Wat is dunne inhoud volgens Google en waarom is het niet goed voor SEO?

Wat is dunne inhoud volgens Google en waarom is het niet goed voor SEO?

“Content is the king” in SEO is altijd benadrukt sinds de techniek is ontstaan ​​​​en de praktijk. Als u hetzelfde in overweging neemt, is het gemakkelijk om te concluderen dat het een vergezocht idee is om een ​​betere ranking van uw bedrijf te bedenken als u geen kwalitatieve, begrijpelijke en originele inhoud schrijft op basis van de trefwoord(en) die is/zijn relevant zijn voor uw website. In dit artikel gaan we bespreken waarom de behoefte aan hoogwaardige, originele en relevante inhoud een must is om een ​​groeiende massa van doelbezoekers/publiek naar uw website te leiden en te zorgen voor een betere zichtbaarheid met een betere verkooplead. Ook zal de discussie draaien om de formidabele gevolgen van het gebruik van dunne of lage kwaliteit inhoud met betrekking tot SEO en wat u eraan kunt doen.

Wat is dunne inhoud?

Laten we ons dus concentreren op wat dunne inhoud precies is. Dunne inhoud is in wezen inhoud van lage kwaliteit of ondermaatse inhoud die hoe dan ook niet nuttig is voor gebruikers. Google heeft een paar exclusieve webpagina’s uitgezocht, zoals doorway-pagina’s, substandaard gelieerde pagina’s of standaardpagina’s met te weinig of geen inhoud, die volgens deze zoekmachine dunne inhoudspagina’s zijn. Het voorbehoud dat echter belangrijk en bovendien in gedachten moet worden gehouden, is dat er geen inspanningen moeten worden gedaan om een ​​massa vergelijkbare inhoud te creëren: geplagieerde pagina’s of pagina’s met dubbele inhoud zijn ook het belangrijkste onderdeel van pagina’s met dunne inhoud. Verder hecht Google ook geen waarde aan pagina’s vol met trefwoorden. Dit komt er immers op neer dat de zoekmachine in de loop van de tijd slimmer is geworden en in staat is om, met name sinds de release van Google Panda, onderscheid te maken tussen hoogwaardige en lage kwaliteit content.

Waar geeft Google de voorkeur aan?

Google heeft het beleid om zijn gebruikers de meest gunstige en beste resultaten te bieden die passen bij de zoekcriteria van de gebruiker. Dus als je een bedrijf hebt en hoger wilt vliegen, moet je Google rondbrengen dat je een antwoord geeft op de vraag van de beoogde gebruikers. Je visie voor een website zal misschien nooit werkelijkheid worden als je terughoudend bent om enorm te schrijven over het thema waarvoor je wilt dat het rankt. Dunne content is niet het ding voor Google als het gaat om de meest vruchtbare resultaten. De maximale focus moet dus liggen op het maken van boeiende, kwalitatieve en informatieve teksten, om zowel Google als uw doelgebruikers naar hartelust blij te maken.

Hoe krijg je de beste resultaten in de SERP’s van Google?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​begrijpelijke en elegante kopie te maken van de zoekwoorden waarvan u denkt dat ze een belangrijke rol spelen bij het geven van een positie aan uw website in Google. Als u geïnteresseerd bent in het profileren van uw favoriete hobby op uw weblog, is dit geen probleem voor u. Rechts? Als je iets profileert waar je een voorliefde voor hebt en er veel kennis over hebt, dan is het voor jou heel eenvoudig om Google ervan te overtuigen dat je pagina’s het deskundige antwoord bevatten waarnaar ze op zoek zijn!

Bron: Prashant Bhatia

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie