Waarom zou ik internet willen gebruiken voor thuisonderwijs?

Waarom zou ik internet willen gebruiken voor thuisonderwijs?

Als je op mij lijkt, dacht je altijd dat je boeken of werkboeken moest gebruiken om je kind thuisonderwijs te geven. Deze zomer ben ik begonnen met het beoordelen van websites die kunnen worden gebruikt voor thuisonderwijs, en ik was verbaasd over wat ik vond! Het internet is zo gegroeid en ontwikkeld en ik geloof dat het in de toekomst nog groter en beter zal worden.

Hier zijn enkele van de bronnen die voor ons beschikbaar zijn op internet:

1. Je kunt naar plaatsen gaan waar je zelf niet heen zou kunnen, tenzij je een wereldreiziger was en onbeperkte rijkdom had. Op internet kun je reizen naar het buitenland, musea en parken over de hele wereld!

2.Je kunt dingen zien die je niet zou kunnen zien. Van vrijwel elke dier- of plantsoort is nu een foto online te bekijken. Je kunt ook videotours maken langs veel historische plaatsen en veel wetenschappelijke experimenten en wetenschappelijke fenomenen zien waarvan de meeste mensen niet eens weten dat ze bestaan.

3.U kunt profiteren van bronnen die niet in boeken of op televisie beschikbaar zijn. Er zijn veel interactieve quizzen en cursussen online beschikbaar. U kunt een vreemde taal leren, een instrument bespelen, werken met interactieve kaarten en meer.

Het gebruik van internet kan ook de kosten van thuisonderwijs verlagen, omdat u niet zoveel geld hoeft uit te geven aan het kopen van lesprogramma’s. Veel van de online beschikbare cursussen en programma’s zijn gratis en leuk. Dus gooi al je oude ideeën weg dat internet te ingewikkeld of te beperkt is om te gebruiken. Ga het samen met je kind ontdekken en kijk hoeveel plezier je samen kunt hebben.

Bron: Heidi Johnson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie