Wat is Bitcoin en waarom is cryptocurrency zo populair?

Wat is Bitcoin en waarom is cryptocurrency zo populair?

Bitcoin is het modewoord in de financiële ruimte. In feite is Bitcoin de afgelopen jaren enorm geëxplodeerd en veel mensen en veel grote bedrijven springen nu op de Bitcoin- of cryptocurrency-trein en willen een deel van de actie.

Mensen zijn totaal nieuw in de cryptocurrency-ruimte en stellen deze vraag constant; “Wat is Bitcoin eigenlijk?”

Nou, om te beginnen is bitcoin eigenlijk een digitale valuta die buiten de controle van een federale overheid valt, het wordt wereldwijd gebruikt en kan worden gebruikt om dingen te kopen zoals je eten, je drankjes, onroerend goed, auto’s en andere dingen.

Waarom is Bitcoin zo belangrijk?

Bitcoin is niet gevoelig voor zaken als overheidscontrole en schommelingen in de vreemde valuta. Bitcoin wordt ondersteund door het volledige vertrouwen van (u) het individu en het is strikt peer-to-peer.

Dit betekent dat iedereen transacties met Bitcoin voltooit, het eerste wat ze beseffen is dat het een stuk goedkoper is om te gebruiken dan proberen geld van bank naar bank te sturen of andere diensten te gebruiken die internationaal geld moeten verzenden en ontvangen.

Als ik bijvoorbeeld geld zou willen sturen naar bijvoorbeeld China of Japan, zou ik een vergoeding van een bank moeten vragen en het zou uren of zelfs dagen duren voordat dat geld daar was.

Als ik Bitcoin gebruik, kan ik het gemakkelijk direct vanuit mijn portemonnee of mijn mobiele telefoon of een computer doen zonder al die kosten. Als ik bijvoorbeeld goud en zilver zou willen sturen, zou ik veel bewakers nodig hebben, het zou veel tijd en veel geld kosten om edelmetaal van punt naar punt te verplaatsen. Bitcoin kan het opnieuw doen met een aanraking van een vinger.

Waarom willen mensen Bitcoin gebruiken?

De belangrijkste reden is dat Bitcoin het antwoord is op deze gedestabiliseerde regeringen en situaties waarin geld niet meer zo waardevol is als het was. Het geld dat we nu hebben; de papieren fiat-valuta die in onze portemonnee zit, is waardeloos en over een jaar zal het nog minder waard zijn.

We hebben zelfs gezien dat grote bedrijven interesse tonen in de blockchain-technologie. Een paar weken geleden ging er een enquête uit onder een handvol Amazon-klanten of ze al dan niet geïnteresseerd zouden zijn in het gebruik van een cryptocurrency als Amazon er een maakt. Daaruit bleek dat velen zeer geïnteresseerd waren. Starbucks hintte zelfs op het gebruik van een mobiele blockchain-app. Walmart heeft zelfs patent aangevraagd op een “slim pakket” dat de blockchain-technologie zal gebruiken om pakketten te volgen en te authenticeren.

Gedurende ons leven hebben we veel veranderingen zien plaatsvinden, van de manier waarop we winkelen, de manier waarop we films kijken, de manier waarop we naar muziek luisteren, boeken lezen, auto’s kopen, huizen zoeken, nu hoe we geld uitgeven en bankieren. Cryptocurrency is hier om te blijven. Als je dat nog niet hebt gedaan, is het tijd voor iedereen om cryptocurrency volledig te bestuderen en te leren hoe je optimaal kunt profiteren van deze trend die in de loop van de tijd zal blijven bloeien.

Bron: Robert Smith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie