Waarom de aandelenmarkten blijven stijgen terwijl de economie zo slecht is?

Waarom de aandelenmarkten blijven stijgen terwijl de economie zo slecht is?

Verwarring is een van de ergste mentale en emotionele martelingen. Dit artikel is bedoeld om de verwarring van het conflict op te lossen over hoe de economie zo slecht kan zijn en de aandelenmarkten altijd highs zijn.

Ik handel al meer dan 13 jaar op de aandelenmarkten. Met behulp van de inzichten die ik heb opgedaan vanuit een objectieve kijk op het leven, heb ik de trucs en manieren gevonden om te slagen.

Laten we beginnen met uit te leggen hoe de beurswaardes en bewegingen worden bepaald.

De markten zijn een gewogen gemiddelde van een geselecteerd en zeer klein aantal bedrijven. Hoewel er duizenden beursgenoteerde bedrijven zijn, vertegenwoordigen de drie belangrijkste Amerikaanse markten waarop deze bedrijven zijn genoteerd, niet de objectieve realiteit.

De Dow Jones is gebaseerd op 30 bedrijven, de S&P op 500 bedrijven en de NASDAQ maakt gebruik van 100 bedrijven. Hoewel de Dow slechts 30 van de meer dan 5.000 Amerikaanse aandelen omvat, is de gecombineerde waarde van de 30 bedrijven ongeveer 25 procent van de totale waarde van alle Amerikaanse aandelen.

Ze gebruiken een gewogen gemiddelde van slechts die paar geselecteerde bedrijven om de waarde van de markt te bepalen.

Dit betekent dat als Apple op één dag aanzienlijk stijgt, terwijl de meeste andere bedrijven in de NASDAQ dalen, de NASDAQ zal stijgen, omdat Apple zo’n groot bedrijf is dat het opweegt tegen alle andere.

Apple is meer dan $ 2 biljoen waard. Als de gecombineerde waarde van alle andere 99 bedrijven bijvoorbeeld slechts minder dan $ 1 biljoen bedraagt, dan beïnvloedt alleen Apple de beweging en waarde van de markt twee keer zoveel als de gecombineerde 99. Evenzo, als elk bedrijf in de NASDAQ stijgt, maar Apple daalt, zal de markt dalen.

De grote bedrijven krijgen als het ware meer ‘stemmen’ dan de kleine bedrijven.

In augustus 2020 staan ​​de markten op een historisch hoogtepunt, maar meer dan 60% van de openbare bedrijven lijdt nog steeds aanzienlijke verliezen.

De aandelenmarkten hebben niets te maken met de echte wereldmarkt, het enige dat telt.

Mijn volgende artikel getiteld; “Aandelenhandel op basis van emotie” zal snel een andere markt uitleggen die mensen tot slechte investeringsbeslissingen leidt, en laat u zien hoe u geld kunt verdienen met behulp van een methode die ik heb ontwikkeld en die voor 95% succesvol is.

Mensen lezen dat de markten omhoog gaan, dus kopen ze aandelen van verschillende bedrijven, en die aandelen gaan omlaag, en ze zijn in de war. ‘Waarom dalen mijn aandelen of gaan ze niet omhoog, als de markten altijd hoog zijn?’

Omdat het geen markt is die omhoog of omlaag gaat, maar slechts een handvol bedrijven. Laten we de analogie van een winkelcentrum gebruiken. Er is een grote supermarkt in het winkelcentrum, ze zijn altijd druk, maar de kleine onafhankelijke winkels hebben geen zaken en verdienen geen geld.

De eigenaar van het winkelcentrum zegt dat het winkelcentrum de hoogste omzet ooit heeft, omdat de enige huurder die wordt geteld de supermarkt is en de kleine winkeltjes negeert.

Een ander voorbeeld van hoe de rijken de markten beheersen, was een gezamenlijke inspanning van CNBC TV, een van de meest bekeken en vertrouwde beursshows, en Bill Ackman, een miljardair-aandelenhandelaar. Als zo’n grote fondsbeheerder en vermogende man vertrouwen en respecteren mensen wat Ackman zegt en volgen ze zijn advies op.

Op 18 maart 2020 mocht meneer Ackman meer dan 27 minuten emotioneel razen op CNBC, veel langer dan andere mensen die ze interviewen. Hij ging de lucht in met zo’n emotioneel pleidooi over het Coronavirus en het dodelijke potentieel, huilend uit angst voor de veiligheid van zijn vader. Ackman noemde verschillende bedrijven en industrieën waarvan hij zei dat ze failliet zouden gaan en dat hun aandelenwaarde naar nul zou gaan.

Je kunt het volledige interview hier bekijken https://www.cnbc.com/2020/03/18/bill-ackman-pleads-to-trump-to-increase-closures-to-save-the-economy-shut-it -down-nu.html

Terwijl hij sprak, stortten de aandelenmarkten in toen beleggers al hun aandelen in die en andere bedrijven verkochten. Dat was de bodem van de marktcrash, kort nadat hij zijn tv-tirade had beëindigd, begonnen de aandelen zich te herstellen.

Een week later meldde CNBC dat Ackman die week meer dan $ 2 miljard winst had gemaakt, door dezelfde bedrijven te KOPEN waarvan hij zei dat ze waardeloos zouden worden en failliet zouden gaan.

Dit is slechts mijn mening, maar dat klinkt als een voor de hand liggende manipulatie van de aandelenmarkten door de heer Ackman, ondersteund door CNBC. Maar de SEC, de regelgevende instantie van de overheid om mensen te beschermen tegen dit soort manipulatie van de markten, heeft er niets aan gedaan. Nogmaals, de 1% superrijken komen ermee weg met het vernietigen van de levens van de kleine mensen die allemaal hun aandelen verkochten of gedwongen werden te verkopen met aanzienlijke verliezen als gevolg van margestortingen of paniek terwijl de markten instortten tijdens zijn tv-tirade.

Dit is het soort evenement waardoor mensen de aandelenmarkt wantrouwen. Maar we moeten niet zo gemakkelijk opgeven.

De les die ik je wil meegeven is dat de zakenwereld gebaseerd is op hebzucht, maar dat weet je al. De echte les met betrekking tot de aandelenmarkt is; accepteer de realiteit en vind de manieren waarop ze je proberen te misleiden, ga dan mee in hun trucs.

Word niet boos dat ze leugenaars en bedriegers zijn, dat is gewoon jouw definitie van wat ze doen. Slim zakendoen noemen ze dat. Goed en fout zijn allemaal een kwestie van subjectieve meningen. In deze wereld is de mening van de rijken degene waarop ze de wetten en regels baseren. Dus speel met hun regels en je zult winnen.

Maar probeer alsjeblieft een beter mens te zijn met het geld dat je verdient dan degenen die het systeem beheersen.

Bron: David Samuel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie