Wat is cloudcomputing en waarom zou je cloudcomputing moeten gebruiken?

Wat is cloudcomputing en waarom zou je cloudcomputing moeten gebruiken?

De basis.

Naarmate bedrijven uitbreiden, beginnen ze een aantal echt moeilijke en dure IT-uitdagingen (informatietechnologie) te ervaren. Onderhoud van hardware- en softwarefaciliteiten kan lastig zijn met traditionele zakelijke computersystemen. Cloudtechnologieën en -diensten vormen een slimme, gebruiksvriendelijke oplossing. Het is ook goedkoper dan traditionele systemen en verhoogt de productiviteit en workflow van het bedrijf.

Cloud computing is per definitie technologie die gebruik maakt van internet en servers die zijn gecentraliseerd in externe datacenters om gegevens en applicaties op te slaan en te onderhouden. Cloudtechnologie maakt computergebruik dus efficiënter door de opslag van gegevens, verwerking en bandbreedte te centraliseren.

Cloudservices en -producten stellen gebruikers ook in staat om applicaties en software te gebruiken zonder de applicatie op hun pc of mobiele apparaat te installeren. Gebruikers hebben toegang tot hun persoonlijke bestanden en documenten via elke computer of elk apparaat met internettoegang. De kosten in inspanning en geld besteed aan het onderhouden van een in-house IT-infrastructuur worden geleidelijk vervangen door Cloud-gebaseerde infrastructuur. Hoewel cloudgebaseerde services perfect zijn voor grote ondernemingen, zijn ze ook ideaal gebleken voor kleine en middelgrote bedrijven.

Privécloud of openbare cloud

Software-as-a-Service (SaaS)- Voorbeelden van SaaS zijn SalesForce, Microsoft Office 365, Dropbox, Gmail, enzovoort. Met deze services logt u gewoon in met uw inloggegevens en krijgt u volledige toegang tot de applicatie en uw eerder opgeslagen informatie. Met SaaS-services heb je altijd en overal toegang tot je informatie, zolang je maar toegang hebt tot internet.

Private Cloud-De term “Cloud computing” of “de Cloud” omvat ook het gebruik van uitbestede hostingomgevingen voor externe gegevens- en bestandsopslag. In de eerste plaats zijn er twee scenario’s voor cloudhosting waarmee rekening moet worden gehouden. Dit zijn gedeelde, virtuele servers of dedicated, private Cloud-servers. Een private Cloud bestaat uit servers die toegewijd zijn aan jouw bedrijf en data. Microsoft Azure en Amazon Web Services zijn de grootste aanbieders van Cloud hostingoplossingen.

Waarom u de cloud zou moeten gebruiken.

Geld besparen – Cloud computing bespaart u een aanzienlijke hoeveelheid geld, de kosten van Cloud computing zijn veel flexibeler dan traditionele methoden. Als er voor een dienst moet worden betaald, hoeft u alleen te betalen voor de diensten die u gebruikt.

Disaster Recovery – Met cloud computing is het heel eenvoudig om elk bestand te herstellen, zolang er een back-up van is in de cloud. Dus als uw fysieke apparaten defect raken, verloren of gestolen zijn, zijn uw gegevens nog steeds veilig en gemakkelijk te herstellen.

Werk overal: met cloudcomputing hebt u overal toegang tot uw bestanden, zolang u maar met internet bent verbonden. Veel cloudservices bieden ook mobiele apps, zodat u toegang hebt tot uw bestanden, ongeacht het apparaat dat u gebruikt.

Verminder hardware-Het gebruik van Cloud computing vermindert de hoeveelheid gebruikte hardware en de omvang van datacenters. Sommige organisaties elimineren fysieke gegevensopslag volledig door hun bedrijf volledig in de cloud te laten draaien.

Verbeterde samenwerking – Cloud computing verbetert de samenwerking doordat groepen elkaar virtueel kunnen ontmoeten. U kunt gedeelde documenten en materiaal bekijken en bewerken met gecontroleerde toegang. Dit vermogen vermindert de tijd die wordt besteed aan het op de markt brengen en verhoogt de productontwikkeling en klantenservice.

Bron: Kenneth Vernon

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie