Waarom voldoen? De beweging naar W3C-conformiteit

Waarom voldoen? De beweging naar W3C-conformiteit

Het internet: een krachtig hulpmiddel met eindeloze mogelijkheden om zaken vooruit te helpen, mensen met elkaar in contact te brengen en informatie te delen. Wij zijn van mening dat met die kansen een echte verantwoordelijkheid gepaard gaat om de complexiteit ervan te begrijpen en universele oplossingen voor de problemen te bieden.

Met name voor webontwikkelaars ligt de verantwoordelijkheid bij het maken van sites die gericht zijn op het maximaliseren van klantcontact door middel van goed afgeronde, functionele voertuigen die verkeer genereren en verkopen genereren. En in de huidige wereldeconomie betekent dit ook het gebruik van code die W3C-compatibel is.

De kennis delen

Gelukkig kan de internetgemeenschap een zeer vriendelijke, behulpzame omgeving zijn; een die de behoefte aan universaliteit begrijpt, protocollen ontwikkelt om aan de behoefte te voldoen en deze met de massa deelt. Een onpartijdige groep die een cruciale rol speelt bij het tot stand brengen van een gemeenschappelijke basis op internet, is het World Wide Web Consortium. W3C, zoals het bekend staat, claimt een missie om “het web naar zijn volledige potentieel te leiden” door interoperabele technologieën en richtlijnen te ontwikkelen en te verspreiden.

Een van de belangrijkste prestaties is het wegnemen van de barrière tussen bedrijven en hun volledige klantenbestand door coderingsrichtlijnen te creëren voor websites waarmee elke browser zijn pagina’s kan bekijken. Dit betekent dat megabrowsers zoals Internet Explorer en opkomende open-sourceopties zoals Mozilla en Firefox naast elkaar kunnen bestaan ​​op internet zonder dat dit gevolgen heeft voor de bedrijfsresultaten.

De taal spreken

Inzicht in het belang van W3C-compliance bij het coderen van uw website is een eenvoudig concept. Het is net zo eenvoudig als te herkennen dat niet al uw klanten dezelfde technologie gebruiken als u, en dat het van cruciaal belang is om uw website zo te bouwen dat deze toegankelijk is voor het grootste aantal gebruikers.

Hoewel het redelijk veilig was – en meestal nog steeds is – om aan te nemen dat veel gebruikers op het web surfen met Internet Explorer of Netscape als browser, zijn we ervan overtuigd dat dit snel genoeg niet het geval zal zijn. Een snelgroeiende populatie van surfers kiest ervoor om open source browsers zoals Mozilla en Firefox te gebruiken in plaats van een “naam-merkbron”.

Wanneer geschreven met W3C-conformiteitsnormen in gedachten, wordt de browser die uw klant gebruikt om uw website te zien, niet relevant. Al uw informatie verschijnt op hun scherm – en de rest is aan u.

Vrijwillige naleving

Aangezien er geen bestuursorganen zijn die bedrijven dwingen te voldoen aan normen die gericht zijn op het creëren van een universeel web, is dit geheel vrijwillig. Maar we geloven dat dit een keuze is die het meest logisch is in de competitieve interneteconomie. Dankzij het World Wide Web Consortium is er een mechanisme – een standaardisatie – in taal dat de deuren opent voor bedrijven en haar klanten over de hele wereld.

Naleving is logisch

Er zijn geen regels die zeggen dat je geen website kunt bouwen die alleen zichtbaar is in Internet Explorer of Netscape. Dat is helemaal aan jou.

Het is ook aan jou of je tevreden bent met het feit dat klanten – een enorm aantal van hen – je niet kunnen bereiken omdat je website hun computertaal niet spreekt.

Bron: Aaron Wittersheim

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie