Wat is Bitcoin en zijn kenmerken?

Wat is Bitcoin en zijn kenmerken?

Inleiding tot Bitcoin

Bitcoin is een geavanceerde vorm van een valuta die wordt gebruikt om dingen te kopen via online transacties. Bitcoin is niet tastbaar, het wordt volledig gecontroleerd en elektronisch gemaakt. Je moet voorzichtig zijn met wanneer je moet bijdragen aan Bitcoin, aangezien de kosten voortdurend veranderen. Bitcoin wordt gebruikt om de verschillende uitwisselingen van valuta, diensten en producten tot stand te brengen. De transacties worden gedaan via iemands geautomatiseerde portemonnee, waardoor de transacties snel worden verwerkt. Dergelijke transacties zijn altijd onomkeerbaar geweest aangezien de identiteit van de klant niet wordt onthuld. Deze factor maakt het een beetje moeilijk bij het beslissen over transacties via Bitcoin.

Kenmerken van Bitcoin

Bitcoin is sneller: De Bitcoin heeft de mogelijkheid om termijnen sneller te organiseren dan elke andere modus. Wanneer men contant geld van de ene kant van de wereld naar de andere overboekt, duurt het meestal een paar dagen voordat een bank de transactie voltooit, maar in het geval van Bitcoin duurt het maar een paar minuten om te voltooien. Dit is een van de redenen waarom mensen Bitcoin gebruiken voor de verschillende online transacties.

Bitcoin is eenvoudig in te stellen: Bitcoin-transacties worden gedaan via een adres dat elke klant bezit. Dit adres kan eenvoudig worden ingesteld zonder de procedures te doorlopen die een bank onderneemt bij het opzetten van een record. Het aanmaken van een adres kan zonder enige wijzigingen, kredietcontroles of vragen. Elke klant die wil bijdragen, moet echter altijd de huidige kosten van de Bitcoin controleren.

Bitcoin is anoniem: In tegenstelling tot banken die de transacties van hun klanten volledig bijhouden, doet Bitcoin dat niet. Het houdt geen financiële gegevens, contactgegevens of andere relevante informatie van klanten bij. De portemonnee in Bitcoin heeft meestal geen significante gegevens nodig om te werken. Dit kenmerk roept twee gezichtspunten op: ten eerste denken mensen dat het een goede manier is om hun gegevens weg te houden van een derde partij en ten tweede denken mensen dat het tot gevaarlijke activiteiten kan leiden.

Bitcoin kan niet worden verworpen: Wanneer iemand Bitcoin naar iemand stuurt, is er meestal geen manier om de Bitcoin terug te krijgen, tenzij de ontvanger de behoefte voelt om ze terug te sturen. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de transactie wordt voltooid, wat betekent dat de begunstigde niet kan beweren dat hij het geld nooit heeft ontvangen.

Bitcoin is gedecentraliseerd: Een van de belangrijkste kenmerken van Bitcoin is dat het niet onder de controle staat van een bepaalde administratie-expert. Het wordt op een zodanige manier beheerd dat elk bedrijf, individu en machine die betrokken is bij uitwisselingscontrole en mijnbouw, deel uitmaakt van het systeem. Zelfs als een deel van het systeem uitvalt, gaan de geldoverdrachten gewoon door.

Bitcoin is transparant: Hoewel er alleen een adres wordt gebruikt om transacties uit te voeren, wordt elke Bitcoin-uitwisseling vastgelegd in de Blockchain. Dus als op enig moment iemands adres is gebruikt, kunnen ze via Blockchain-records zien hoeveel geld er in de portemonnee zit. Er zijn manieren waarop men de beveiliging van hun portemonnee kan vergroten.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie