Android of iOS kiezen is een onophoudelijk debat! De rivaliteit tussen de twee mobiele app-platforms is duidelijk wanneer appreneurs niet alleen konden beslissen welk platform ze zouden kiezen, dwz welk platform voor hen de meeste voordelen zou hebben om de eindgebruikers aan te trekken en vast te houden. Hoewel ze de taak om hierover te beslissen overlaten aan de ontwikkelingsbedrijven, zijn er bepaalde factoren die hen kunnen helpen om hetzelfde te beslissen.

De concurrentie tussen de duo-platforms iOS en Android is echter onvermijdelijk, aangezien iOS een groter marktaandeel in Australië en andere geavanceerde landen verovert. Dus, hier is een lijst met de belangrijkste redenen waarom Apple-apps in de eerste plaats zijn.

#1 Ongeëvenaarde app-kwaliteit

Allereerst zijn iOS-apps zakelijker en geavanceerder. Het iOS-platform biedt een ongeëvenaarde ervaring aan de gebruikers in de niches, zoals gezondheid, media, voedselbezorging, persoonlijke hulpprogramma’s, games, die nu de pijlers zijn van de app-industrie.

#2 Meer acceptatie door de consument

Als je kijkt naar de verdienmodellen van beide platforms, dan geeft Android zeker een stevige concurrentie met iOS. Het heeft een groter deel van de door advertenties gesponsorde app, terwijl iOS-apps voornamelijk afhankelijk zijn van de aankopen. Hoewel de inkomsten van de iOS-app voornamelijk afhankelijk zijn van betalingen door gebruikers, slagen ze er toch in om meer inkomsten te genereren vanwege hogere geïndexeerde verbruikte uitgaven.

#3 Agile Ontwikkelingssnelheid

Het is altijd een eerste zorg geweest voor app-eigenaren dat hoe snel hun app de markt kan bereiken, iOS veel minder tijd kost. Simpel gezegd, de iOS-app hoeft niet door de nauwgezette systeemrelease-cycli te gaan, fragmentatie genoemd. Android-apps gaan er doorheen, omdat ze zijn gericht op een reeks apparaten die op het besturingssysteem draaien, met enorme verschillen in de schermformaten, apparaatprestaties en specialiteiten.

Simpel gezegd, omdat de release-cyclus van een iOS-app korter is, worden ze veel meer geaccepteerd door de ontwikkelaars.

#4 Geavanceerde functieset van iOS-apparaten

De features of functionaliteiten die beschikbaar zijn op de Android toestellen zijn zeker niet vergelijkbaar met die van iPhones en iPads. De geavanceerde functieset van iOS-apparaten in combinatie met een grote opslagcapaciteit en hoge verwerkingssnelheid, tilt de werking van de app naar een geheel nieuw niveau.

#5 Win-win marktstatistieken

Niet alleen vanuit technisch oogpunt vertellen demografische gegevens ons over de winnende situatie van de iOS-apps. Ongetwijfeld zitten beide in een nek-aan-nekrace, statistieken van iOS-gebruikers zijn aantrekkelijker met een hoger percentage jonge gebruikers, een grotere betrokkenheid, meer inkomen en meer technische vaardigheden/hoger onderwijs. Het is dus duidelijk dat iOS-gebruikers meer tijd aan een app zullen besteden.

Slotopmerking:

Blijkbaar, vanuit zakelijk perspectief, als u overweegt om met uw app-bedrijf te beginnen, ga dan voor het iOS-platform. Niet alleen is de ontwikkeling minder complex en zal het minder tijd kosten om op de markt te komen, iPhone/iPad-apps zijn gebruiksvriendelijk en soepel, waardoor gebruikers meer tevreden zijn.

Bron: Rob Stephen