Waarom zijn sommige iPhone-berichten groen en andere blauw?

Waarom zijn sommige iPhone-berichten groen en andere blauw?

In iOS 7 geeft de Berichten-app gesprekken weer met een groene achtergrond of een blauwe achtergrond. Als je iOS 6 hebt gebruikt, is het je misschien opgevallen dat berichten een groene of blauwe verzendknop hadden. Deze kleuren zijn niet willekeurig en vertellen je eigenlijk of het bericht wordt verzonden als een gewoon sms-bericht of een iMessage.

Groen is voor een sms-bericht

De groene achtergrond of de knop Verzenden geeft aan dat het bericht wordt verzonden als een gewone sms met behulp van het berichtenplan van uw mobiele telefoonprovider. Er zijn reguliere sms-tarieven van toepassing, op basis van uw sms-abonnement.

Het sms-bericht wordt automatisch gebruikt bij het verzenden van een sms naar iemand zonder een Apple-apparaat. Als u bijvoorbeeld een sms stuurt naar iemand met een standaard mobiele telefoon (niet-smartphone) of een andere smartphone dan een iPhone (Android, BlackBerry, Windows…), zal uw iPhone het bericht op een groene achtergrond weergeven ( of een groene verzendknop hebben voor iOS 6-gebruikers). Het sms-bericht bestaat al jaren, zelfs voordat de iPhone ooit bestond en iedereen standaard mobiele telefoons had.

Blauw is voor iMessage

De blauwe achtergrond of verzendknop geeft aan dat het bericht als iMessage wordt verzonden.

Een iMessage wordt verzonden door Apple in plaats van door uw mobiele telefoonprovider. De iMessage wordt verzonden via een internetverbinding in plaats van via het besturingskanaal van de mobiele telefoon. Er worden geen sms-kosten in rekening gebracht door uw mobiele telefoonprovider bij het verzenden van een iMessage.

Wanneer je een bericht verzendt naar iemand met een Apple-apparaat, herkent je iPhone automatisch of de afzender een Apple ID heeft en verzendt het bericht als een iMessage. Op uw iPhone wordt het bericht weergegeven op een blauwe achtergrond (of heeft het een blauwe verzendknop voor iOS 6-gebruikers).

Apple routeert iMessages op basis van de Apple ID van een gebruiker. Daarom kan iedereen met een iPad of een Mac-computer iMessages verzenden. Omdat de iPad- of Mac-computer echter geen toegang heeft tot een besturingskanaal voor mobiele telefoons, kan deze geen gewone sms-berichten verzenden.

Of een bericht als een gewoon sms-bericht of als een iMessage wordt verzonden, wordt automatisch bepaald door je iPhone. U hoeft zich geen zorgen te maken over het kiezen van de ene of de andere methode. Als je echter enige controle wilt over wanneer een sms-bericht of iMessage wordt verzonden, bekijk dan de berichtopties in de iPhone-instellingen.

Bron: T Mitch

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie