Wat een WordPress-ontwerper moet weten

Wat een WordPress-ontwerper moet weten

De meest populaire blogbron die tegenwoordig beschikbaar is, is WordPress. Het is een gratis, open-sourceplatform dat kan worden aangepast met verschillende functies, net zoals een jurk wordt aangevuld met verschillende accessoires. Met thema’s kunnen gebruikers het uiterlijk en de prestaties van een WordPress-installatie of website wijzigen zonder de informatie-inhoud te wijzigen. Daarnaast kunnen een sjabloonsysteem en verschillende creatieve plug-ins een dynamisch contentmanagementsysteem opleveren op basis van MySQL en PHP. De plug-inarchitectuur van WordPress is er grotendeels verantwoordelijk voor dat dit momenteel het meest populaire blogsysteem is dat op internet wordt gebruikt. Sinds het voor het eerst werd uitgebracht op 27 mei 2003, is WordPress 3.0 vanaf december 2011 miljoenen keren gedownload.

Een freelance WordPress-ontwerper vinden

Het belangrijkste voordeel van een freelance WordPress-ontwerper zijn de kosten. Een persoon is meestal minder duur om in te huren dan een professioneel ontwikkelingsbedrijf, maar het kan zijn dat er vooraf wat kosten nodig zijn om een ​​vacature te plaatsen, ontwerperportfolio’s te lezen of om een ​​ontwerper in te huren die het meest geschikt is om te voldoen aan de unieke vereisten van een specifieke website. via een zzp’er.

WordPress is momenteel een van de meest essentiële publicatietools en kan worden gebruikt als een effectieve brug om de positie in de zoekmachine van een website te verbeteren. Het heeft een overvloedige plug-instructuur waarmee WordPress-ontwikkelaars en gebruikers veel verder kunnen reiken dan de basisfuncties van een eerste WordPress-installatie. Momenteel heeft WordPress meer dan 18.000 database-plug-ins tot zijn beschikking die zijn ontworpen voor SEO-doeleinden om widgets te koppelen.

SEO

Er zijn meerdere aantallen SEO-plug-ins die zijn ontworpen voor WordPress voor de meeste websiteblogs. WordPress SEO verschilt van andere netwerkplatforms vanwege de gebruiksvriendelijke lay-out en is vooral favoriet bij uitgevers. Alleen WordPress wordt gebruikt om webpagina’s en berichten te sorteren en toe te wijzen door middel van een URL die alleen uit cijfers en enkele symbolen bestaat.

WordPress staat een persoon echter niet toe om berichten te leveren die in hoge rankings in zoekmachines terechtkomen of is gestructureerd om een ​​gedetailleerde beschrijving van berichten op een dashboard te geven of om mensen in staat te stellen er gemakkelijk naar te linken. Daarom is het integreren van plug-ins met WordPress essentieel voor webpagina’s om maximale SEO-resultaten te behalen. Interessant is dat zoekmachines in paginatitels een belangrijke rankingfactor zijn die een direct effect heeft op SEO. Dit is het geval omdat de meeste mensen die op zoek zijn naar een bepaald onderwerp, op een website klikken op basis van een titel die nauw of exact overeenkomt met hun zoekopdracht. WordPress-blogs moeten daarom een ​​syntaxis hebben in het volgende formaat om meer verkeer aan te trekken: titel> archief> titel.

Afbeeldingsoptimalisatie gebruiken voor WordPress

Beeldoptimalisatie is een andere belangrijke factor bij het verbeteren van de resultaten van zoekmachines. De plug-in genaamd Smush.it is ontworpen om overtollige afbeeldingsbytes uit bestanden te verwijderen zonder hun visuele of weergavekwaliteit te veranderen. De plug-in verwijdert ook metagegevens uit afbeeldingsbestanden in JPEG-indeling en optimaliseert de compressie, verwijdert overtollige kleuren van geïndexeerde afbeeldingen en produceert geïndexeerde PNG’s van bepaalde geconverteerde GIF’s. Door relevante alternatieve tekst met definities en beschrijvingen toe te passen op afbeeldingen, bestandsnamen en titels, wordt het voor mensen met een slecht gezichtsvermogen of die proberen om vanaf een smartphone toegang te krijgen tot de website van een persoon, de resultaten van zoekmachines gemakkelijker te zien op een aantrekkelijker scherm. Daarnaast kunnen webcrawlers door middel van een sitemap de hele structuur van een website zien.

Een sitemap zorgt ervoor dat nieuwe inhoud op een site sneller wordt geïndexeerd telkens wanneer een nieuw bericht wordt toegevoegd. Een XML plug-in is nodig om zoekmachines als Bing en Google te helpen een WordPress blog nog beter te indexeren. Plug-ins zoals Google XML-sitemaps kunnen niet alleen de belangrijkste zoekmachines op de hoogte stellen, maar kunnen ook daadwerkelijk een sitemap genereren. Zoals eerder vermeld, is navigeren door een WordPress-blog minder handig zonder gemakkelijk toegankelijke links. Breadcrumbs zijn links die doorgaans direct boven een geplaatste titel worden toegevoegd en waarmee zoekmachines de structuur van een site kunnen beoordelen en internetgebruikers kunnen helpen om gemakkelijker door een site te bladeren. Een WordPress-plug-in, bekend als Yoast, kan verder helpen door ervoor te zorgen dat broodkruimels terugkeren naar de categorieën en startpagina van een website. Aarzel niet om een ​​WP-ontwikkelaar om hulp te vragen.

Widgets

Widgets zijn kleine modules die zijn ontworpen om webzoekers te helpen veel van de uitgebreide mogelijkheden van de plug-ins te gebruiken, zoals kleine nieuwsschuifregelaars, een diavoorstelling, kaders, met slepen-en-neerzetten zijbalkinhoudplaatsing.

WordPress verwerkt ook auteursvermeldingen, GPL-compatibele thema’s voor sponsoring of links naar sites. Een topontwerper van WordPress gaat veel verder dan de basis en begrijpt de technologie die met WordPress is geassocieerd door de best practices voor PHP- en MySQL-inhoudsbeheer te leren, en een aantal andere dingen om een ​​website-eigenaar te helpen zijn zoekmachineposities verder te verbeteren met WordPress. Een bijgewerkte vorm van WordPress, genaamd WordPress multi-user, maakt het voor degenen die een website promoten mogelijk om hun eigen bloggemeenschap te hosten, en om alle inkomende blogs te beheren en te modereren vanaf slechts één dashboard. Daarom helpt WordPress met extra aangepaste functies bedrijven om een ​​succesvollere website te runnen in prestaties en het consumentenverkeer te stimuleren.

Bron: Stepan Ivanov

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie