Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Bitcoins zijn in de loop van de tijd een zeer bekende en populaire vorm van valuta geworden. Maar wat is Bitcoin precies? Het volgende artikel gaat over de in’s en out’s van deze valuta die uit het niets opdook en zich als een lopend vuurtje verspreidde. Wat maakt het anders dan normale valuta?

Bitcoin is een digitale valuta, het wordt niet gedrukt en zal dat ook nooit worden. Ze worden elektronisch vastgehouden en ook niemand heeft er controle over. Ze worden geproduceerd door mensen en bedrijven, waardoor de allereerste vorm van geld ontstaat die bekend staat als cryptocurrency. Terwijl normale valuta’s in de echte wereld worden gezien, loopt Bitcoin door miljarden computers over de hele wereld. Van Bitcoin in de Verenigde Staten tot Bitcoin in India, het is een wereldwijde valuta geworden. Het grootste verschil dat het heeft met andere valuta, is echter dat het gedecentraliseerd is. Dit betekent dat geen enkel specifiek bedrijf of bank eigenaar is.

Wie heeft het gemaakt?

Satoshi Nakamoto, een softwareontwikkelaar, heeft Bitcoin voorgesteld en gemaakt. Hij zag het als een kans om een ​​nieuwe valuta op de markt te krijgen, vrij van centrale autoriteit.

Wie drukt het af?

Zoals eerder vermeld, is het simpele antwoord niemand. Bitcoin is geen gedrukte valuta, het is een digitale. U kunt zelfs online transacties uitvoeren met Bitcoins. Dus je kunt geen onbeperkte Bitcoins produceren? Absoluut niet, Bitcoin is ontworpen om nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins tegelijk de wereld in te “mijnen”. Hoewel ze kunnen worden opgesplitst in kleinere hoeveelheden. Een honderd miljoenste van een Bitcoin wordt een “Satoshi” genoemd, naar de maker ervan.

Waar is Bitcoin op gebaseerd?

Voor schijn en conventioneel gebruik is Bitcoin gebaseerd op goud en zilver. De waarheid is echter dat Bitcoin eigenlijk gebaseerd is op pure wiskunde. Het heeft ook niets te verbergen omdat het een open source is. Dus iedereen kan ernaar kijken om te zien of het werkt zoals ze beweren.

Wat zijn de kenmerken van Bitcoin?

1. Zoals eerder vermeld, is het gedecentraliseerd. Het is geen eigendom van een specifiek bedrijf of bank. Elke software die de Bitcoins ontgint, vormt een netwerk en ze werken samen. De theorie was, en het werkte, dat als een netwerk uitvalt, het geld nog steeds stroomt.

2. Het is eenvoudig in te stellen. U kunt in enkele seconden een Bitcoin-account opzetten, in tegenstelling tot de grote banken.

3. Het is anoniem, althans het deel dat uw Bitcoin-adressen niet zijn gekoppeld aan enige vorm van persoonlijke informatie.

4. Het is volledig transparant, alle transacties met Bitcoins worden weergegeven op een grote grafiek, bekend als de blockchain, maar niemand weet dat jij het bent omdat er geen namen aan verbonden zijn.

5. Transactiekosten zijn minuscuul en vergeleken met de kosten van een bank zijn de zeldzame en kleine kosten die Bitcoin in rekening brengt bijna niets. Het is snel, heel snel. Overal waar u geld naartoe stuurt, komt het over het algemeen binnen enkele minuten na verwerking aan. Het is onweerlegbaar, wat betekent dat zodra u uw Bitcoins wegstuurt, ze voor altijd verdwenen zijn.

Bitcoin heeft de wereld en hoe we geld zien enorm veranderd. Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om van Bitcoins te leven. Sommigen hebben dat zelfs geprobeerd. Toch maakt Bitcoin nu deel uit van onze economie, een uniek soort valuta, en het zal niet snel verdwijnen.

Bron: Vinita Kumari

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie