Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Wat is AirDrop en waarom zou het me iets kunnen schelen?

Met iOS 7 heeft Apple de AirDrop-functionaliteit geïntroduceerd voor alle iPhone 5-modellen, de vierde generatie iPad, de iPad mini en de vijfde generatie iPod touch. AirDrop is gewoon een technologie waarmee gebruikers snel en gemakkelijk informatie kunnen delen tussen compatibele iOS-apparaten. Er kan een grote verscheidenheid aan informatie worden gedeeld, zoals: foto’s, contacten, webpagina’s, notities, iTunes-radiostations en meer.

AirDrop instellen

Om AirDrop correct te laten werken, moet u zijn aangemeld bij een iCloud-account, Bluetooth op uw apparaat hebben ingeschakeld en verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk. Extra configuratie-opties zijn beschikbaar in het iOS 7 Control Center. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om toegang te krijgen tot het Control Center. U ziet een venster dat snelle toegang biedt tot veel van de veelgebruikte apparaatinstellingen. Bluetooth kan worden ingeschakeld door het pictogram in het midden van de bovenste rij te selecteren.

Tik op de AirDrop-knop om te selecteren of je apparaat vindbaar is voor Iedereen, Alleen Contacten of om de service uit te schakelen. Dit geeft u in feite enige controle over wie u informatie kan sturen. De instelling Alleen contacten accepteert alleen informatie van mensen die in uw contacten staan. Selecteer de instelling Iedereen om informatie te ontvangen van iemand die niet in uw Contacten staat.

AirDrop gebruiken

Als je iets naar iemand anders wilt sturen, tik je op de Share-knop. Het heeft de vorm van een vierkant met een pijl die naar boven wijst.

Er wordt een aandelenblad geopend met verschillende opties om de informatie te delen. Als er AirDrop-ontvangers beschikbaar zijn binnen het bereik (ongeveer 30 voet), wordt hun pictogram automatisch weergegeven. Als de ontvanger wordt vermeld in uw Contacten, worden hun contactfoto en bijnaam weergegeven. Het kan even duren om te bepalen of er AirDrop-compatibele apparaten in de buurt zijn. Het apparaat van een ontvanger moet actief zijn (scherm niet zwart) om het apparaat te kunnen identificeren.

Tik op het pictogram van de persoon om de informatie naar hem of haar te sturen. De ontvanger krijgt een melding dat je hem iets wilt sturen. Ze hebben de mogelijkheid om de informatie te accepteren of te weigeren. Als het item is geaccepteerd, wordt een kopie van de gegevens naar hun apparaat verzonden en ziet u een bevestiging zodra de overdracht is voltooid.

Op het apparaat van de ontvanger wordt de informatie automatisch geopend in de juiste app. Als u bijvoorbeeld een webpaginalink vanuit Safari verzendt, wordt de webpagina automatisch geopend in Safari op het apparaat van de ontvanger.

Bron: T Mitch

  • Gerelateerde Tags: