Waarom websites ontwerpen in WordPress?

Waarom websites ontwerpen in WordPress?

WordPress werd voor het eerst op internet geïntroduceerd in 2003. Het is ontstaan ​​uit de b2/cafelog ontworpen door Michel Valdrighi in 2001. Het is ontworpen om de lay-out en leesbaarheid van inhoud die vaak en vaak wordt geproduceerd te verbeteren. Het begon met minder dan 10 gebruikers, maar is sindsdien uitgegroeid tot het grootste zelf-gehoste blogplatform ter wereld. Dus waarom wordt het ook gebruikt als een CMS waarop letterlijk miljoenen volwaardige websites draaien die veel meer bieden dan alleen bloggen?

Als blogtool is/was WordPress heerszuchtig en is dat nog steeds. Als hulpmiddel voor websitebeheer blinkt het echter uit in veel van de meer alledaagse vereisten voor een website in het begin van de jaren ’10 van de 21e eeuw.

Neem bijvoorbeeld de sjablonen of thema’s van een WordPress-website. De tool is zo populair geworden dat er letterlijk duizenden gratis thema’s beschikbaar zijn voor een webdesigner te gebruiken of te wijzigen om een ​​uniek thema te creëren dat geschikt is voor een klant. Maar dat, zou je kunnen zeggen, is beschikbaar voor veel CMS’en zoals Joomla. Dat is het ook, maar het thema van een WordPress-site is zoveel logischer dan veel andere CMS-aanbiedingen.

Dus wat, elke webdesigner die zijn geld waard is, zou een thema moeten kunnen ontwerpen voor veel van de meer populaire open source CMS-platforms. Dat is waar, maar het is de combinatie van dit eenvoudige proces en vele andere kenmerken van WordPress die samen een dwingende reden vormen om het als een website-CMS te gebruiken.

Het feit dat de hostingvereisten zo eenvoudig zijn om te voldoen, het beheergebied zo intuïtief is, de sites snel werken en dat er een enorme aanhang is van enthousiaste en bekwame leden van de gemeenschap die vaak antwoorden geven op plakkerige vragen, snijdt bijna onmiddellijk zoveel ontwerp weg en ontwikkeltijd zodat de kosten tot een minimum kunnen worden beperkt.

Websites die zijn gebouwd op het open source-platform van WordPress zijn uiterst eenvoudig in te bouwen in verbluffend complexe tools voor websitebeheer. Neem bijvoorbeeld e-commerce; er zijn een groot aantal e-commerce plug-ins voor het WordPress-platform. Elk van deze plug-ins heeft zijn voordelen en zijn beperkingen, maar het verlaagt het instapniveau voor een ontwerper/bouwer van een website tot een zodanig niveau dat er bijna geen codeervaardigheden nodig zijn.

Natuurlijk is het verminderen van het coderingsniveau dat nodig is voor een webdesigner in één opzicht goed, maar het levert ook problemen op in de toekomst. Waar komen de toekomstige programmeurs vandaan? Moeten we ons zorgen maken over het gebrek aan codeervaardigheden? Misschien, maar nogmaals, deze werkvermindering komt zowel de klant als de ontwerper ten goede, want tijd is geld en een vermindering van tijd vermindert onvermijdelijk ook de kosten voor de website.

Zelfs complexe e-commerce- en CRM-sites kunnen worden gebouwd met WordPress, maar hier begint het niveau van op maat gemaakte integratie te groeien. Veel websites vereisen beveiligde transacties, meerdere e-mails van klanten, inventaris- of bestandsbeheersystemen, enzovoort, enzovoort. WordPress en zijn plug-instructuur werken heel goed in deze omgeving, maar zoals alle grote sites die op modulaire frameworks zijn gebouwd, is het belangrijk om de server niet te overbelasten met onnodige werkbelasting. Het is nu dat de ontwerper van de website, zijn programmeurs en zijn site-architecten op de voorgrond treden van het ontwerp- en implementatieproces.

WordPress kan langzamer worden dan het zou moeten zijn als de website overbelast is met meerdere plug-ins, of nog ergere plug-ins die in bepaalde omstandigheden botsen of zelfs niet meer werken. Een klassiek probleem dat zelfs door het betere website-ontwerpteam vaak wordt ervaren, is het conflict tussen meerdere codescripts die op de website worden opgenomen als gevolg van het lui schrijven van plug-ins. Het laden van meerdere versies van de jQuery-bibliotheek is bijvoorbeeld een zekere manier om een ​​pagina of de functionaliteit ervan te breken.

Aangezien WordPress een krachtige en vindingrijke omgeving biedt om sites te bouwen, is het momenteel de keuze van het gewas als het gaat om welk CMS moet worden gebruikt. Als hulpmiddel om een ​​website op te bouwen heeft het natuurlijke eigenschappen die een snelle en goedkope websitebouw mogelijk maken, maar moet de klant weten wat u doet?

Een klant een alles zingende en dansende website verkopen en beweren dat het allemaal door jou is gebouwd, is prima, maar het is niet helemaal waarheidsgetrouw. Sommige ontwerpers gaan zelfs zo ver dat ze elke verwijzing naar WordPress of de themaontwerper (indien gebruikt) verwijderen en een white label CMS produceren dat ze vervolgens herlabelen als hun eigen. Nogmaals, dit is niet helemaal ethisch, maar zolang de ontwerpers het goed onderhouden, is het geen probleem.

Het probleem van onderhoud, zowel voor de white label designer als voor de minder ervaren websitebouwer, is dat van beveiliging, onderhoud en updates. WordPress wordt regelmatig bijgewerkt, zowel om veiligheidsredenen als om de nieuwste en beste nieuwe gadgets op te nemen. White label-producten en tot op zekere hoogte hebben andere ontwerpers de neiging om hun sites en hun klanten te bouwen en te vergeten. Veel klanten betalen niet voor doorlopend onderhoud aan hun site, omdat ze de noodzaak hiervan niet inzien. Is hier een oplossing voor? Nou ja natuurlijk. De klant dwingen om deel te nemen aan een onderhoudscontract zou dat probleem moeten oplossen, maar als een ontwerper het contract wil, kan dit de eerste optie zijn die door de klant wordt afgewezen.

De oplossing is een goede opleiding. Dit is waar WordPress bijna op zijn best is. Het heeft het meest intuïtieve en eenvoudige beheergebied van alle huidige CMS-/blogplatforms. Een nieuwe klant leren hoe ze hun eigen inhoud moeten verzorgen, toevoegen en bewerken, is belachelijk eenvoudig. er is een enorm aantal bronnen in video en op sites die alle eenvoudige en iets complexere procedures uitleggen. Zolang een webdesigner het leerproces aanmoedigt en eenvoudig maakt, is er geen reden waarom een ​​nieuwe website-eigenaar zijn nieuwe WordPress-site niet lang in de toekomst kan onderhouden.

WordPress komt om zoveel redenen als beste uit de bus bij het beslissen, als ontwerper, op welk platform een ​​nieuwe website moet worden gebouwd. Maar als er één ding is dat moet worden onthouden, is dat de website van de klant is. Het is hun site en als zodanig zouden ze het gemakkelijkste en eenvoudigste CMS moeten hebben om te gebruiken. WordPress is vanaf de grond af ontworpen om dat eenvoudige CMS te zijn en daarom is het een perfect platform voor nieuwe websites om te beschouwen als het CMS van het begin van de 21e eeuw.

Bron: Eldred Curwen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie