Waarom hebben banken cryptocurrency-aankopen verboden met hun creditcards?

Waarom hebben banken cryptocurrency-aankopen verboden met hun creditcards?

De golf van banken die de aankoop van cryptocurrency met hun creditcards hebben verboden, groeit nu Wells Fargo nu aan boord is met dit soort verboden. Een aantal andere banken, zoals Chase, Bank of America, Citigroup en meer, maken ook deel uit van deze nieuwe trend die de aankoop van crypto’s beperkt.

Het lijkt erop dat debetkaarten nog steeds kunnen worden gebruikt om crypto te kopen (controleer bij uw bank om zeker te zijn van hun beleid), maar het gebruik van creditcards om crypto te kopen heeft een wending genomen waarbij deze banken het voortouw nemen met deze aankoopverboden, en het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat dit verbod de norm wordt.

Schijnbaar werden ‘s nachts aankopen geannuleerd toen creditcards werden gebruikt om crypto te kopen, en mensen die nooit problemen hadden voordat ze crypto met hun creditcard kochten, begonnen te merken dat ze deze aankopen niet meer mochten doen. Volatiliteit op de markt voor cryptocurrency is hier de boosdoener, en banken willen niet dat mensen veel geld uitgeven dat een strijd zal worden om terug te betalen als er een grote neergang van cryptocurrency plaatsvindt zoals aan het begin van het jaar.

Natuurlijk zullen deze banken ook geld mislopen als mensen cryptocurrency kopen en de markt een opleving heeft, maar ze hebben blijkbaar besloten dat het slechte zwaarder weegt dan het goede als het gaat om deze gok met hun creditcards. Dit beschermt ook de consument omdat het hun vermogen om in financiële problemen te komen beperkt door krediet te gebruiken om iets te kopen dat hen contant en kredietarm zou kunnen maken.

De meeste beleggers die creditcards gebruikten om cryptocurrency-aankopen te doen, waren waarschijnlijk op zoek naar kortetermijnwinsten en waren niet van plan om op de lange termijn in te blijven. Ze hadden gehoopt snel in en uit te kunnen stappen en dan de creditcards af te betalen voordat de hoge rente begon. Maar met de constante volatiliteit van de cryptocurrency-markt merkten velen die hadden gekocht, met dit plan in gedachten, een enorme hoeveelheid geld te verliezen. activa met de neergang van de markt. Nu betalen ze rente over verloren geld, en dat is nooit goed. Dit was natuurlijk slecht nieuws voor de banken en veroorzaakte de huidige en groeiende trend om crypto-aankopen met creditcards te verbieden.

De les hier is dat je nooit een kredietlimiet mag gebruiken om in crypto te investeren, en slechts een percentage van je harde activa moet gebruiken om crypto-aankopen te doen. Deze fondsen moeten fondsen zijn die u voor de lange termijn kunt hebben opgesloten zonder dat dit uw budget schaadt.

Laat u dus niet betrappen door geld in cryptocurrency te steken dat u binnenkort nodig zult hebben, alleen maar om te ontdekken dat een neergang geld uit uw zak heeft gehaald. Er is een oud gezegde dat luidt: “Gokken niet met geld dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen”, en dat is de les die banken willen dat mensen leren als ze zich wagen aan deze nieuwe investeringsgrens.

Bron: Mark B Monroe

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie