Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Waarom zou u investeren in Android-apps?

Eerlijk gezegd is een mobiele applicatie een kers op de taart voor de gebruikerservaring, terwijl bellen en sms’en de belangrijkste functies van een mobiel apparaat zijn. Desalniettemin kan een app de hoogste prioriteit voor een persoon worden, als deze boeiend genoeg is. Een mobiele applicatie kan merkloyaliteit creëren en u helpen om achterop te raken in de competitieve markt. De gebruikers willen namelijk dat hun favoriete merken en bedrijven hun eigen mobiele applicaties ontwikkelen voor een gebruikerservaring op maat. De ontwikkeling van mobiele applicaties in India is een serieuze zaak geworden omdat er een groeiende drang is om mobiele applicaties te ontwikkelen en te ontwerpen.

Een mobiele applicatie is op een goedkope manier het beste marketing- en communicatiemiddel voor elk bedrijf/bedrijf. Rekening houdend met het belang van mobiele applicaties en de bruikbaarheid ervan, kunt u kiezen voor Android of iOS. Voordat u uw app ontwikkelt, is het raadzaam om marktonderzoek te doen naar de Android- en iPhone-app-ontwikkelingsbedrijven in de stad om de juiste ontwikkelaar voor u te vinden. Bijna elke ondernemer kan deze vraag tegenkomen: Android of iOS? Beide platforms hebben hun eigen voor- en nadelen. Kies op basis van uw vereisten het juiste platform voor uw app.

De groene robotmens staat bekend om zijn lucratieve eigenschappen, betaalbaarheid en fragmentatie van smartphones. In tegenstelling tot Apple heeft Android een breed scala aan apparaten, waardoor het de hoogste prioriteit heeft bij app-ontwikkeling. Wacht! Dit is niet de enige reden om voor Android te kiezen. Er zitten nog meer voordelen aan het ontwikkelen van een Android app. Dit is waarom:

Android domineert de Indiase smartphonemarkt

Volgens een recent onderzoek heeft het Android-besturingssysteem 97 procent van de Indiase smartphonemarkt veroverd. Momenteel is India de derde grootste smartphonemarkt ter wereld, na China en de VS.

Android is de enige markt die hoogwaardige functies kan bieden tegen een betaalbare prijs voor een uitgebreid scala aan mobiele apparaten. Simpel gezegd, elke gemiddelde Indiase consument kan een Android-smartphone kopen binnen zijn of haar gewenste budget. Door de marktsegmentatie en betaalbaarheid blijft Android het Indiase smartphonemarktaandeel domineren.

Android biedt lage toegangsdrempels

De ontwikkelaars van iOS-apps moeten een Mac-desktop nodig hebben om de iOS-apps te ontwikkelen. Aan de andere kant kan Android-app-ontwikkeling op een Windows, Linux of Mac worden gedaan. Bovendien rekent Google een eenmalige betaling van $ 25 aan om zich als ontwikkelaar te registreren, terwijl Apple $ 99 per jaar in rekening brengt. Voor de ontwikkeling van een Android-app heb je alleen een systeem en een vergoeding van $ 25 nodig om je ontwikkelingsproces te starten.

Android-apps zijn ontwikkeld met JAVA

Het is bewezen dat Java de krachtigste programmeertaal is en wordt gebruikt voor het ontwikkelen van een breed scala aan apparaten. Het is een open source die gratis broncode van zijn Java Development Kit (JDK) aan de ontwikkelaars levert en het extra voordeel is dat het op elk systeem kan draaien, ongeacht de hardware- en softwareafhankelijkheid. Deze krachtige programmeertaal wordt gebruikt voor het ontwikkelen van de native Android-apps.

Omdat Android-apps zijn geschreven met de programmeertaal Java, kunnen ze eenvoudig worden geport naar andere platforms zoals Symbian, Blackberry, Ubuntu en Chrome OS.

Android is geweldig in aanpassen

Ben je diezelfde oude widgets beu? Chillen! Download een widget van een app van derden en vervang deze door uw voorraad. Verveeld met dezelfde lay-out? Je kunt het ook downloaden en vervangen. Met Android kun je je app aanpassen zoals jij dat wilt – dat is de belangrijkste reden waarom ontwikkelaars dol zijn op het ontwikkelen van apps op Android dan op andere platforms.

Android biedt het perfecte platform

In de snelgroeiende app-markt is het vermogen om je snel aan te passen van groot belang. Met de Google Play Store van Android kunt u de app binnen een uur bijwerken als reactie op de feedback van de gebruiker, terwijl de App Store hetzelfde lange proces volgt om uw app in te dienen. U kunt dezelfde app meerdere keren indienen in de Play Store, terwijl u minimaal een week nodig heeft om uw bijgewerkte app in de App Store te lanceren.

Naast de meerdere uploads, biedt het ook Alpha- en Beta-releases die toegankelijk zijn voor een aantal leden om uw app te testen. Op basis van de feedback van de testers kunt u de fouten corrigeren en/of enkele functies opnemen voordat deze de daadwerkelijke gebruikers bereiken. Android biedt dus het perfecte platform om je app te testen.

Android is winstgevend

Ja! Je hebt het goed gehoord. De algemene veronderstelling is dat de iPhone-gebruikers rijk zijn aan in-app aankopen en daardoor meer inkomsten genereert dan Android. Maar dit is niet meer waar. Android-ontwikkelaars kunnen inkomsten genereren via initiële app-aankopen, in-app-aankopen en met de meest winstgevende manier-app-advertenties.

Volgens een onderzoek van DAU-UP bedroeg de gemiddelde opbrengst per gebruiker voor Android-games in januari 2010 slechts 20%. Verrassend genoeg was dit tegen het einde van het jaar 65%. Bovendien zijn de advertentiekosten 20-50% lager op Android-apps, wat uiteindelijk winstgevender kan zijn dan de iPhone-apps.

Nu u zich bewust bent van de voordelen van investeren in de Android-app, kunt u uw app ontwikkelen op dit meest veelbelovende platform om voorop te blijven lopen in deze competitieve markt. Vanwege de bruikbaarheid en betaalbaarheid blijft Android nog steeds onverslaanbaar en blijft het de smartphonemarkt beheersen. Onthoud dat het ontwikkelen van een Android-app geen kostenpost is. Het is een investering!

Bron: HM Sathish

  • Gerelateerde Tags: