Wat is een harde geldlening en hoe werkt het?

Wat is een harde geldlening en hoe werkt het?

Een hard geld lening verwijst naar een soort lening. Wat het echter anders maakt dan andere soorten leningen, is dat het is beveiligd op onroerend goed. Bovendien worden ze beschouwd als overbruggingsleningen op korte termijn of als laatste redmiddel. Kortom, ze worden gebruikt in verschillende onroerendgoedtransacties. De kredietverstrekkers zijn bedrijven of particulieren, geen banken. Lees verder om meer te weten.

Belangrijkste leerpunten

Hieronder vindt u enkele van de meest opvallende kenmerken van deze leningen.

  • Ze worden voornamelijk gebruikt voor onroerendgoedtransacties. En dit geld komt van een bedrijf of particulier in plaats van een bank.
  • Meestal wordt dit type lening voor een korte periode verstrekt. Het doel is om snel geld in te zamelen tegen een lager rantsoen van LTV en hogere kosten.
  • Aangezien deze leningen niet traditioneel worden uitgevoerd, is de financieringstijd meestal vrij snel verkort.
  • Het is interessant om op te merken dat de voorwaarden van deze leningen worden onderhandeld tussen de lener en de geldschieter. Bovendien gebruiken deze leningen het onroerend goed als onderpand.
  • Hoewel terugbetaling tot wanbetaling kan leiden, laten ze toch veel winst voor de geldschieter.

Hoe werkt een hard geld lening?

Gewoonlijk zijn de voorwaarden van hardgeldleningen gebaseerd op de waarde van het onroerend goed, niet op de kredietwaardigheid van de kredietnemer. Aangezien conventionele geldschieters zoals banken niet de geldschieters zijn, zijn particuliere geldschieters of bedrijven het meest geïnteresseerd in dit bedrijf.

Deze leningen kunnen ook een goede keuze zijn voor vastgoedflippers die plannen hebben om een ​​woning te renoveren en opnieuw te verkopen. Hier denkt u misschien dat de kosten van dit type lening vrij hoog zijn. Maar het mooie is dat de extra kosten worden gecompenseerd doordat de lening vrij snel wordt afbetaald. In de meeste gevallen wordt de lening verstrekt voor een periode van 1 tot 3 jaar. Daarnaast bieden ze ook veel voordelen.

Afgezien hiervan wordt dit type lening ook als een geweldige investering beschouwd. Je kunt veel mensen vinden die dit bedrijf hebben gedaan en blij zijn met de praktijk.

Speciale overwegingen

In tegenstelling tot de bankfinanciering of de financieringsprogramma’s die door de overheid worden aangeboden, zijn de kosten van deze leningen doorgaans behoorlijk hoger voor een typische koper. Deze kosten weerspiegelen echter het hogere risico dat de kredietverstrekker draagt. Maar het mooie is dat de extra kosten de moeite waard zijn, aangezien het geld snel beschikbaar is. Het goedkeuringsproces is minder streng en het aflossingsschema is ook vrij flexibel.

Deze leningen kunnen ook een goede keuze zijn om met turnaround-situaties om te gaan. Als u bijvoorbeeld snel geld nodig heeft voor een kortetermijnfinanciering, maar u heeft een slechte kredietscore, dan kunt u het proberen. Omdat het bedrag vrij snel wordt uitgegeven, kunt u het geld gebruiken om bijvoorbeeld een executie te voorkomen.

Voors en tegens

Laten we nu eens kijken naar enkele voor- en nadelen van leningen voor hard geld.

Pluspunten

Allereerst is het goedkeuringsproces vrij sneller in tegenstelling tot het proces van een hypotheek of een conventionele lening. Het punt is dat particuliere geldschieters geïnteresseerd zijn in dit soort zaken, omdat ze snel beslissingen kunnen nemen zonder veel controles uit te voeren. Met andere woorden, ze zullen uw kredietgeschiedenis niet controleren. Dit zijn de stappen die het proces vertragen en de lener wekenlang laten wachten.

Meestal geven deze beleggers alleen om de terugbetalingen. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om het onroerend goed door te verkopen in het geval dat de lener niet betaalt en een wanbetaler wordt.

Een ander voordeel is dat de kredietverstrekkers niet het conventionele acceptatieproces toepassen. In plaats daarvan evalueren ze alle gevallen één voor één. Vaak kunnen aanvragers bij de geldschieter zitten en het terugbetalingsschema bespreken op basis van hun omstandigheden. Afgezien hiervan kunnen leners profiteren van veel kansen gedurende de tijd die ze hebben. Dit is dus nog een groot voordeel waarvan u kunt genieten als u voor deze optie kiest.

nadelen

Omdat het onroerend goed wordt gebruikt als zekerheid tegen wanbetaling, hebben deze leningen lagere LTV-rantsoenen in tegenstelling tot de reguliere leningen. Dit rantsoen ligt tussen de 50 en 70% in tegenstelling tot het rantsoen van reguliere leningen, dat 80% is. Als je echter een ervaren flipper bent, kan het nog hoger zijn.

Daarnaast zijn de rentetarieven van deze leningen ook hoger. Voor subprime-leningen kan de rente nog hoger zijn. Zo lagen in 2019 de tarieven van hard-money-leningen tussen de 7,5 en 15% op basis van de periode dat de lening wordt verstrekt. Daarentegen bedroeg de prime interest in dezelfde periode slechts 5,25%.

Een ander nadeel is dat deze kredietverstrekkers vanwege nalevingsregels en regelgevend toezicht geen leningen mogen verstrekken tegen door de eigenaar bewoond onroerend goed.

Hoop, nu begrijp je wat harde geldleningen zijn en de voor- en nadelen die ermee verbonden zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw hypotheekadviseur.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie