Wat is een cryptovaluta?

Wat is een cryptovaluta?

Een cryptocurrency of cryptocurrency (cryptocurrency van de Saksische) is een virtuele valuta die dient om goederen en diensten uit te wisselen via een systeem van elektronische transacties zonder tussenkomst van een tussenpersoon. De eerste cryptocurrency die begon met handelen was Bitcoin in 2009, en sindsdien zijn er vele anderen verschenen, met andere functies zoals Litecoin, Ripple, Dogecoin en anderen.

Wat is het voordeel?

Bij het vergelijken van een cryptocurrency met het geld in het ticket, is het verschil dat:

Ze zijn gedecentraliseerd: ze worden niet gecontroleerd door de bank, de overheid of een financiële instelling

Zijn Anoniem: uw privacy blijft behouden bij het doen van transacties

Ze zijn internationaal: de opera van iedereen met hen

Ze zijn veilig: uw munten zijn van u en worden door niemand anders bewaard in een persoonlijke portemonnee met niet-overdraagbare codes die alleen u kent

Het heeft geen tussenpersonen: transacties worden van persoon tot persoon uitgevoerd

Snelle transacties: om geld naar een ander land te sturen, rekenen ze rente en vaak duurt het dagen om te bevestigen; met cryptocurrencies slechts een paar minuten.

Onomkeerbare transacties.

Bitcoins en elke andere virtuele valuta kunnen worden ingewisseld voor elke wereldvaluta

Het kan niet worden vervalst omdat ze zijn versleuteld met een geavanceerd cryptografisch systeem

In tegenstelling tot valuta is de waarde van elektronische valuta onderhevig aan de oudste regel van de markt: vraag en aanbod. “Momenteel heeft het een waarde van meer dan 1000 dollar en net als aandelen kan deze waarde zowel vraag als aanbod doen stijgen of dalen.

Wat is de oorsprong van Bitcoin?

Bitcoin, is de eerste cryptocurrency gecreëerd door Satoshi Nakamoto in 2009. Hij besloot een nieuwe valuta te lanceren

Het bijzondere is dat u alleen bewerkingen kunt uitvoeren binnen het netwerk van netwerken.

Bitcoin verwijst naar zowel de valuta als het protocol en de rode P2P waarop het vertrouwt.

Dus, wat is Bitcoin?

Bitcoin is een virtuele en immateriële valuta. Dat wil zeggen, u kunt geen van zijn vormen aanraken zoals bij munten of biljetten, maar u kunt het op dezelfde manier als deze als betaalmiddel gebruiken.

In sommige landen kun je geld verdienen met een elektronische debetkaartpagina die geld kan wisselen met cryptocurrencies zoals XAPO. In Argentinië hebben we bijvoorbeeld meer dan 200 bitcoin-terminals.

Wat Bitcoin onderscheidt van traditionele valuta en andere virtuele betaalmiddelen zoals Amazon Coins, Action Coins, is ongetwijfeld decentralisatie. Bitcoin wordt niet gecontroleerd door een overheid, instelling of financiële entiteit, staats- of particulier, zoals de euro, gecontroleerd door de Centrale Bank of de Dollar door de Federal Reserve van de Verenigde Staten.

In Bitcoin controle de echte, indirect door hun transacties, gebruikers via uitwisselingen P2 P (Point to Point of Point to Point). Deze structuur en het gebrek aan controle maken het voor geen enkele autoriteit onmogelijk om de waarde ervan te manipuleren of inflatie te veroorzaken door meer kwantiteit te produceren. De productie en waarde ervan is gebaseerd op de wet van vraag en aanbod. Een ander interessant detail in Bitcoin heeft een limiet van 21 miljoen munten, die in 2030 zal worden bereikt.

Hoeveel is een Bitcoin waard?

Zoals we hebben aangegeven, is de waarde van Bitcoin gebaseerd op vraag en aanbod en wordt berekend met behulp van een algoritme dat het aantal transacties en transacties met Bitcoin in realtime meet. Momenteel is de prijs van Bitcoin 9.300 USD (per 11 maart 2018), hoewel deze waarde niet veel minder stabiel is en Bitcoin is geclassificeerd als de meest onstabiele valuta op de valutamarkt.

Bron: Virginia Lozano

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie