Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Waarom een ​​octrooiadvocaat de beste vriend van een uitvinder kan zijn

Sommigen denken misschien dat briljante mannen als Thomas Edison en Nicolai Tesla tegenwoordig zeldzaam zijn, maar ik weet wel beter. Ik heb trouwens een vriend die een certificeerbare geniale uitvinder is, die dingen uitvindt zoals een motor die op kraanwater loopt en een apparaat dat het benzineverbruik met bijna 40% verhoogt.

Wat de gemiddelde mens niet beseft, is dat de uitvindingen over het algemeen niet tot stand komen als resultaat van een “eureka”-moment met een gloeilampbeeld boven hun hoofd! Echte uitvindingen komen voort uit testen en experimenteren en het vinden van alle methoden die niet werken voordat je degene vindt die wel werkt.

Ik had ongeveer 20 jaar geleden een geweldig idee om flessenwater te verkopen, al mijn vrienden vertelden me dat ik gek was. Ik heb naar ze geluisterd en nu is iemand miljardair en ik niet. Ik schrijf dit artikel om ervoor te zorgen dat u niet dezelfde fout maakt. Als je toevallig een van die flitsen van schittering hebt en je maakt er een ontwerp of plan voor, zorg dan dat het gepatenteerd is. De juiste manier om dit te doen, is door een octrooiadvocaat in te schakelen.

Octrooiadvocaten zijn experts in hun vakgebied en kunnen u helpen bij het aanvragen van een octrooi voor een uitvinding of een idee. Dat klopt… het hoeft geen fysiek product te zijn, het kan slechts een idee zijn. Laat je niet meeslepen en denk dat elk idee dat je hebt het waard is om gepatenteerd te worden. Ik ben er redelijk zeker van dat als je zo briljant was, je mijn artikel nu niet zou zitten lezen! Een van de dingen die u moet overwegen, is of uw idee verkoopbaar is. Het komt erop neer dat het verkrijgen van een octrooi geld kost en als je idee geen geld gaat opleveren, heeft het geen zin om verder te gaan.

De eerste stap in het proces van het verkrijgen van een octrooi is om een ​​octrooionderzoek te laten doen om te zien of uw idee echt zo origineel is als u denkt dat het is. Je zou het zelf kunnen doen door naar de website van de overheid op uspto.gov te gaan, maar een goede octrooigemachtigde kan en zal een veel betere zoekactie doen en je een hoop tijd en ergernis besparen.

De volgende stap, ervan uitgaande dat uw zoekopdracht aangeeft dat u een nieuw idee heeft dat het waard is om patent op te nemen, is het daadwerkelijk aanvragen van het patent. Er zijn twee hoofdtypen octrooien, ontwerp en bruikbaarheid. Als het je vooral om het ontwerp gaat, moet je voor die optie kiezen. Als u zich meer zorgen maakt over hoe de uitvinding zal functioneren, vraag dan een gebruiksoctrooi aan. Er is ook de overweging hoe lang u beschermd bent. Een gebruiksoctrooi is goed voor twintig jaar, terwijl een ontwerpoctrooi slechts veertien jaar duurt.

Het verkrijgen van een octrooi is niet bepaald goedkoop en je zult in het begin flink wat geld moeten bedenken. Het kan echter de moeite waard zijn. Er zijn vergoedingen voor de advocaat en indieningskosten om de overheid te betalen voor het aanvragen van het octrooi. Daarom is het zo cruciaal dat u uw onderzoek doet en ervoor zorgt dat het idee iets is dat winstgevend kan zijn op de markt. Ga er in ieder geval niet alleen voor staan, schakel altijd de professionele hulp in van een gekwalificeerde octrooiadvocaat. Een goede octrooigemachtigde bespaart u tijd, energie en vele slapeloze nachten.

Bron: Gregg Hall

  • Gerelateerde Tags: