Waarom websites van verzekeringsmaatschappijen SSL nodig hebben

Waarom websites van verzekeringsmaatschappijen SSL nodig hebben

Er zijn veel dwingende redenen waarom websites van verzekeringsagentschappen zouden moeten overstappen op SSL, waaronder beveiliging, codering en vertrouwen. Google doet er alles aan om alle websites naar SSL te verplaatsen en zei dat vanaf oktober 2017: “Wachtwoorden en creditcards niet de enige soorten gegevens zijn die privé moeten zijn. Elk type gegevens dat gebruikers op websites typen, mag niet worden toegankelijk voor anderen op het netwerk, dus vanaf versie 62 geeft Chrome de waarschuwing ‘Niet veilig’ weer wanneer gebruikers gegevens op HTTP-sites typen. En uiteindelijk zijn we van plan de waarschuwing ‘Niet veilig’ weer te geven voor alle HTTP-pagina’s, zelfs buiten Incognito modus.”

Wat is SSL en waarom is het veilig?

Wanneer u naar een website navigeert, ziet u mogelijk een domeinnaam die begint met http: Sites die beginnen met http: zijn geen SSL-sites. Alle SSL-sites beginnen met https:. SSL is een acroniem voor Secure Sockets Layer, de de facto standaard die wordt gebruikt om een ​​versleutelde verbinding tussen een webserver en een browser tot stand te brengen. De SSL-koppeling zorgt ervoor dat alle gegevens die tussen een webserver en een browser worden gecommuniceerd privé blijven.

Met andere woorden, SSL houdt informatie die via internet wordt verzonden veilig en privé, zodat alleen de beoogde ontvanger deze in een begrijpelijk formaat kan ontvangen. Veel mensen realiseren zich niet dat informatie die ze via internet verzenden van computer naar computer wordt doorgegeven voordat deze uiteindelijk op de geselecteerde bestemmingsserver aankomt. Dat betekent dat elk van die computers, die uw informatie in deze keten communiceren, belangrijke informatie kan onderscheppen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardgegevens, medische informatie, enz. SSL versleutelt deze gegevens, waardoor de informatie voor iedereen onleesbaar wordt, behalve de eindbestemmingsserver. Dit is belangrijk voor een betere beveiliging en om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen hackers en identiteitsdieven.

SSL-verificatie

SSL biedt naast encryptie ook authenticatie. Zoals eerder vermeld, wordt uw informatie doorgaans via een reeks computers verzonden. Een goed voorbeeld hiervan kan een offerteformulier zijn, dat vertrouwelijke informatie over potentiële verzekeringsklanten kan bevatten. Elk van deze tijdelijke computers kan zich voordoen als de eindbestemmingswebsite en uw vertrouwelijke informatie kapen. Dit beveiligingsprobleem wordt verijdeld door een Public Key Infrastructure (PKI) te gebruiken en een SSL-certificaat te krijgen van een geautoriseerde SSL-provider. SSL-certificaten worden verstrekt aan geverifieerde entiteiten zoals uw verzekeringsmaatschappij, nadat ze verschillende identiteitscontroles hebben doorlopen om te bewijzen dat ze te vertrouwen zijn. Verzekeringsagentschappen die creditcardbetalingen willen accepteren, moeten SSL gebruiken voor hun sites.

Browserwaarschuwingen en visuele aanwijzingen

Grote webbrowsers zoals Chrome, Mozilla, Safari en Edge bieden nu indicatoren om gebruikers te helpen bepalen of een verzekeringswebsite veilig is. Sites die SSL hebben, geven in de linkerbovenhoek aan dat de site veilig is door het woord veilig te gebruiken of door visuele aanwijzingen te geven. Er kan bijvoorbeeld het woord “Secure” worden weergegeven, of een vergrendelings- of andere pictogramindicator. Omgekeerd kan een site die geen SSL is, een waarschuwingspictogram bevatten of op een andere manier aangeven dat uw site niet veilig is, waardoor gebruikers worden gewaarschuwd dat ze geen gevoelige informatie via uw website moeten verzenden.

Het is slechts een kwestie van tijd voordat alle verzekeringsagentschappen en -makelaars hun sites naar SSL moeten verhuizen. SSL-certificaten zijn niet duur, ze kosten meestal tussen $50 en $70 per jaar, afhankelijk van de hostingprovider, en veel bieden meerjarige kortingen. Onze aanbeveling is dat verzekeringsmaatschappijen die nog moeten converteren naar SSL, dit onmiddellijk moeten doen. SSL-certificaten helpen uw bureau, uw klanten, uw prospects en uw vertrouwelijke gegevens te beschermen. Agentschappen die hulp nodig hebben bij het bijwerken van de website van hun verzekeringsagentschap of bij het omzetten naar SSL, kunnen contact opnemen met een bekwaam marketingbureau voor verzekeringsagentschappen.

Bron: Alan Blume

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie