Wat betekent ‘Bid Gap-effect’ in AdSense?

Wat betekent ‘Bid Gap-effect’ in AdSense?

AdSense gebruikt de advertenties van Google AdWords om op uw site weer te geven. Google AdWords is een PPC-schema en de advertentieruimtes worden bepaald door biedprijzen. De bieder met een hogere advertentie zou een hogere positie in de zoekopdracht krijgen. dit geldt ook voor inhoudsbiedingen.

Dit is gezien vanuit het oogpunt van de adverteerder. Aan de kant van de uitgever betekent een hoger bod een hogere opbrengst nadat er op de advertentie is geklikt.

De bid gap is het prijsverschil tussen Google-advertenties. De bovenste plaats zou altijd meer kosten en elke lagere positie zou minder kosten.

Door de hevige concurrentie zou het bodverschil tussen de top 4 advertenties zeer minimaal zijn. Als je dat eenmaal door hebt, neemt het verschil enorm toe.

Er kan een bod zijn van $ 7, $ 6,90, $ 6,80 en $ 6,75 voor biedingen met de hoogste vier en kan dalen tot 10 cent voor de vijfde positie. De concurrentie is groot voor de top 4 posities omdat adverteerders zich ervan bewust zijn dat de meeste Google-advertenties zich in een ruimte bevinden waar het maximale aantal gepubliceerde advertenties is 4.

Zie het duizelingwekkende verschil.

Deze bid gap kan leiden tot lagere inkomsten als u te veel advertenties weergeeft.

Als u het maximale aantal advertenties weergeeft dat door Google is toegestaan, zou u de advertenties met de hoogste biedingen weergeven, samen met de advertenties met een zeer laag bod.

Omdat er meer laaggeprijsde advertenties zouden zijn, bestaat de kans dat er meer op wordt geklikt dan op andere.

U moet in uw Google AdSense-rapporten hebben gezien dat een paar klikken 2 cent of 5 cent opleveren, enzovoort. Als de eCPM aanzienlijk lager is dan een andere eenheid in uw kanaalrapporten, wijst dit op een enorm bodverschil.

Als uw klikken op uw site niet resulteren in het genereren van inkomsten, is het tijd om in actie te komen.

Een andere factor bij lage biedingen zijn ‘Made For AdSense’-sites. Deze sites publiceren advertenties met een laag bod via AdWords en gebruiken dat verkeer vervolgens om naar hun eigen site te leiden die ook AdSense-advertenties met hogere biedingen bevat.

Ze maken gebruik van de inhoud van andere mensen om hun eigen inhoud minder website te pushen.

In een dergelijke situatie kan het helpen om het aantal advertenties op uw site te verminderen.

U zou minder doorklikken omdat het totale aantal advertenties zou afnemen, maar de opbrengst per klik zou toenemen.

U moet echter de situatie in de gaten houden om te zien of het verminderen van het aantal advertenties u helpt om de inkomsten te verhogen.

Bron: Arun Pal Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie