Waar wordt Microsoft Excel gebruikt?

Waar wordt Microsoft Excel gebruikt?

Of u nu werkt bij een accountantskantoor, een marketingbedrijf, een autodealer, een schoolbezoekkantoor, de personeelsafdeling van een productiefabriek of een kantoor dat verbonden is aan een stad, provincie, staat of federale overheid, de kans is groot dat u wordt gebeld om Excel te gebruiken en te leren.

Vrijwel elke werkplek heeft behoefte aan Excel, ‘s werelds meest gebruikte softwareprogramma voor vergelijkende gegevensanalyse. Excel is al meer dan een decennium beschikbaar in verschillende versies. Elke volgende release brengt het programma naar een nieuw terrein.

Excel staat in de volksmond bekend als het beste spreadsheetprogramma op de markt en is krachtig, gebruiksvriendelijk en opmerkelijk efficiënt. Excel is zeer interactief. De spreadsheetcellen zijn gerangschikt in een verzameling rijen en kolommen, die elk een getal, een tekenreeks of een formule kunnen bevatten die een functie uitvoert, zoals een berekening. Het is gemakkelijk om cellen te kopiëren en te verplaatsen en om formules aan te passen. De spreadsheet wordt op het computerscherm weergegeven in een schuifbaar venster waardoor het document zo diep of zo breed kan zijn als nodig is.

Ik werkte voor een grote krant in Noord-Californië en was een van de vele verslaggevers die betrokken waren bij de jaarlijkse evaluatie van de economie van onze provincie. De taak omvatte het verzamelen van gegevens die in Excel-spreadsheets zouden worden geponst die uiteindelijk informatie rangschikten op basis van de categorie statistieken die werd beoordeeld.

Het mooie van Excel, vanuit het standpunt van krantenonderzoeksprojecten, is dat je formules kunt gebruiken om resultaten te herberekenen door een van de cellen die ze gebruiken te wijzigen. Met dit model kunt u dezelfde spreadsheetgegevens gebruiken om verschillende resultaten te bereiken door eenvoudig formules te definiëren en naar wens te wijzigen. Het is deze functie die Excel zo nuttig maakt in zoveel verschillende arena’s.

Met een klik van de muis konden wij verslaggevers antwoorden krijgen op een breed scala aan vragen. Welke werkgevers hadden het grootste aantal werknemers? Welke hadden het hoogste bedrag aan bruto jaarinkomsten? Welke bleken te groeien en welke hadden een dalende omzet? Wat was het volume aan vastgoedleningen en was er een daling of stijging ten opzichte van het voorgaande jaar?

We keken naar lokale en nationale detailhandel, diensten, financiële instellingen, overheidsinstanties, landbouw, de wijnindustrie, toerisme en horeca, productie, residentieel en commercieel onroerend goed, alles wat maar denkbaar is.

Excel stelde ons in staat om verhoudingen, percentages en al het andere dat we wilden onderzoeken, te onderzoeken. Ten slotte konden we Excel gebruiken om de resultaten te vergelijken met gegevens van voorgaande jaren.

Aangezien verslaggevers meestal voormalige Engelse majors zijn, waren de meesten van degenen die aan dit jaarlijkse project werkten, meer vertrouwd met Microsoft Word dan enig ander softwareprogramma. Daarom moesten de meesten een Excel-training volgen. Voor sommigen was het leren van Excel gemakkelijker dan voor anderen. Enkelen vertrouwden op handleidingen zoals Microsoft Excel Bible. Sommige verslaggevers ondergingen een Excel-tutorial, terwijl anderen leerden door te doen.

Niet alleen de Excel-spreadsheets waren cruciaal voor het onderzoek, het formaat ervan werd ook in de krant gepubliceerd. Hier kwamen enkele extra Excel-functies om de hoek kijken. Editors waren in staat om de spreadsheets visueel aantrekkelijker te maken door gebruik te maken van kleuren en arcering, randen en lijnen en andere functies waardoor de spreadsheets gemakkelijk te ontcijferen waren voor lezers.

Met een van mijn andere hoeden op de redactiekamer, schreef ik vaak artikelen over de lokale arbeidsmarkt. Ik ontdekte dat vaardigheid in Excel een vereiste was voor een breed scala aan arbeidsposities en dat wervingsbureaus in de regio hun klanten de mogelijkheid boden om gratis of goedkope Excel-tutorials te volgen ter voorbereiding op de werkplek. De meeste werkgevers verwachten dat sollicitanten de software al kennen die nodig is voor het werk en niet willen dat ze nieuwe medewerkers moeten opleiden.

Houd jezelf niet voor de gek. Als u op zoek bent naar kantoorwerk, moet u niet alleen Microsoft Word kennen, maar ook Excel.

Excel en Microsoft zijn handelsmerken van Microsoft Corporation, geregistreerd in de VS en andere landen.

Bron: Sheri Graves

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie