Waarom niet verkopen in plaats van gooien? iPhone-reserveonderdelen kunnen behoorlijk waardevol zijn

Waarom niet verkopen in plaats van gooien? iPhone-reserveonderdelen kunnen behoorlijk waardevol zijn

Jaren geleden hebben degenen die mechanische items bezaten die niet meer in goede staat waren, dergelijke items vaak gedemonteerd om hun (werkende) onderdelen te gebruiken. Auto’s werden uit elkaar gehaald en in stukken verkocht. Hetzelfde gold vaak voor telefoons, motorfietsen, huishoudelijke apparaten en dergelijke. Zelfs als een object in zijn geheel niet waardevol was, wisten mensen dat het waarschijnlijk nuttig was voor zijn onderdelen. En zelfs als niet alles zou kunnen worden geborgen, kan een deel ervan waarschijnlijk wel.

Gesneden tot vandaag, echter, en de wereld van hergebruik is heel anders. Het is veel minder waarschijnlijk dat we mechanische apparaten voor welk doel dan ook uit elkaar halen, vooral voor het hergebruik van reserveonderdelen en nog werkende onderdelen.

Waarom is dit het geval? Er zijn twee verklaringen.

Ten eerste leert de consumentgedreven samenleving waarin we leven ons om te kopen, kopen, kopen – niet om te repareren. Auto kapot? Krijg een nieuwe. Mobiele telefoon functioneert sporadisch? Gooi het eruit. Marketeers en verkopers hebben ons het idee ingeprent dat nieuw het beste is en dat oude apparaten gewoon moeten worden weggegooid.

Ten tweede zijn veel van de mechanische en technologische apparaten van vandaag veel geavanceerder dan die van 30, 20 of zelfs 10 jaar geleden. Computers besturen auto’s en de onderdelen van telefoons, televisies en laptops zijn vaak zo klein dat alleen experts ze kunnen beheren. We zijn op onze hoede om er over onze hoofden in te komen als we iets uit elkaar proberen te halen.

Deze twee factoren spelen een grote rol in onze “uit met het oude en in met het nieuwe” neigingen. Maar hoewel we in de verleiding kunnen komen om naar zo’n idee te leven, moeten we dat niet altijd doen.

Neem bijvoorbeeld de iPhone. Dit geavanceerde apparaat voor communicatietechnologie is een van de meest populaire in de natie. Sinds de release slechts een paar jaar geleden, is het in populariteit gegroeid en in capaciteit toegenomen. En wanneer een oude iPhone niet meer werkt of uit de mode raakt, vinden we misschien dat het tijd is om hem gewoon weg te gooien. Dit is echter niet het geval.

iPhone-reserveonderdelen kunnen zeer waardevol zijn, vooral in de huidige wereld van online verkopen, zoals eBay. De verkoop van iPhone-reserveonderdelen kan u zelfs helpen om uw volgende iPhone te kopen en de daadwerkelijke investering die u doet aanzienlijk te verminderen.

Weet u niet zeker hoe u het apparaat uit elkaar moet halen of wat u moet doen met de iPhone-reserveonderdelen die u heeft? Zoek een lokale technologie-expert in een elektronicawinkel of vraag rond bij kennissen en vrienden – het zal je misschien verbazen wie precies weet wat te doen met al die iPhone-reserveonderdelen die je hebt.

Dus voordat je dingen weggooit, moet je uitzoeken wat die iPhone-reserveonderdelen die je hebt liggen misschien waard zijn en denk erover na om wat geld te verdienen voordat je je volgende technologie-aankoop doet.

Bron: Tom Lasky

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie