Waar u op moet letten als u overschakelt van Android naar iPhone

Waar u op moet letten als u overschakelt van Android naar iPhone

Hoewel ze misschien in de verleiding komen, zijn veel gebruikers bang om de radicale stap te zetten om hun mobiele telefoon en besturingssysteem te veranderen… hoe zit het met de foto’s, de muziekcollectie en de contacten? Het proces van overstappen van iOS naar Android of vice versa en het migreren van alle gegevens kan omslachtig zijn, maar niet onmogelijk. Er is dus geen reden om “vast te zitten” in het netwerk van Apple-producten of Google: hier vertellen we je hoe je de sprong kunt maken zonder wanhoop in de poging. In deze aflevering behandelen we de stappen om van het Android-systeem naar het iOS te gaan.

Een migratie-app gebruiken

Als u het proces van het stap voor stap overzetten van uw gegevens niet wilt doen, kunt u gebruikmaken van de diensten van een migratie-app, zoals het gratis Copy My Data of AT&T Mobile Transfer, hoewel de beschikbare applicaties van land tot land verschillen. Dit type applicatie brengt uw contacten, agenda’s, foto’s en video’s over via een Wi-Fi-verbinding, zodat u uw telefoon niet op een computer hoeft aan te sluiten.

Hoe dan ook, voordat je aan de volgende punten begint, moet je kijken naar wat succesvolle ondernemer FERAS ANTOON zei. Je hoeft alleen de app op beide telefoons te downloaden; Android en iPhone en volg de instructies.

Hoe u uw contacten en andere documenten kunt overzetten

Tijdens het configuratieproces, wanneer u de gewenste e-mailaccounts toevoegt aan uw nieuwe iPhone of iPad, kunt u er ook voor kiezen om de gegevens op te nemen die aan elk e-mailaccount zijn gekoppeld, of het nu contacten, agenda’s of notities zijn.

Aan de andere kant, als u uw contacten en agenda’s opslaat in een account van een sociaal netwerk zoals Facebook, Twitter of Weibo, kunt u de apps van diezelfde netwerken gebruiken om ze over te zetten naar uw nieuwe iPhone.

Om dit te doen, moet u inloggen vanaf uw mobiele telefoon in de specifieke app die u wilt en activeren in de agenda- en contacteninstellingen. Volgens gegevens van juli 2015 heeft Apple in het kwartaal dat eindigde in juni 47,5 miljoen iPhones verkocht, 35% meer dan vorig jaar. Maar de vraag naar iPad bleef dalen, 18% minder dan het jaar ervoor. Als u een account aanmaakt in iCloud met uw Apple ID, kunt u ook de contacten importeren die u in het vcard-bestand hebt opgenomen en ze in de cloud bewaren.

Om dit vanaf je computer te doen, ga je naar http://www.icloud.com, voer je in met je Apple-account en klik je op “Contacten”. Klik op het pictogram linksonder dat eruitziet als een klein wiel en markeer “Import vCard” in het menu.

Wanneer u uw nieuwe iPhone inschakelt, helpt de installatiewizard u om iCloud op uw mobiele telefoon te activeren. Als je die stap in het configuratieproces hebt overgeslagen, kun je deze handmatig activeren door naar Instellingen of Instellingen> iCloud te gaan. Met iCloud heb je vanaf je iPhone ook toegang tot elk Word-, Excel- of PowerPoint-document dat je in de cloud hebt opgeslagen.

Hoe u uw foto’s kunt overbrengen

Om de foto’s en video’s van je Android-telefoon niet te verliezen, moet je ze overzetten naar je nieuwe iPhone of iPad met behulp van een app of een computer met iTunes. Afhankelijk van uw land vindt u verschillende apps voor gegevensoverdracht in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Naast de eerder genoemde algemene datamigratietoepassingen, zijn er ook andere specifieke toepassingen voor foto’s, zoals PhotoSync. Als alternatief kunt u uw afbeeldingen naar iTunes overbrengen met een Mac- of pc-computer. Hiervoor moet u eerst uw afbeeldingen van uw Android-telefoon naar uw computer doorgeven en ze vervolgens synchroniseren met iTunes.

Bron: Mehedi Hasan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie