Waarom investeren in een mobiel applicatieplan voor uw bedrijf?

Waarom investeren in een mobiel applicatieplan voor uw bedrijf?

Tegenwoordig hebben meer consumenten toegang tot het internet via mobiele apparaten (1,05 miljard) dan via enige andere strategie, inclusief pc’s (1 miljard). Het internet is niet langer beperkt tot een pc en webbrowser. Het internet draait op een mobiele gadget en is een altijd toegankelijke entiteit geworden met talloze levensverbeterende functies: de iTunes App Store; GPS; gamen; e-mail; camera; contacten; fotoalbums – uw leven, altijd en overal.

Zelfs de arena van thuiscomputers ontwikkelt zich snel met de zeer interactieve Nintendo Wii of Microsoft Xbox, die media-entertainmentcentra radicaal gaan veranderen. Bedrijven nemen steeds vaker videoconferentietechnologie op hun werkplekken op en bieden hun personeel mobiele apparaten waarmee het kantoor – van e-mails van klanten tot herinneringen voor vergaderingen tot on-the-go webonderzoek – binnen handbereik is.

Terwijl 84 procent van de mobiele internetgebruikers thuis toegang heeft tot internet, heeft 87 procent van de mensen met mobiele apparaten met internet toegang tot internet. Dit is het perfecte moment om een ​​innovatieve, boeiende mobiele strategie te ontwikkelen. Naarmate de functionaliteit en toegankelijkheid van mobiele telefoons toenemen, verbetert ook de geschiktheid voor uw mobiele product om meer allesomvattend te zijn. Wanneer u uw merk online uitbreidt, kunt u niet om het mobiele web heen; de kans is groot dat uw klanten u al op hun telefoon zoeken.

Uw mobiele abonnement ontwikkelen

Er zijn 2 totaal verschillende stromingen over de ontwikkeling van mobiele applicaties. In deel II doen twee vooraanstaande ontwikkelaars aanbevelingen over deze contrasterende ontwikkelingsfilosofieën.

Sean Christmann ondersteunt een universele aanpak, waarbij een zo groot mogelijk aantal gebruikers toegang heeft tot een applicatie op hun favoriete mobiele telefoon.

John Blanco, aan de andere kant, gelooft dat het ontwikkelen van een native-taal of platform-specifieke applicatie (soms ‘native’ genoemd) een betere algemene gebruikerservaring biedt en eerder door de massa zal worden geadopteerd.

Voordat u een mobiele strategie maakt, is het belangrijk om te begrijpen dat verschillende mobiele telefoons verschillende talen spreken. iPhone-applicaties kunnen bijvoorbeeld verbinding maken met de hardware van een mobiele telefoon, waardoor rijke lokale applicaties gebruik kunnen maken van GPS, multi-touch en versnellingsmeterfuncties en inhoud kunnen weergeven vanuit elke webbrowser, behalve Flash-inhoud. Hoewel Flash de leider is op het gebied van webanimatietechnologie, ondersteunen mobiele applicaties dit niet.

Sommige smartphones hebben vergelijkbare hardwarecapaciteiten, zoals GPS, maar ze kunnen alleen Flash Lite aan, een lichtgewicht versie van het platform. Anderen zouden alleen in staat zijn om HTML weer te geven. Omdat de capaciteiten van mobiele apparaten veranderen, is het moeilijk om universele oplossingen te ontwikkelen. Dit is vooral een uitdaging geworden, dankzij een markt die sterk de voorkeur geeft aan de iPhone.

Volgens de NPD Group waren de volgende de best verkochte smartphones in de VS in het eerste kwartaal van 2009:

RIM BlackBerry Curve (alle 83XX-modellen)
Apple iPhone 3G (alle modellen)
RIM BlackBerry Storm
RIM BlackBerry Pearl (alle modellen, behalve flip)
T-Mobile G1

Het probleem is dit: ontwikkelt u een toepassing die minder dan de helft van de markt voor mobiele telefoons kan begrijpen, of maakt u een toepassing die gebruikmaakt van alle mogelijkheden van de telefoon die uw publiek bij zich heeft? Of bouwt u twee native applicaties in de richting van de BlackBerry en iPhone, die het beste marktaandeel hebben?

In deel twee van dit artikel laten we de experts hun mening geven.

Bron: Frank Lucer

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie