Waarom er nooit meer een Bitcoin zal zijn

Waarom er nooit meer een Bitcoin zal zijn

Welnu, het zijn 10 gekke jaren geweest voor Bitcoin. Eigenlijk is het meer dan 10 jaar geleden dat Bitcoin voor het eerst werd gemaakt door Satoshi Nakamoto. Wie, hij, zij of zij ook waren, ze hebben een diepgaand effect op de wereld gehad. Dat hebben ze ongetwijfeld voorspeld en daarom kozen ze ervoor om uit de schijnwerpers te verdwijnen.

Dus meer dan een decennium later is Bitcoin nog steeds springlevend en sterker dan ooit. Duizenden andere cryptomunten zijn bijgekomen sinds ze allemaal probeerden de koning van Crypto te imiteren. Ze hebben allemaal gefaald en zullen blijven falen. Bitcoin is uniek in zijn soort. Iets dat niet kan worden gerepliceerd. Als je niet weet waarom, laat het me dan uitleggen.

Als je niet weet wat Bitcoin is, zal ik je een paar korte hoofdpunten geven:

  • Bitcoin is een online cryptovaluta

  • Het heeft een maximale voorraad van 21 miljoen

  • Het kan niet worden vervalst

  • Nog niet alle munten zijn in omloop

  • Het is volledig gedecentraliseerd zonder dat iemand het controleert

  • Het kan niet worden gecensureerd

  • Het is peer-to-peer geld

  • Iedereen kan het gebruiken

  • Bitcoin heeft een vast aanbod dat elke 4 jaar afneemt

Wat maakt Bitcoin anders?

Dus wat maakt Bitcoin anders dan alle duizenden andere munten die sindsdien zijn uitgevonden?

Toen Bitcoin voor het eerst werd uitgevonden, begon het zich langzaam te verspreiden onder een kleine groep mensen. Het groeide organisch. Toen mensen de voordelen van Bitcoin begonnen te zien en hoe de prijs zou stijgen vanwege het vaste aanbod, begon het sneller te groeien.

De Bitcoin-blockchain is nu verspreid over honderdduizenden computers over de hele wereld. Het heeft zich buiten de controle van welke regering dan ook verspreid. Zijn maker is verdwenen en draait nu autonoom.

Ontwikkelaars kunnen het Bitcoin-netwerk upgraden en verbeteren, maar dit moet volgens mijn consensus in het hele Bitcoin-netwerk gebeuren. Niemand kan Bitcoin besturen. Dit maakt Bitcoin uniek en onmogelijk te repliceren.

Er zijn nu duizenden andere cryptocurrencies beschikbaar, maar als voorbeeld van wat Bitcoin anders maakt, zal ik Ethereum als voorbeeld gebruiken. Het is een van de grootste Alt-munten op dit moment en dat is al zo sinds het in 2015 werd uitgevonden door Vitalik Buterin.

Vitalik beheert de Ethereum-blockchain en heeft in feite het laatste woord over elke ontwikkeling die op Ethereum plaatsvindt.

Censuur en overheidsinmenging

Laten we ons voor dit voorbeeld voorstellen dat Iran miljarden dollars naar Noord-Korea stuurt om hun nieuwe kernwapenprogramma te financieren. Dit is geen goede situatie, maar het zou u moeten laten zien hoe uw geld veiliger is in Bitcoin!

Hoe dan ook.. eerste voorbeeld. Iran gebruikt het standaard banksysteem en maakt dit geld in USD over naar Noord-Korea. De Amerikaanse regering zegt: wacht even, we moeten deze transacties bevriezen en het geld in beslag nemen. Makkelijk. Ze doen dat meteen en het probleem is voorbij.

Tweede voorbeeld. Hetzelfde gebeurt opnieuw, maar deze keer gebruikt Iran de Ethereum-blockchain om het geld naar Noord-Korea te sturen. De Amerikaanse regering ziet wat er gebeurt. Er wordt gebeld.

“Haal Vitalik Buterin NU hier binnen”

De Amerikaanse regering “oefent enige druk uit” op Vitalik en ze dwingen hem de blockchain terug te draaien en de transacties van Iran te annuleren. (De Ethereum-blockchain is eerder teruggedraaid toen een hacker een aanzienlijk bedrag aan geld stal).

Probleem opgelost. Helaas zou de geloofwaardigheid van Ethererum worden geruïneerd, samen met de prijs.

Ethereum is slechts een voorbeeld, maar het geldt voor elke andere cryptocurrency.

Bitcoin kan niet worden gestopt

Dus hetzelfde gebeurt weer. Deze keer gebruikt Iran Bitcoin als hun betaalmethode. De Amerikaanse regering ziet dit en is niet bij machte om dit te stoppen.

Er is niemand om te bellen. Er is niemand om druk op uit te oefenen. De Bitcoin is voorbij censuur.

Elke andere cryptocurrency die er is, is gemaakt door iemand of een bedrijf en dat zal altijd het punt van mislukking zijn. Ze zijn nog steeds gecentraliseerd.

Een ander voorbeeld zou zijn als de familie van Vitalik gegijzeld zou worden. Bitcoin gaat dit allemaal te boven en daarom is het de veiligste investering ter wereld.

Leer hoe u Bitcoin kunt gebruiken

Iedereen zou wat Bitcoin moeten bezitten. Het is niet zonder dat het wel gevaarlijk is. Als Bitcoin nieuw voor u is, moet u zoveel mogelijk leren voordat u geld investeert. Het bezitten van Bitcoin brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Leer hoe u Bitcoin veilig kunt gebruiken.

Bron: James Conlington

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie