Waarom verkooptrechters het volgende zijn in Affiliate Marketing

Waarom verkooptrechters het volgende zijn in Affiliate Marketing

De voorwaarde “Verkooptrechter” is misschien nieuw voor je. Het is een marketingtechniek die al tientallen jaren in de offline wereld bestaat. Het is ook een techniek die routinematig wordt gebruikt door productverkopers online.

Het is een manier voor een verkoper om meer geld te verdienen aan de mensen die hun site bezoeken.

Nieuw is dat aangesloten marketeers nu ook verkooptrechters gaan gebruiken om hun eigen inkomsten te vergroten.

Er zijn twee algemene soorten verkooptrechters:

1. De trechter voor meerdere producten

Er is de trechter die altijd wordt gebruikt bij bijvoorbeeld JVZoo, Warrior Plus en soms op ClickBank.

Dit is waar u een goedkoop front-end product koopt en vervolgens wordt onderworpen aan verschillende upsells en eenmalige aanbiedingen die zijn ontworpen om u meer van uw geld te geven.

Het doel van dit type trechter is om u meerdere producten snel achter elkaar te verkopen voordat u echt tijd heeft om uw opties te overwegen.

De aanbiedingen hebben vaak timers die laten zien hoe weinig tijd je nog hebt om een ​​beslissing te nemen of je wordt verteld dat er beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn.

2. De trechter voor één product

Het tweede type trechter is gericht op het verkopen van een enkel product.

Het doel van de trechter is om u herhaaldelijk in contact te brengen met het product en uit te leggen waarom het nuttig, zo niet essentieel is, voor u of uw bedrijf.

Dit wordt vaak bereikt door een bezoeker aan te trekken om zich aan te melden voor een gratis product en hen vervolgens een reeks e-mails te sturen waarin de voordelen worden beschreven van het product dat u hen probeert te verkopen.

Een minder gebruikelijke tactiek is om prospects gratis training en informatie te geven, ongeacht of ze uiteindelijk kopen of niet.

Verkooptrechters in gebruik

Als je ooit iets hebt gekocht in de niche voor geld verdienen, ben je al blootgesteld aan de verkooptrechter voor meerdere producten.

Ze kunnen vaak een slechte smaak achterlaten en je krijgt uiteindelijk het gevoel dat je bent opgejaagd om veel meer geld uit te geven dan je van plan was. Dat kan wat wrok bij je opwekken.

Als je dat gevoel herkent, zou je dat dan bij je eigen klanten naar boven willen halen?

Vergeet niet dat degenen die naar uw aanbiedingen kijken echte mensen zijn, geen creditcards met pootjes.

Behandel uw potentiële klanten zoals u door een verkoper behandeld zou willen worden.

Daarom geef ik de voorkeur aan het tweede type trechter.

Er is geen harde verkoop bij betrokken. Je geeft je prospects iets gratis om ze binnen te lokken.

Van daaruit begin je ze kennis te laten maken met je aanbod en waarom het misschien goed bij hen past.

U probeert hen ervan te overtuigen dat wat u aanbiedt hun leven gemakkelijker zal maken of een probleem voor hen zal oplossen.

Als ze kopen, hebben ze de beslissing genomen om te kopen.

Je hebt ze niet gedwongen om de beslissing te nemen door valse schaarstetactieken te gebruiken, zoals een afteltimer of door te zeggen dat er maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar is.

Omdat een prospect de beslissing heeft genomen om op zijn eigen voorwaarden te kopen, zullen ze zich veel beter voelen over hun aankoopbeslissing.

U hebt hun vertrouwen verdiend en u kunt dat gebruiken om uw relatie met hen verder op te bouwen, zodat u in de toekomst met meer succes andere aanbiedingen aan hen kunt aanbieden.

Dus hoe sluit dit aan bij Affiliate Marketing?

Over het algemeen krijgen aangesloten marketeers toegang tot gelieerde links en bronnen zoals beeldadvertenties en e-mails die ze kunnen verzenden.

Deze worden gebruikt om verkeer naar een aanbieding te leiden.

Wanneer een prospect echter koopt of zich aanmeldt op een squeeze-pagina, gaat hij naar de e-maillijst van de verkoper, niet die van de aangeslotene.

Dat betekent dat de aangeslotene voor altijd de toegang tot die prospect heeft verloren en dat het de verkoper is die keer op keer naar die klant kan adverteren.

De betere aangesloten netwerken zullen ook aangeslotenen betalen voor producten die zich in de verkooptrechter van een verkoper bevinden.

Dus ja, u kunt commissies verdienen op meerdere producten.

Maar wat u als aangeslotene niet weet, is of de verkoper producten aanbiedt die niet in de “openbare” verkooptrechter staan ​​aan mensen op hun lijst.

Het kan dus zijn dat u hierdoor commissies misloopt.

Gewoonlijk begint een verkooptrechter met een laaggeprijsd product, biedt het duurdere producten in de trechter, met als hoogtepunt een of meer producten met een hoog ticket aan het einde van de trechter.

Dit is meestal waar verkopers het grootste deel van hun geld verdienen. Het is veel gemakkelijker om één product met een hoog ticket te verkopen dan tientallen producten met een laag ticket.

De verkoper heeft volledig het recht om producten op de markt te brengen waarop u geen commissie zult verdienen.

Zij bezitten immers de e-maillijst waarop de kopers nu zijn geabonneerd.

Om dit tegen te gaan, hebben aangesloten marketeers hun eigen verkooptrechters gemaakt.

Ze selecteren het front-end product, de upsells en eventuele high-ticket producten om te promoten.

Deze kunnen allemaal van verschillende verkopers zijn. Maar u, de aangeslotene, denkt misschien dat sommige producten elkaar beter aanvullen dan de producten in de eigen trechter van een verkoper.

Ja, de prospect zal worden blootgesteld aan de trechter van elke verkoper en die van de aangeslotene.

Maar de aangeslotene weet dat een verkoop van een product in zijn eigen trechter een commissie zal genereren.

Dat gezegd hebbende, denk ik nog steeds dat de Single Product-trechter de betere benadering is vanuit het oogpunt van de klantrelatie.

Als een prospect uiteindelijk niet ingaat op je aanbod, heb je ze nog steeds op je e-maillijst. En nu is het tijd om hen een ander aanbod te promoten.

U kunt deze prospects zo vaak adverteren als u wilt, aangezien ze in uw e-maillijst staan.

De grootste voordelen van het bouwen van uw eigen verkooptrechters zijn dus:

  1. Je mag prospects toevoegen aan je eigen e-maillijst

  2. Uw e-maillijst is een bedrijfsmiddel dat u volledig bezit. Het nut ervan hangt niet af van de grillen of algoritmeveranderingen van Google, Facebook of wie dan ook.

  3. E-mailmarketing is nog steeds de beste manier om online geld te verdienen.

  4. U kunt uw abonnees zo vaak op de hoogte stellen als u wilt.

  5. U kunt uw eigen unieke verkooptrechters bouwen door producten van verschillende verkopers te combineren

Als affiliate marketeer moet je mensen nooit rechtstreeks naar een aanbieding sturen. U geeft in feite de enige toegang tot die persoon aan de verkoper.

Je moet mensen altijd eerst naar een squeeze-pagina sturen – een die jij bezitten – en pas nadat ze zich daar hebben aangemeld, stuurt u ze door naar uw partneraanbieding.

Op deze manier heb je hun e-mailadres vastgelegd en maken ze nu deel uit van uw 100% eigendom bedrijfsmiddel – uw e-maillijst.

Hoe bouw je een salesfunnel?

Als u WordPress gebruikt, zijn er plug-ins die squeeze (optin) pagina’s en andere soorten trechterpagina’s voor u bouwen.

Maar het creëren van een echte verkooptrechter is niet de gemakkelijkste. Deze plug-ins zijn geweldig in het maken van afzonderlijke pagina’s in plaats van een hele trechter. Het kan worden gedaan, maar je moet erg georganiseerd zijn en bijhouden hoe elke pagina zich tot een andere verhoudt.

Een andere benadering is om een ​​service zoals Clickfunnels te gebruiken die exclusief is ontworpen voor het bouwen van verkooptrechters. Er is een link naar een recensie in mijn bio hieronder als je meer wilt weten.

Met een dienst als deze heb je niet eens een eigen website nodig. De tool kan alles voor je doen.

Ik hoop dat je nu de voordelen ziet van het maken van je eigen verkooptrechters, welke tool je ook gebruikt om ze te maken.

Bron: Gary Nugent

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie