Wat is een cryptocurrency en Bitcoin?

Wat is een cryptocurrency en Bitcoin?

Het web maakt deel uit van de samenleving en wordt gevormd door de samenleving. En totdat de samenleving een misdaadvrije zone is, zal het web geen misdaadvrije zone zijn.

Dus wat is een cryptocurrency? Een cryptocurrency is een gedecentraliseerd betalingssysteem, waarmee mensen in feite via internet valuta naar elkaar kunnen sturen zonder dat een vertrouwde derde partij zoals een bank of financiële instelling nodig is. De transacties zijn goedkoop en in veel gevallen gratis. En de betalingen zijn ook pseudo-anoniem.

Daarnaast is het belangrijkste kenmerk dat het volledig gedecentraliseerd is, wat betekent dat er geen enkel centraal punt van autoriteit of iets dergelijks is. De implicaties hiervan worden gedaan doordat iedereen een volledige kopie heeft van alle transacties die ooit met Bitcoin zijn gebeurd. Dit creëert een ongelooflijk veerkrachtig netwerk, wat betekent dat niemand de transacties kan wijzigen, terugdraaien of controleren.

Het hoge niveau van anonimiteit daarbinnen betekent dat het erg moeilijk is om transacties te traceren. Het is niet helemaal onmogelijk, maar in de meeste gevallen is het onpraktisch. Dus misdaad met cryptocurrency — omdat je snelle, grenzeloze transacties hebt, en je hebt een hoge mate van anonimiteit, creëert het in theorie een systeem dat rijp is voor uitbuiting. Dus in de meeste gevallen, wanneer het online een misdaad is met online betalingssystemen, hebben ze de neiging om naar de autoriteiten te gaan en, laten we zeggen, we kunnen deze betalingsinformatie overhandigen of we kunnen deze transacties stoppen en terugdraaien. En dat kan allemaal niet gebeuren met Bitcoin, dus het maakt het in theorie rijp voor criminelen.

In het licht hiervan doen veel verschillende instanties onderzoek naar Bitcoin en kijken ze naar Bitcoin en proberen ze te begrijpen hoe het werkt en wat ze kunnen doen om het te controleren. Het is ook al een paar keer in de media geweest, en de media, die de media zijn, focussen graag op de slechte kant ervan. Dus richten ze zich er heel sterk op de misdaad mee. Dus als er een diefstal of oplichting of iets dergelijks is, dan hebben ze de neiging om Bitcoin en Bitcoin-gebruikers de schuld te geven.

Dus de meest opvallende is waarschijnlijk Silk Road, die onlangs werd neergehaald, en met hun $ 1,2 miljard aan Bitcoins, ging betalen voor alles, van drugs tot wapens om mannen tot dat soort dingen te slaan. En de media, nogmaals, heel snel om Bitcoins de schuld te geven en te zeggen dat het de schuld van de Bitcoin-gebruiker was.

Maar er is eigenlijk heel weinig bewijs van de omvang van het probleem van misdaad met cryptocurrencies. We weten niet of er veel is of we weten niet of er weinig is. Maar ondanks dit, merken mensen het heel snel als crimineel en vergeten ze het legitieme gebruik, zoals de snelle en snelle betaling.

Dus een paar onderzoeksvragen die ik op dit gebied bekijk, is hoe misdaad met Bitcoin eruit ziet? Dus veel mensen zullen zeggen dat oplichting en diefstal al eeuwenlang plaatsvinden. Maar de manier waarop ze gebeuren, verandert met de technologie. Dus een Victoriaanse straatzwendel zou praktisch iets heel anders doen dan een 419 Nigeriaanse prins-oplichter.

Dus de volgende vraag die ik ook zou willen onderzoeken, is kijken naar de omvang van het probleem van misdaad met cryptocurrency. Dus door een logboek van bekende oplichting en diefstal en dergelijke te genereren, kunnen we dat vervolgens vergelijken met het openbare transactielogboek van alle transacties en zien hoeveel van de transacties feitelijk illegaal en crimineel zijn. Dus mijn laatste vraag zou zijn: in hoeverre faciliteert de technologie zelf misdaad? Door terug te kijken naar de misdaadlogboeken, kunnen we zien welke specifieke soorten misdaad plaatsvinden, en of het echt de schuld van de technologie is, of zijn dit gewoon dezelfde oude misdaden waar we eerder naar hebben gekeken. En als we eenmaal over deze dingen hebben nagedacht, kunnen we beginnen na te denken over mogelijke oplossingen voor het probleem van misdaad met Bitcoin.

En we kunnen bedenken dat de enige geschikte oplossing er een zou zijn die de onderliggende waarden van de technologie zelf behoudt, namelijk privacy en decentralisatie. Veel aandacht van de media is om te kijken naar de criminele aspecten ervan. En ze geven niet genoeg waarde aan het legitieme gebruik, omdat Bitcoin een technologie is die snelle, snelle betalingen mogelijk maakt, wat handig is voor iedereen die ooit voor iets op internet heeft betaald.

Bron: Ashish K Chaubey

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie