Wat is de toekomst van cursussen kunstmatige intelligentie in Zuid-Afrika?

Wat is de toekomst van cursussen kunstmatige intelligentie in Zuid-Afrika?

Met een toenemende vraag naar kunstmatige intelligentie, schrijven meer studenten zich in voor hogescholen voor AI-cursussen in Kaapstad. Binnen de paraplu van kunstmatige intelligentie zijn er verschillende college-opties tot verschillende cursusopties. De snelgroeiende technologiesector vraagt ​​om professionals die er expertise in hebben.

Als de term nieuw voor je is of een carrière op dit gebied wilt nastreven, dan ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je alles wat er te weten valt over een carrière in kunstmatige intelligentie.

Zijn kunstmatige intelligentie en machine learning hetzelfde?

Hoewel hun gebruik vaak wordt uitgewisseld, zijn kunstmatige intelligentie en machine learning twee verschillende termen en hebben ze verschillende betekenissen. Als het gaat om het beschrijven van AI, kan men zeggen dat het het concept is om technologie te creëren die kan werken, zich gedragen en reageren als een mens wanneer deze in realistische scenario’s wordt geplaatst. Machine Learning daarentegen werkt op het concept van zelflerend, waarbij je de machine voedt met data, en het leert vanzelf. Machine learning is een toepassing van AI waarbij de machine algoritmen gebruikt om zijn ervaringen te bestuderen en ervan te leren. Het belangrijkste doel van machine learning is om de nauwkeurigheid te maximaliseren, maar het slagingspercentage wordt overschaduwd. Kunstmatige intelligentie compenseert het gebrek aan slagingspercentage en vergroot de kansen om het te bereiken.

Carrièremogelijkheden voor kunstmatige intelligentie

De reikwijdte van AI neemt exponentieel toe. De banenindustrie zou tegen 2030 meer dan 2 miljoen banen moeten introduceren. De meerderheid van de bedrijven geeft toe dat AI een enorme bijdrage levert aan het creëren van nieuwe banen in de technologiesector. En het mooiste is: er is niet één baan, maar er zijn er veel waarop je kunt solliciteren nadat je de cursus hebt afgerond.

Enkele van de AI-carrièremogelijkheden zijn:

  1. Robotica Programmeur

  2. Analist datamining

  3. Programmeur van videogames

  4. Ingenieur voor machine learning

  5. Onderzoek naar machinaal leren

  6. Onderzoekwetenschapper

  7. Business Intelligence-ontwikkelaar

  8. Software ontwikkelaar

  9. Militaire diensten

  10. AI-ingenieur

Zodra je je cursus kunstmatige intelligentie hebt afgerond, kun je solliciteren naar banen in deze functies. De salarissen kunnen variëren van functie tot functie of van bedrijf tot bedrijf, maar het is de moeite waard om ervoor te gaan.

Toekomst van kunstmatige intelligentie

Het is niet eenvoudig om te beslissen of iets de komende jaren relevant zal zijn of niet. Elke dag gebeuren er nieuwe technologische ontwikkelingen om ons heen. Het is dus niet slechts één antwoord op de vraag of het een goede carrièrestap is om naar AI over te stappen of niet. Maar er zijn genoeg redenen om er nu voor te gaan. De industrie heeft momenteel meer opgeleide en ervaren professionals in AI nodig, waardoor de vraag ernaar toeneemt. De industrie heeft momenteel een gebrek aan goed opgeleide professionals. Het is dus een geweldige carrièrestap om je AI-cursuscertificering te behalen en aan de slag te gaan met je training.

Meestal is de toelatingsprocedure voor hogescholen en instituten die cursussen over AI aanbieden in Zuid-Afrika eenvoudig. Het begint bij het controleren van de geschiktheid tot het invullen van het registratieformulier en het afnemen van een toelatingstest (indien nodig). Houd er rekening mee dat u, naast wiskunde- en computervaardigheden, wellicht ook communicatieve en zakelijke vaardigheden moet ontwikkelen voordat u de arbeidsmarkt betreedt.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie