Waarom Tesla’s nieuwe prijzen voor semi-vrachtwagens een game changer zijn?

Waarom Tesla’s nieuwe prijzen voor semi-vrachtwagens een game changer zijn?

Tesla heeft zojuist de prijs voor zijn semi-vrachtwagen onthuld en nogmaals, het overtreft alle verwachtingen!

Aanvankelijk, toen dit model voor het eerst werd aangekondigd, deden mensen verschillende gissingen over de prijs in verhouding tot de grootte van de batterij. Sommigen gingen ervan uit dat als het voertuig wordt geleverd met een batterij van duizend kilowattuur met een bereik van 500 mijl, het prijskaartje hoogstwaarschijnlijk binnen het bereik van $ 200.000 tot $ 250.000 zou vallen.

Tesla semi-vrachtwagen scherp geprijsd

Ze hebben eindelijk de werkelijke kosten vrijgegeven en eerlijk gezegd zijn deze cijfers verbluffend. De startprijs is $ 150.000 voor het 300-mijlsbereikmodel, $ 180.000 voor het 500-mijlsbereikmodel en $ 200.000 voor het volledig geladen Founders Series-model, dat ook op het 500-mijlsbereik zou moeten zijn.

Om dit in perspectief te plaatsen: de instapprijs voor een dieselaangedreven semi-vrachtwagen is ongeveer honderdduizend dollar. Als u de voorkeur geeft aan iets dat betrouwbaarder is of meer functies heeft, moet u kijken naar het bereik van $ 110.000 tot $ 120.000.

Interessant genoeg, als je het verschil tussen de twee modellen (300-mijlsbereik en 500-mijlsbereikmodellen) in overweging neemt, zie je eigenlijk een voordelige upgrade.

Zo bekeken wordt de aangekondigde prijsstelling zelfs nog voordeliger en aantrekkelijker. We hebben het over upgradekosten van slechts $ 15.000 voor elke extra actieradius van 100 mijl (ongeveer 200 kilowatt meer batterijvermogen)!

Deze berekeningen kunnen er natuurlijk naast zitten, deze zijn gebaseerd op initiële cijfers en observaties en er zijn bijkomende kosten bij elke aankoop. Maar als de wiskunde klopt, is dit inderdaad een game-changer!

De Elon Musk-factor

De laatste tijd lijkt Tesla door te dringen en veel kilometers te maken ten opzichte van de concurrentie. Ze hebben al een duidelijk technologisch voordeel, dankzij een vooruitstrevende beslissing om groots te gaan in R&D.

En ze hebben Elon Musk.

“Laten we eerlijk zijn, mensen kopen een Tesla EV omdat het een geweldige auto is met geweldige technologie, ze investeren in Tesla omdat ze in Elon Musk geloven”, merkte TColey 100 op, een scherp waarnemer in de EV-ruimte. “Elon Musk is Tesla’s meest waardevolle bezit en daar heeft de concurrentie mee te maken.”

Als het om Tesla gaat, zouden online discussies vaak – natuurlijk – gaan over de gebieden waar het bedrijf in uitblinkt. EV-technologie, batterijen en hun enorme superlaadnetwerk, die onderwerpen horen erbij.

Maar als er één onderscheidende factor is die dingen voor Tesla mogelijk maakt, dan kan dat alleen Elon Musk zijn. Er zijn vergelijkingen gemaakt en er zijn tonnen pagina’s over de man geschreven. De tech-visionair die het dichtst bij me is, is natuurlijk Steve Jobs.

Het zijn allebei dromenjagers die enorme verstoringen veroorzaakten in hun respectievelijke industrieën op zoek naar doorbraken. Ze doen waar ze goed in zijn, omdat ze zien dat het kan. Het is jammer dat Jobs vroeg is overleden. Zoals de dingen zich ontwikkelen, staat Musk klaar om veel grotere dingen te bereiken voordat hij klaar is.

Dit stuk is niet bedoeld om Tesla of Musk te verheerlijken. Verre van dat, het bedrijf heeft zijn eigen tekortkomingen om mee om te gaan, maar zijn leiderschap en richting blijven gezond. Laten we krediet geven waar krediet verschuldigd is.

Bron: Emmanuel Gonot

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie