Waarom we van gadgets houden

Waarom we van gadgets houden

Ik stel mezelf deze vraag vaak en ik heb nog steeds een fascinatie voor gadgets, zoals ik denk dat veel mensen hebben en ik geloof dat mannen zelfs meer een fascinatie voor gadgets hebben dan vrouwen. Het kan de nieuwheid of koelte zijn, maar diep van binnen hebben we allemaal die mentaliteit om van nieuwe dingen te houden die fascinerend zijn voor onze geest. Ik wil gadgets in verschillende categorieën plaatsen.

  1. Geeky Gadgets-Deze categorie omvat de meeste mensen die een verlangen hebben naar elektronische gadgets, beginnend met computers tot eenvoudige elektronische wonderen die met onze tijd komen en gaan. Veel geeky-gadgets kunnen een nieuwe fascinatie zijn voor een nieuw type muis voor een computer of zelfs een elektronische aansteker.
  2. Gadgets voor mannen-Naar mijn mening zijn mannen meer geïntrigeerd door gadgets dan zelfs kinderen. Mannen zien graag iets dat ze kunnen aanraken of voelen, en niet per se een elektronische gadget, hoewel ik persoonlijk gefascineerd ben door alles wat met computers te maken heeft, met name wifi- of Bluetooth-gadgets.
  3. Gadgets voor vrouwen-Vrouwen houden van gadgets voor persoonlijke hygiëne, haargadgets waarmee ze hun haar snel kunnen fixeren, en vooral keukengadgets om het leven voor hen gemakkelijker te maken.
  4. Elektronische gadgets – Ik weet dat dit een brede categorie is, maar iedereen houdt van gadgets die ons leven eenvoudiger maken en toch aantrekkelijker kunnen zijn voor de ene groep dan voor de andere, afhankelijk van wat voor soort gadget het is. De nieuwste gadgets zoals de Echo Dot en Home zijn slechts een paar van de kunstmatige apparaten waarmee je spreekt en ze praten tegen je zodra je ze spraakopdrachten geeft. Kijk maar naar onze smartphones die onze verlichting, beveiligingssystemen kunnen bedienen of online producten kunnen bestellen. Bedenk eens hoe geavanceerd de GPS (global positioning satellite) is geworden, in staat om zowat elke plaats op de wereld te vinden. Elektronica is een groot deel van ons leven geworden, zo ongeveer alles met de naam ‘slim’ ervoor kan een nieuwe elektronische gadget zijn.
  5. Stomme en grappige gadgets – ik groepeer deze twee, want als je een grappenmaker bent, dan is er een gadget voor jou, dat kan een spionagecamera in een balpen zijn, of een camera bevestigd aan de revers van een shirt of jas . Wat dacht je van een doos die niets doet, dom voor sommige mensen en heel grappig voor andere personen? Er zijn politieke gadgets en gadgets die je ideeën zullen geven voor je volgende feest.

Dus waarom houden we van gadgets? Psychologen geloven dat we willen hebben wat anderen hebben, bijvoorbeeld de release van een nieuwe smartphone, je zult mensen in de rij zien staan ​​om in de “in menigte” te zijn. Marketeers gebruiken veel slimme middelen om nieuwe gadgets te verkopen, zodat ze je kunnen verleiden het gevoel te hebben dat je dat speciale item moet hebben. Deze onderzoeken zijn gebaseerd op marktonderzoek. Er is een nieuw veld geopend met de naam “neromarketing”, de wetenschap van slimme marketing waarbij bedrijven proberen het gedrag van consumenten te begrijpen en waarom ze zich aangetrokken voelen tot bepaalde producten, zoals gadgets.

Bron: Jerry Standefer

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie