Waar kan ik Bitcoins voor gebruiken?

Waar kan ik Bitcoins voor gebruiken?

Vrijwel elk product of elke dienst die met dollars of andere valuta kan worden gekocht, kan ook met bitcoins worden gekocht. Aan de andere kant is de hoge volatiliteit van bitcoins een enorm risico voor sommige mensen die deze cryptocurrency misschien willen gebruiken, maar bang zijn voor prijsverschillen. Toch maken de kenmerken van bitcoins ze perfect voor internetbetalingen:

1. Snelle transacties

Een bitcoin-transactie wordt in 10-15 minuten verwerkt. Bij een bankoverschrijving kan het uren of zelfs dagen duren voordat het geld van de ene rekening op de andere staat. Sommigen zullen misschien zeggen dat PayPal of andere e-wallets nog sneller zijn. Het is waar, maar er zijn andere aspecten die ewallets niet kunnen bieden: privacy en kleinere commissies.

2. Privacy

Wanneer u bitcoins via internet naar een partner stuurt, wordt de transactie geregistreerd in een blockchain. De lijst met transacties is openbaar en kan worden geverifieerd op gespecialiseerde websites. Alleen het identificatienummer, de som en de tijd worden geregistreerd. Er is geen manier voor iemand om erachter te komen waar de bitcoins vandaan komen en waar ze heen gaan. Dit is kenmerkend voor bitcoins die veel mensen trokken. Welnu, sommigen van hen zijn er geïnteresseerd in omdat ze daarmee illegale goederen kunnen kopen, maar de meerderheid van de bitcoin-gebruikers zijn mensen die legale artikelen en diensten willen kopen, maar die hun identiteit niet willen onthullen. Porno- en gokwebsites zijn misschien immoreel, maar ze zijn niet illegaal, dus mensen die zich willen abonneren op die diensten, kunnen veilig in bitcoins betalen op de websites die deze valuta accepteren, wetende dat hun reputatie niet wordt aangetast.

3. Kleinere commissies

De gemiddelde commissie is 0,002 BTC voor een transactie. Het is aanzienlijk kleiner in vergelijking met de PayPal- of bankcommissies. Bovendien bent u niet eens verplicht deze te betalen. Door een commissie te betalen, “reserveert” u de rekenkracht van een pool (of in ieder geval een deel ervan), om uw transactie sneller te verwerken. U heeft zelfs de mogelijkheid om de commissie niet te betalen. In dit geval moet u mogelijk twee of zelfs drie dagen wachten voordat uw transactie is verwerkt. Als je geen haast hebt, is dit misschien de perfecte gelegenheid om geldtransacties te doen zonder kosten.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het gebruik van bitcoins, zoals de mogelijkheid om ze te verliezen. Als iemand uw bitcoins steelt, of als u de portemonnee-bestanden verwijdert, is het onmogelijk om deze te herstellen. Zolang de bitcoin niet gereguleerd is, is er geen centraal organisme voor arbitrage tussen uiteenlopende onderdelen. Met andere woorden, je kunt niet klagen als je verliest of je wordt beroofd door je bitcoins, simpelweg omdat er niemand is om tegen te klagen.

Bron: Stanculescu Mihai Bogdan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie