Waar geven mensen de voorkeur aan – Mozilla Firefox of Google Chrome?

Waar geven mensen de voorkeur aan – Mozilla Firefox of Google Chrome?

De zeer bekende webbrowsers zoals Mozilla Firefox en Google Chrome zijn de meest gebruikte browsers nadat Internet Explorer bijna verouderd is. De gebruikers van de browsers hebben altijd de beste opties nodig bij het gebruik van de services, en gebruikers willen ook altijd nieuwe functies die hun bruikbaarheid veel gemakkelijker kunnen maken.

Google Chrome, de nieuwere browser dan Mozilla Firefox, begint zijn potentieel te bewijzen. Zijn marktaandeel op basis van zijn gebruikerspopulariteit begint meer te winnen dan Mozilla Firefox volgens de statistieken en beoordelingen van de gebruikers die vrijgeven.

Er zijn veel webbrowsers die zijn gebruikt in deze lange tijdspanne van internet. Als we de flash-back in de geschiedenis van de browsers doornemen, kunnen we veel browsers zien die zeer populair waren en later om vele redenen zijn uitgestorven.

De eerste veelgebruikte webbrowser was NCSA Mosaic. Het programmeerteam van Mosaic ontwikkelde vervolgens de eerste commerciële webbrowser genaamd Netscape Navigator, later omgedoopt tot Communicator en vervolgens terug hernoemd naar Netscape. De Netscape-browser leidde in gebruikersaandeel totdat Microsoft Internet Explorer in 1999 de leiding nam vanwege het distributievoordeel.

Vervolgens werd een gratis open source softwareversie van Netscape ontwikkeld, Mozilla genaamd, de interne naam voor de oude Netscape-browser, en uitgebracht in 2002. Mozilla heeft sindsdien marktaandeel gewonnen, vooral op niet-Windows-platforms, grotendeels dankzij de open source foundation, en werd in 2004 uitgebracht in de snel populaire FireFox-versie.

Deze informatie kan in detail worden bekeken: http://www.livinginternet.com/w/wi_browse.htm. De geschiedenis van de webbrowsers is erg interessant om de redenen van de evoluerende, uitstervende en innoverende webbrowsers via internet te bestuderen en te begrijpen, waarbij de belangrijkste reden voor dergelijke veranderingen de vraag en voorkeuren van de browsergebruikers zijn.

De vraag is hier waar de mensen nu de voorkeur aan geven, Mozilla Firefox of Google Chrome, ondanks de review die via verschillende bronnen is gepubliceerd. Als Firefox ook niet van tijd tot tijd evolueert zoals internet explorer, zal het opnieuw moeilijk worden om te overleven en zal Google Chrome hiervan profiteren.

De wereld is te competitief voor woorden en je weet dus nooit wanneer er iets nieuws opkomt om de ouderen eruit te schoppen als ze niet in staat zijn om terug te vechten met de sterkere streaks.

Bron: Dhanshree Vashisth

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie