Wat gebeurt er als een draadloze thuisbeveiligingscamera de internetverbinding verliest?

Wat gebeurt er als een draadloze thuisbeveiligingscamera de internetverbinding verliest?

Een van de grootste zorgen die mensen hebben met draadloze camera’s voor thuisbeveiliging, is de verbinding. Zoals u weet, kunnen internetverbindingen soms wegvallen, en op de meest ongelegen momenten. Een van de meest voorkomende zoekopdrachten online is: mijn camera verbreekt steeds de verbinding. De grootste vraag die mensen dan hebben, is wat er vervolgens gebeurt, zodra de verbinding terugkomt. Welnu, het antwoord daarop hangt allemaal af van uw camera’s, de installatie en de betrouwbaarheid van uw internetverbinding in het algemeen.

Wanneer de verbinding wegvalt

Verschillende beveiligingscamera’s hebben verschillende waarschuwingsfuncties. Raadpleeg bij twijfel de waarschuwingsopties in de gebruikershandleiding. Als je je beveiligingscamera’s nog niet hebt gekocht, lees dan verder. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten die u op de hoogte stellen van bepaalde gebeurtenissen die uw beveiligingsvoorkeuren schenden. Een daarvan is het sturen van een waarschuwing wanneer de internetverbinding wegvalt.

Veelvoorkomende camerawaarschuwingen kunnen de volgende drie opties bevatten:

 1. Bewegingsdetectie geactiveerd door beweging (beweging) in het gezichtsveld van de camera (FOV)

 2. Stroomuitval-camera moet blijven functioneren op zijn back-upbatterijen

 3. Internet-downcamera moet blijven opnemen in het interne geheugen (microSD-kaart)

Wat dat laatste punt betreft, de camera zal alleen blijven opnemen met een apparaat dat een continue opname-instelling heeft. In alle bovenstaande scenario’s zou uw camerabeveiligingssysteem u een automatische melding moeten sturen om u op de hoogte te stellen van deze gebeurtenissen.

Vervolgwaarschuwingen

Bij stroomuitval en verbroken internetverbindingen zou er een tweede waarschuwing moeten zijn. Deze keer laten ze je weten wanneer de stroom en internet weer zijn ingeschakeld en je systeemstatus terugkeert naar “werkend”. Niet alle camera’s bieden echter dezelfde functies, dus het is belangrijk om dit te controleren. Bij de meeste beveiligingscamera’s kunt u ook de instellingen aanpassen aan uw behoeften. Mogelijk hebt u de mogelijkheid om waarschuwingen in en uit te schakelen, samen met andere dingen, dus raadpleeg uw gebruikershandleiding voor hulp.

WiFi-camera’s die de verbinding steeds verliezen

Frustrerend als een wifi-beveiligingscamera steeds de verbinding verliest. Niet alleen zullen waarschuwingen je sms- of e-mailinbox bombarderen, maar je voelt je weerloos omdat je instellingen niet werken zoals het hoort. Wanneer u uw camera’s controleert, ziet u waarschijnlijk een vergelijkbare status als deze:

 • Verbinden…

 • Kon niet verbinden

 • Connectie time-out

 • Andere vergelijkbare statusupdates

Alle moderne beveiligingscamera’s hebben een ingebouwde functie die voortdurend moet proberen uw camera’s met regelmatige tussenpozen opnieuw aan te sluiten. Uw camera moet blijven opnemen in het interne geheugen als u doorgaat met opnemen. Als u dit niet doet, ontstaan ​​er gaten in de opname tussen de verbroken verbinding en de hernieuwde verbinding.

Waarom valt mijn internet steeds weg?

Vaak is het niet het daadwerkelijke internet dat uitvalt. Het kan zomaar zijn dat je beveiligingscamera de verbinding met het netwerk verbreekt, terwijl het internet ons in de steek laat.

Hiervoor zijn verschillende mogelijke oorzaken.

 • De firmware van de camera is verouderd en moet worden bijgewerkt

 • De camera heeft onvoldoende hardware die geen goede verbinding kan onderhouden

 • Het wifi-signaal is te zwak, althans aan de camerakant

Het is vermeldenswaard dat een beveiligingscamera een sterker signaal nodig heeft om te functioneren dan bijvoorbeeld een thuis-pc, notebooks en tablets, enz. Op het oog lijkt de signaalsterkte misschien sterk, maar in werkelijkheid is het niet sterk genoeg om een ​​consistente verbinding met uw camera’s.

De oplossingen

Hoewel elke situatie uniek is, zijn hier twee mogelijke oplossingen voor deze veelvoorkomende problemen:

 1. Download en installeer de nieuwste firmware van de camera en probeer het opnieuw

 2. Sluit uw camera’s aan met behulp van de Ethernet-kabel (meegeleverd) en probeer het opnieuw

Als de firmware-update het probleem niet oplost, is het tijd voor plan B. Sluit deze keer je camera aan op het netwerk met behulp van de Ethernet-kabel. Als dit het probleem oplost, heb je een zwak wifi-signaal aan de camerazijde. Als het probleem zich blijft voordoen, zelfs met de Ethernet-kabel, is de hardware van uw camera waarschijnlijk de oorzaak. Als de camera onder de garantie valt, moet u de fabrikant op de hoogte stellen van uw diagnose.

Een zwak wifi-signaal

Als je een zwak wifi-signaal hebt vastgesteld, kun je het volgende proberen:

 • Plaats je router zo mogelijk hoger, zoals op een plank of op een kast

 • Probeer de camera dichter bij de router te plaatsen of omgekeerd

 • Plaats de camera uit de buurt van elektrische apparaten zoals een magnetron of draadloze telefoon

 • Verander het kanaal van de router naar het kanaal dat het verst verwijderd is van het huidige kanaal

 • Voeg een repeater of een router toe met een sterker signaal

Voor al deze veelvoorkomende problemen zijn er oplossingen. De sleutel hier is om uw problemen te diagnosticeren met behulp van het bovenstaande verwijderingsproces.

Bron: Mark Bickmore

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie