Waarom de wet de rijken beschermt en de armen gevangen houdt

Waarom de wet de rijken beschermt en de armen gevangen houdt

Hoewel het rechtssysteem in de Verenigde Staten bedoeld is om iedereen gelijke bescherming te bieden, is dit eenvoudigweg niet het geval. Keer op keer is bewezen dat als je geld hebt, je met bijna alles weg kunt komen – in sommige gevallen zelfs met moord! Dit is een trend die hier in Amerika moet stoppen, en gelukkig voor onze natie zijn er de laatste tijd enkele grote veranderingen aangebracht in ons rechtssysteem. Hoewel deze veranderingen een grote impact hebben gehad op veel zaken en individuen, zijn ze op geen enkele manier volledig. En daarom is de wet inderdaad alleen bedoeld om de rijken te beschermen en de status-quo te handhaven.

Er zijn door de geschiedenis heen talloze voorbeelden dat dit het geval is in de Verenigde Staten. Men kan inderdaad stellen dat, omdat de Verenigde Staten destijds werden gesticht door enkele van hun rijkste mannen en individuen, dit zelfs met opzet werd gedaan – onze grondleggers realiseerden zich dat de economie en het welzijn van de Verenigde Staten afhankelijk waren van de rijkdom van slechts een handjevol mensen. Als deze mensen niet meer worden beschermd dan anderen, zou onze hele natie gedoemd kunnen zijn.

Tenminste, dat is wat ze in de 18e en 19e eeuw in ieder geval deden. Maar inmiddels hebben we de nadelige gevolgen gezien van zo’n negatieve kijk op de Verenigde Staten. Rijke particulieren en grote bedrijven houden zich elke dag bezig met illegale en onethische handelspraktijken, maar er wordt zelden iemand aangeklaagd. Wanneer een arme man echter zijn hoofd op een stoep laat rusten om ‘s nachts te gaan slapen, kan hij worden gearresteerd en in de gevangenis worden gegooid, simpelweg omdat hij geen huis heeft om ‘s nachts naar toe te gaan. In plaats van de man te arresteren, zou hij geholpen moeten worden, en misschien kan hij dan zijn eigen leven verbeteren. Hem arresteren is niets anders dan hem boos maken en hem nog uitdagender maken in het aangezicht van de wet.

Kijk naar de OJ Simpson-zaak in de jaren negentig – bijna iedereen in de hele wereld erkende het feit dat OJ inderdaad Nicole vermoordde, maar de voormalige voetbalster werd nog steeds vrijgesproken van moord. Omdat hij miljoenen dollars had en hij in staat was een van de meest intimiderende, effectieve en kostbare juridische teams samen te stellen, werd OJ Simpson niet schuldig bevonden.

Maar de laatste tijd zijn er recente rechtszaken, zelfs als het gaat om de rijken, beroemdheden en machtigen. Kijk bijvoorbeeld naar de meest recente juridische problemen van OJ Simpson – niet al te lang werd hij schuldig bevonden aan gewapende overvallen, en nu riskeert hij levenslang in de gevangenis. En natuurlijk is er de hondengevechtenzaak waarbij Michael Vick, de ster quarterback van Atlanta Falcon, betrokken is – hij werd schuldig bevonden, werd veroordeeld en brengt geen tijd door in een federale gevangenis op beschuldiging van hondengevechten. Hierdoor is hij al zijn sponsors kwijt, en ook de carrière waar hij zo hard voor heeft gewerkt. Hij heeft echter de misdaad begaan, en nu moet hij de tijd nemen. Ongeacht rijkdom of roem.

Bron: John Parks

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie