Wat is digitaal activabeheer?

Wat is digitaal activabeheer?

Kort gezegd, digital asset management (DAM) is de organisatie, het beheer en de distributie van al uw digitale bestanden – van afbeeldingen tot tekstinhoud en alles daartussenin. Een goed DAM-systeem houdt uw bestanden ook veilig. Laten we eens kijken wat digital asset management omvat om u te helpen beslissen of u het nodig heeft.

Content creatie

Het creëren van content is tegenwoordig een groot onderdeel van marketing. Door een systeem te maken waarmee u gemakkelijk de inhoud kunt vinden die u al hebt gemaakt en kunt gebruiken, bespaart u tijd doordat u de inhoud gemakkelijker kunt hergebruiken. Bovendien kunt u sjablonen, merkitems, diapresentaties en alle inhoud die u vaak moet gebruiken aan de bestanden toevoegen.

U hoeft niet door tonnen slecht benoemde bestanden op uw harde schijf, in Google Drive of in de bestanden van uw klanten of collega’s te bladeren. In plaats daarvan wordt alles goed georganiseerd en gemakkelijker te vinden als je goede DAM-processen en -systemen gebruikt.

Beheer

Als je een goed digital asset management systeem en processen hebt, kun je zoveel meer halen uit de digitale assets die je hebt gecreëerd. Uw productiviteit zal toenemen omdat u geen tijd verspilt aan het herhalen van werk of het zoeken naar onderpand dat u kunt gebruiken.

Goed georganiseerde bestanden zorgen ervoor dat u het werk dat u al hebt gedaan niet gaat herhalen. Je gaat geen extra tijd besteden aan het zoeken naar dingen die niet de juiste naam hebben. U zult veel creatiever zijn als u uw bestanden goed ordent.

Verdeling

Al uw digitale middelen staan ​​nu op één plek en zijn beschikbaar voor iedereen die u er toegang toe wilt geven. Documenten, afbeeldingen en andere bestanden geeft u eenvoudig en veilig toegang zonder zorgen. De meeste DAM-systemen bieden versiebescherming en meer. Een goed DAM-systeem maakt dit allemaal supergemakkelijk.

Misschien wil je merkrichtlijnen delen met contractanten, marketingcampagnemateriaal met je Facebook Ads-manager en schrijfrichtlijnen voor je virtuele marketingassistent voor sociale media. Wanneer deze informatie gemakkelijk te pakken en te gebruiken is, wordt deze gebruikt en nageleefd.

Meer dan waarschijnlijk deel je gewoon een link en kan de gebruiker de link pakken om het document te gebruiken of zelfs het document of bestand te bewerken. Het wordt zoveel gemakkelijker met het juiste DAM-systeem.

Behoud

De andere sleutel tot een geweldig DAM-systeem is dat je de bestanden beter kunt bewaren en ze hun hele leven kunt gebruiken. U kunt er ook voor zorgen dat bestanden die niet gebruikt mogen worden, worden gearchiveerd, zodat u ze voor de geschiedenis kunt bewaren. Bovendien kunt u versiebeheer, machtigingen en nog veel meer opnemen om de workflow eenvoudiger te maken.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie