonder betrouwbare condensvrije lenzen, dan wil je zeker weten dat je bril deze technologie bevat.

Andere geavanceerde technologie die zijn weg vindt naar de hellingen is te vinden bij Recon Instruments. Hun bril zal een heleboel coole functies bevatten: ingebouwde GPS om reddingswerkers indien nodig naar je toe te leiden; routekaarten die zelfs de posities van uw skimaatjes kunnen aangeven; de mogelijkheid om halverwege een mobiele oproep te beantwoorden; statistische feedback die u kan voorzien van uw prestaties op het gebied van snelheid en spronghoogte; omgevingstemperatuur en hoogte op de berg, en waarschijnlijk meer. Dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Smith-brillen hebben de zogenaamde outrigger-positionering geïntroduceerd. Deze speciaal ontworpen riembevestigingen kunnen optimaal comfort en maximale prestaties bieden. De bril is ontworpen om de druk over je neus en wenkbrauw over te brengen om een ​​volledige afdichting te bieden. Ze kunnen met of zonder je helm worden gebruikt.

Sweatbuster-schuim is erg populair geworden omdat het is ontworpen om vocht van het gezicht af te voeren, waardoor je comfortabel en droog blijft. In combinatie met hypoallergeen schuim voor een geoptimaliseerde slaappasvorm zul je je afvragen hoe je in het verleden zonder deze eigenschappen hebt geleefd.

De vooruitgang in de technologie van skibrillen heeft grote vooruitgang geboekt en dat heeft ertoe geleid dat skiërs en snowboarders kunnen genieten van een comfortabelere, veiligere dag op de piste. Er zullen in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer vorderingen zijn.

Bron: TC Thorn

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie