Vrouwen en geld in 2010 – De meisjes willen grip krijgen terwijl mannen vooruit willen

Vrouwen en geld in 2010 – De meisjes willen grip krijgen terwijl mannen vooruit willen

Er gaat niets boven een recessie om te laten zien waar we fout zijn gegaan met ons geldbeheer. Maar betekenen recente gebeurtenissen dat mensen dit jaar financieel voorzichtiger zullen zijn?

Gezien alle horrorverhalen over banken die instorten, activa die worden gedevalueerd en kredieten die moeilijker te verkrijgen zijn, vroeg ik me af hoe dit van invloed zou zijn op het geldbeheer en de toekomstplanning van mensen, dus deed ik mijn eigen onderzoek via een online-enquête.

Toen het nieuwe jaar naderde, vroeg ik 200 mannen en vrouwen naar hun verleden, en voorspeld, financieel beheer. Ik was gefascineerd door de subtiele, maar belangrijke verschillen in de financiële resoluties van mannen en vrouwen. Vrouwen wilden in 2010 heel graag meer grip op hun financiën, terwijl mannen zoveel mogelijk geld wilden verdienen.

De meerderheid van de mannen zei dat ze zich zouden concentreren op het maximaliseren van hun inkomen, en bijna driekwart van hen concentreerde zich op het verdienen van meer geld in 2010. Hoewel ongeveer de helft van de ondervraagde vrouwen zei dat geld verdienen er ook toe deed, zeiden veel meer van hen dat het regelen van hun financiën een taak was. hun hoogste doel voor het komende jaar. Dit zijn de belangrijkste resoluties die uit de enquête naar voren zijn gekomen:

Top 5 geldresoluties van vrouwen voor 2010:

 1. Meer controle over mijn financiën (66%)
 2. Krijg meer waar voor uw geld (63%)
 3. Plan mijn financiële toekomst (62%)
 4. Verantwoord omgaan met geld (59%)
 5. Plan hoe u meer geld kunt verdienen (56%)

Top 5 geldresoluties voor mannen voor 2010:

 1. Plan hoe u meer geld kunt verdienen (73%)
 2. Plan mijn financiële toekomst (70%)
 3. Krijg meer waar voor uw geld (70%)
 4. Meer grip op mijn financiën (56%)
 5. Bezuinigen op mijn persoonlijke uitgaven (52%)

Als we bedenken hoe goed we met geld omgaan, komen vaak onze vroegere geldblunders in ons op. De keer dat we een meevaller op een mooie auto blies, in plaats van een schuld af te betalen. Het geld dat we te lang in een armzalig beleggingsfonds hebben laten zitten. De jaren dat we het opstarten van een pensioenfonds uitstelden. Als het economisch klimaat redelijk gezond is, kunnen onze financiën dat soort klappen beter opvangen. Het is wanneer de tijden moeilijk worden dat we worden getroffen door de dwaasheid van ons gedrag uit het verleden. En natuurlijk, geld dat we verspillen zonder na te denken in voorspoedige tijden, wordt een afvoer in magere periodes.

Het niet overstappen van een hypotheek naar een lagere rente kan bijvoorbeeld duizenden ponden kosten over de looptijd van de hypotheek. Zelfs die dagelijkse cappuccino en krant telt op tot honderden per jaar. Ik heb ook ontdekt dat één op de drie personen een automatische afschrijving van hun bankrekening krijgt die ze moeten opzeggen, een tijdschriftabonnement dat ze vergeten waren, een sportschoollidmaatschap dat ze nooit gebruiken of een donatie aan een goed doel waarvan ze dachten dat het een -off die sinds 1989 elk jaar wordt afgenomen!

Toen ik mannen en vrouwen in mijn enquête vroeg naar hun geldfouten in het verleden, was het duidelijk dat de grote fout van vrouwen was om niet zo openhartig te zijn als mannen over het vragen om geld. Of het nu ging om het aandringen van de baas voor een loonsverhoging of het onderhandelen over betere tarieven voor zelfstandigen, veel vrouwen hadden minder omdat ze bang waren om geld te vragen of te onderschatten wat ze te bieden hadden.

Door te kijken naar de verschillen tussen het bestedingsgedrag van mannen en vrouwen, heb ik ontdekt dat vrouwen meer emotionele uitgaven doen. Voor veel vrouwen betekent dat meestal dat ze naar de winkel gaan als ze zich depressief, ongelukkig of gestrest voelen. Vrouwen noemden ook vaker de traktaties van kinderen als een van hun geldgebreken. Dit is weer een voorbeeld van hoe, als het om geld gaat, vrouwen niet zo goed zijn in zichzelf op de eerste plaats zetten. Vrouwen zijn immers gesocialiseerd om voor anderen te zorgen en opdringerigheid is geen eigenschap die bij meisjes wordt aangemoedigd, maar het is duidelijk dat dit hen later in het leven armer kan maken. Dit is iets dat ik probeer aan te pakken in Sheconomics en wordt benadrukt door de volgende statistieken uit de enquête:

Meest voorkomende fouten met geld uit het verleden bij vrouwen (en mannen):

 1. Emotionele uitgaven 70% (mannen 61%)
 2. Roekeloze uitgaven 64% (mannen 39%)
 3. Onwil om geld te vragen 62% (mannen 47%)
 4. Uitgaven voor kinderen/afhankelijke personen 46% (mannen 30%)
 5. Angst voor geld 44% (mannen 48%)

Bron: Karen Pine

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie