Wat is CLSID?

Wat is CLSID?

Voordat u doorgaat en een registeropschoner downloadt, moet u begrijpen waarom dit nodig is. Als een webpagina op uw systeem wordt geladen, wordt u mogelijk gevraagd om verschillende ActiveX-componenten te installeren voordat de pagina volledig kan worden gedownload. Dit is zodat de browser de ActiveX-componenten kan interpreteren en correct op het systeem kan weergeven. Dit zou alleen gebeuren als de bedieningselementen die op de webpagina worden gebruikt niet al op het systeem aanwezig waren. Als u toestemming voor de installatie weigert, zal de pagina niet goed werken. Als deze ActiveX-besturingselementen eenmaal op uw systeem staan, hoeft u ze echter niet opnieuw te downloaden, zelfs niet als u ze op andere websites tegenkomt. Deze downloads vervuilen het register in de loop van de tijd en moeten worden verwijderd met behulp van een of andere registry shareware cleaner.

Andere ID-tags

Dus hoe kan de webpagina bepalen dat de vereiste ActiveX-besturingselementen niet op het systeem zijn geïnstalleerd of niet? De browser doet dit door te verwijzen naar de ‘CLSID’ in de ‘OBJECT’-tag van de webpagina. Om een ​​lange uitleg kort te maken, wordt een ActiveX-besturingselement toegevoegd aan een webpagina met behulp van de en container-tags. De ‘CLSID’ is uniek voor elke ActiveX-component; met de ‘CLSID’ geeft u op welk besturingselement u gebruikt. Het register heeft een speciale sectie voor CLSID en ze komen duizenden ID’s tegen. De nutteloze records in het register moeten worden verwijderd met behulp van een registeropruimer. Er zijn gratis pc-registeropschoonprogramma’s beschikbaar om te downloaden en helpen het systeem soepel te laten werken. Als u naar een CLSID zou kijken, zou deze er ongeveer zo uitzien: CLS ID: 99B42120-6EC7-11CF-A6C7-00AA00A47DD2.

Dus hoe werkt CLSID?

‘CLSID’ is een uniek register-identificerend onderdeel dat wordt gebruikt om een ​​ActiveX-besturingselement te identificeren. Het eigenlijke downloadproces bestaat uit zes verschillende stappen. Internet Explorer zal eerst de ‘OBJECT’-tag in de browsercode verwerken en uw vereisten daaruit halen. Dan zal Internet Explorer bepalen of een download nodig is door verschillende dingen te controleren. Internet Explorer zal dan het ‘CAB’-bestand en het ‘INF’-bestand verwerken. Vervolgens worden de besturing en zijn afhankelijkheden geïnstalleerd. Ten slotte verschijnt de besturing op het scherm.

Het register is het centrum van alle records voor het systeem. Het register registreert alle activiteiten zoals de gebruikers en de hardwaredetails van het systeem. Het registreert ook waar welk programma of bestand zich op de schijf bevindt. Dit is de reden waarom het register na verloop van tijd vol raakt met overbodige vermeldingen en naarmate het ouder wordt, blijft het het systeem opbouwen en vertragen. Registerreparatie en -opschoning zijn ideaal voor momenten waarop uw computer traag en irritant traag is geworden. PC-registeropschoonprogramma’s kunnen de snelheid en prestaties van uw systeem aanzienlijk verbeteren.

Het is allemaal codetaal en u hoeft de technische aspecten ervan niet te begrijpen. Het volstaat om te weten dat als de browser via de ‘CLSID’ in uw browser bepaalt dat uw systeem die ‘CLSID’ al in het register heeft, de browser de pagina zal laden en weergeven, anders zal hij u vragen om dat specifieke besturingselement te downloaden.

Bron: A Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie