Wat is de rol van Python in kunstmatige intelligentie?

Wat is de rol van Python in kunstmatige intelligentie?

Hoe verhouden kunstmatige intelligentie (AI) en Python zich tot elkaar?

Python is misschien wel de meest populaire en meest geoefende programmeertaal van ontwikkelaars in de tijd van vandaag. Guido Van Rossum creëerde Python in 1991 en sindsdien is het een van de meest gebruikte talen samen met Java, C++, enz.

Python loopt voorop bij het vinden van de meest geschikte programmeertaal voor neurale netwerken en kunstmatige intelligentie. Laten we begrijpen waarom kunstmatige intelligentie met Python misschien wel het beste idee onder de zon is.

Voordelen en kenmerken van Python

Een ontwikkelaar kan Python rechtstreeks gebruiken om het programma in lekentaal uit te voeren zonder het voor uitvoering in machinetaal te compileren. Dit maakt Python een geïnterpreteerde taal. Dit maakt Python een taal die voldoende uitgebreid is en kan worden geïnterpreteerd door een virtuele machine of een emulator naast de native machinetaal die de hardware begrijpt.

Python is een programmeertaal op hoog niveau. Het wordt gebruikt in veel gecompliceerde scenario’s. Omdat het een taal op hoog niveau is, behandelt het objecten, variabelen, arrays, Booleaanse uitdrukkingen, complexe rekenkundige uitdrukkingen en andere soorten abstracte concepten die verband houden met informatica. Dit maakt het uitgebreider en daarom is er een exponentiële groei in het gebruik ervan.

Python kan ook worden gebruikt als een algemene programmeertaal, wat betekent dat het over verschillende technologieën en domeinen kan worden gebruikt.

Python beschikt ook over automatisch geheugenbeheer en een dynamisch systeem. Deze ondersteunen een groot aantal programmeerparadigma’s, waaronder imperatief, objectgeoriënteerd, procedureel en functioneel, om er maar een paar te noemen.

Python biedt ook een open source-aanbieding met de titel CPython en is ook beschikbaar voor elk besturingssysteem. Dit is ook de reden geweest achter de wijdverbreide populariteit van Python.

We weten waarom Python zo populair is geworden, maar laten we nu eens kijken waarom Python voor kunstmatige intelligentie een voordeel heeft ten opzichte van andere programmeertalen.

Waarom Python met kunstmatige intelligentie?

De voor de hand liggende vraag hier is, waarom Python voor AI en geen andere programmeertalen? De belangrijkste reden hierachter is dat Python de minste hoeveelheid code biedt in vergelijking met andere. En nu wordt het heel duidelijk waarom Python de meest populaire op de markt is.

  • Python wordt geleverd met vooraf gebouwde bibliotheken. De vooraf gebouwde bibliotheken omvatten Scipy, Pybrain en Numpy, waardoor het de meest geschikte taal is voor AI.

  • Python-ontwikkelaars van over de hele wereld bieden voldoende hulp en verklarende ondersteuning via tutorials en forums. Dit maakt het coderen eenvoudiger dan in andere talen.

  • Python is niet afhankelijk van het platform, waardoor het flexibel en een populaire keuze is, omdat het voor allerlei verschillende technologieën en platforms kan worden gebruikt.

  • Python is de meest flexibele taal van alle beschikbare opties, van OOP’s tot scripting. Ontwikkelaars hebben te maken met allerlei algoritmen, wat een worsteling kan zijn. Met Python kun je de IDE gebruiken om de meeste codes te controleren, wat een zegen is.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie