Waarschuwingssignalen van een computerstoring

Waarschuwingssignalen van een computerstoring

De enge realiteit van computercrashes is dat er maar weinig waarschuwingssignalen zijn – als ze al bestaan ​​- en zelfs als je weet waar je op moet letten, kunnen deze signalen erg moeilijk te detecteren zijn.

Om deze reden is elke dag een computerback-up noodzakelijk, omdat het bijna onmogelijk is om te weten of, en wanneer, uw harde schijf het risico loopt te crashen.

Ik hoor potentiële klanten vaak afwijzend zeggen: “Nou, ik heb deze computer nog niet zo lang geleden gekocht – hij is praktisch gloednieuw – dus ik hoef me nog geen zorgen te maken over back-up.”

En dan vertel ik ze over Google, de grootste eigenaar van harde schijven ter wereld.

In februari 2007 bracht Google Inc. een onderzoek uit dat ze op hun eigen computers hadden uitgevoerd, getiteld: Fouttrends in een grote schijfpopulatie. Volgens deze studie, die de meest uitgebreide in zijn soort ooit is geweest, is de kans het grootst dat harde schijven defect raken als ze minder dan 3 maanden oud of meer dan 2 jaar oud zijn. Kortom, als u denkt dat een computerback-up niet nodig is omdat uw computer nieuw is, kunt u een vreselijke schok krijgen.

Maar als u nog steeds van plan bent om alle voorzorgsmaatregelen uit te stellen totdat u persoonlijk een probleem met uw computer waarneemt, zijn er enkele tekenen dat – als u het geluk heeft om ze op te merken – erop kan wijzen dat uw computer defect is. dreigend gevaar van een kritieke crash. Ik wil echter benadrukken dat deze waarschuwingen al dan niet duidelijk kunnen zijn. De afwezigheid van een of al deze tekens betekent niet dat uw harde schijf vrij is.

Onthoud: een harde schijf crash kan op elk willekeurig moment onverwacht gebeuren, en de kans dat je het ziet aankomen is belachelijk klein, en zeker niet het risico waard. Uw bedrijf runnen op een computer zonder automatische dagelijkse offsite back-up is een recept voor faillissement, aangezien meer dan 70% van de bedrijven die te maken hebben met groot gegevensverlies binnen een jaar failliet gaan.

Dat gezegd hebbende, zijn hier verschillende waarschuwingssignalen die erop kunnen wijzen dat uw computer het risico loopt op een storing van de harde schijf:

1. Uw computer start traag op (inschakelen).

Als u merkt dat uw computer niet zo snel opstart als gewoonlijk, en deze snelheidsvermindering niet kan worden toegeschreven aan de installatie van nieuwe antivirussoftware, heeft uw harde schijf mogelijk last van slechte blokken/sectoren.

Uw harde schijf bevat magnetisch gecoate metalen schijven die ronddraaien met een snelheid van ongeveer 5400 keer per minuut. Als deze schijven (of hun coating) op enigerlei wijze beschadigd raken, is de kans groot dat er binnen 6 maanden een catastrofale storing optreedt.

2. Uw computer begint te zoemen en/of maakt geluid.

Een verandering in de manier waarop uw computer klinkt, kan erop wijzen dat de schijven in uw harde schijf moeite hebben met het voltooien van hun rotatie. Onthoud: uw computer heeft bewegende onderdelen en deze onderdelen bevinden zich zeer dicht bij elkaar. Stofdeeltjes, niet zichtbaar voor het menselijk oog, kunnen deze schijven beschadigen en hun beweging belemmeren, laat staan ​​de metalen vingers die deze schijven ondersteunen.

3. Uw computer heeft een lees-/schrijffout of geeft aan dat een schijf niet reageert.

Volgens het bovengenoemde onderzoek van Google Inc. is de kans 30 keer groter dat harde schijven binnen 60 dagen na een eerste scanfout defect raken dan schijven die dergelijke fouten nog niet hebben ontvangen.

Dus hoe kunt u uw computer beschermen tegen een crash?

1. De nummer één HET BESTE manier om uw computer (en uw bedrijf) te beschermen, is niet om te proberen deze te beschermen tegen een crash, maar om gegevensherstel na een crash te plannen.

De reden hiervoor is dat er geen faalveilige manier is om een ​​computercrash te voorkomen. Zoek eenvoudig naar “automatische computerback-up” en de naam van uw stad, provincie of staat om u aan te melden bij een van de vele veilige online opslagservices die beschikbaar zijn.

2. Schakel de diensten in van een gerenommeerd IT-servicebedrijf dat maandelijkse servicecontracten aanbiedt, en laat ze uw harde schijf regelmatig opschonen en testen.

Regelmatige reiniging van uw harde schijf verlengt niet alleen de levensduur van uw computer, maar vermindert ook het risico op gegevensverlies.

3. Vraag uw computer om te scannen op fouten en slechte blokken.

Uw computer is misschien niet zo vriendelijk om u automatisch te waarschuwen wanneer sectoren van uw harde schijf beschadigd zijn, maar u kunt hem vragen om te scannen op problemen. Volg hiervoor deze stappen:

o Klik met de rechtermuisknop op Deze computer.

o Selecteer Beheren, waardoor het scherm Computerbeheer verschijnt dat is opgesplitst in een rechter- en een linkerzijde.

o Zoek aan de linkerkant naar Event Viewer en klik op het plusteken links ervan. Er verschijnt een lijst hieronder.

o Klik op Systeem. Er verschijnt een lijst aan de rechterkant van het display.

o Scroll door de lijst om te zoeken naar rode “X” Error-items. Deze vermeldingen duiden op een bestaand probleem.

o Dubbelklik op de rode “X”-items om het Event Properties-scherm te openen, dat u meer over de fout zal vertellen.

Tot slot raad ik u ten zeerste aan om nu een back-up van uw computer te maken via een externe beveiligde opslagservice. Nog een dag wachten om uw bedrijf te beschermen, is misschien een dag te veel.

Bron: Blue Melnick

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie