Wanneer kabel en DSL falen, is satelliet-internetservice mogelijk uw enige optie

Wanneer kabel en DSL falen, is satelliet-internetservice mogelijk uw enige optie

Satelliet-internetservice, zoals de naam al doet vermoeden, is een internettoegang die wordt verkregen door middel van een satellietschotel. Het voordeel is dat u, waar ter wereld u ook bent, satellietdiensten kunt ophalen door een schotelantenne te installeren. Dus hoe landelijk of afgelegen de locatie ook is, internettoegang is mogelijk. Tv-stations gebruiken satelliet-internetservice op hun mobiele busjes. Satellietdienst is een aanbieder over de hele wereld door middel van satellieten met een lage baan om de aarde (LEO).

Als u de beschikking heeft over geostationaire satellieten, biedt dit een hogere snelheidsservice. Deze satelliet-internetservice is echter niet in alle gebieden beschikbaar. Sommige poolgebieden hebben deze optie niet. De kwaliteit van de satellietdienst hangt sterk af van het type satellietsysteem. Deze variëren sterk in functies en technische mogelijkheden.

DSL-diensten daarentegen kunnen niet worden gebruikt in afgelegen gebieden waar geen vaste telefoondienst beschikbaar is. DSL heeft veel voordelen voor bedrijven omdat er geen inbelverbinding nodig is om verbinding te maken met internet. Het is altijd verbonden. DSL is – als het beschikbaar is – het handigst in de volgende situaties:

· Een klein zakelijk kantoorgebruik

· Bedrijfskantoor aan huis

· Gezinsinternetgebruik

· Internettoegang op afstand voor bedrijven en grotere bedrijven

· Bedrijven of bedrijven met grote kantoren en netwerkcomputers.

Waar er slechts één computer is om verbinding te maken met internet, is DSL een voordelige optie. DSL biedt snelle internetservice, maar deze service kan fluctueren tijdens piekuren. Als u thuis of op kantoor een netwerk heeft opgezet, kunt u overwegen een verbeterde DSL-service te gebruiken. In sommige gevallen worden de kosten een factor.

Als uw bedrijf een DSL-service overweegt, moet u er zeker van zijn dat u kunt upgraden naarmate uw bedrijf groeit en dat de DSL-service die u kiest een snelle, betrouwbare service biedt. Onderzoek of de DSL-aanbieder die u overweegt ADSL- en/of IDSL-servicemogelijkheden heeft.

Kabelinternetservice, zoals de naam al doet vermoeden, verbindt uw computer met internetservice door middel van een telefoon- of tv-kabelservice. Het biedt snelle internetservice, maar het is niet goedkoop. In tegenstelling tot inbellen staat internet via de kabel altijd aan. De snelheid van de kabeldienst hangt af van de latentie en bandbreedte van de kabelinternethostdienst. Bandbreedte verwijst naar de breedte van de “internetsnelweg” waarover uw gegevens reizen. Net als bij een snelweg geldt: hoe breder de bandbreedte, hoe meer rijstroken uw gegevens kunnen vervoeren.

Of u nu DSL, kabel of satelliet gebruikt, latentie en bandbreedte zijn belangrijk. Als je vaak muziek, films of grote bestanden downloadt, heb je een dienst met een grote bandbreedte nodig.

Latency is de snelheid waarmee uw informatie van of naar uw computer kan reizen. Hoe lager de latentie, hoe sneller gegevens uw computer kunnen bereiken.

Satelliet-internetdiensten worden het vaakst gebruikt waar DSL, kabel en zelfs inbellen geen opties zijn, zoals: afgelegen gebieden en landelijke locaties. Het is ook een goede optie als uw locatie vaak beweegt, zoals een mijnbouwoperatie of een draagbare dienst. Een soort satellietdienst is overal ter wereld beschikbaar. Meer informatie over satelliet-internet.

Bron: Emily J Jayden

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie